Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Aneťákk určitě to nevyužívané prso odsávej, ať zachováš/zvysis tvorbu mléka. Malého se pokoušej NENASILNE vracet k prsu. A to třeba tak, že dite při kojení v ruce u prsa ho jemně přesun do polohy fotbalisty k druhému prsu. Měj tam u boku připravený polštář. Když to udeláš jemně a jistě, dítě se tak nechá „precurat“, neproběhne tam velká manipulace k druhému prsu a začne si zvykat opět i na toto prso a pak jemně nenásilně nabízej i v jiných polohach nechtene prso. Dítě nenut „nasilim“. Mě tento proces trval 2-3 týdny. Pokus se co nejvíc zvýšit laktaci v nechtenem prsu, aby dítě neštvalo, že málo teče a vlastně trvá hrozně dlouho ho roztahat. Pokud má dudlika, může to také způsobovat… nechtěla jsem to slyšet ani u jednoho dítěte.. Ale u druhého se bojkoty jednoho prsa tak opakovaly se zesilujicim efektem, že když už jsem byla v jejich 4m se silami v koncích, dudlik jsem ji vzala. Přijala to skvěle a navrátila se k oběma prsum a kojení se celkově neuvěřitelně zpravilo. Dále bych najela např na stránky kojení. net, kde najdeš rady
hodně štěstí, držím palce ![]()
Syn ma 1. Mesic… a ja uz od zacatku mam problem kojit na levem prsu…sama ho vynechavam…na te strane se mi proste blbe drzi a vetsinou ma problem se prichytnout…prvni tyden kdyz byli nalite me i bolelo a tvoril se tam zanet nastesti sem to zachytila a odsala nez se to rozjelo… do ted v pohode a dneska sem si vsimla ze malej je nejakej neklidnej a to prso o polovinu mensi…dokonce i dvorce… jsou jiny..(mensi i nez pred kojenim) proste to leve zmizelo a to prave abnormalne roste…a oteka… pritom to stridam a obcas i behem jednoho kojeni… malej se narodil s 2792 a v porodnici padnul na 2457 a ted uz mame pres4 kila… takze roste… ale ja se bojim abych o to mliko neprisla… neprijde mi ze mam stres a spanek mam sice hodne rozkouskovanej ale denne tak tech 8 hodin naspim…je fakt ze mam nechutenstvi k jidlu a i ja sama silene hubnu… cca 4 kg za mesic..(s hubnutim mam silenej problem)…piju kojenecky caj… klidne i 2-3 denne… bojim se
chci mu dat to nej… a hlavne kdyz nebudu kojit prijdu o ten kontakt kterej je to nejdulezitejsi… ty casy kdy kojim si oba uzivame… achjoo ![]()
@Anonymní píše:
Syn ma 1. Mesic… a ja uz od zacatku mam problem kojit na levem prsu…sama ho vynechavam…na te strane se mi proste blbe drzi a vetsinou ma problem se prichytnout…prvni tyden kdyz byli nalite me i bolelo a tvoril se tam zanet nastesti sem to zachytila a odsala nez se to rozjelo… do ted v pohode a dneska sem si vsimla ze malej je nejakej neklidnej a to prso o polovinu mensi…dokonce i dvorce… jsou jiny..(mensi i nez pred kojenim) proste to leve zmizelo a to prave abnormalne roste…a oteka… pritom to stridam a obcas i behem jednoho kojeni… malej se narodil s 2792 a v porodnici padnul na 2457 a ted uz mame pres4 kila… takze roste… ale ja se bojim abych o to mliko neprisla… neprijde mi ze mam stres a spanek mam sice hodne rozkouskovanej ale denne tak tech 8 hodin naspim…je fakt ze mam nechutenstvi k jidlu a i ja sama silene hubnu… cca 4 kg za mesic..(s hubnutim mam silenej problem)…piju kojenecky caj… klidne i 2-3 denne… bojim sechci mu dat to nej… a hlavne kdyz nebudu kojit prijdu o ten kontakt kterej je to nejdulezitejsi… ty casy kdy kojim si oba uzivame… achjoo
Neboj, nepřijdeš. Koj vždy z obou. Nabízejí oba prsy. Když budeš přikládat střídavě na oba prsy, o mlíko nepřijdeš. Spíš se ti ustaluje laktace. Už nebudeš mít nalitá prsa, aby se dělal zánět atd. Teď už se bude tvořit mléko podle poptávky miminka ![]()
No jasně, ptž jedno prso jede za obě. K tomu „vyrazenemu“ prikladej, prikladej a zase prikladej, než ti ho začne bojkotovat. Dávej ho jako první KAŽDÉ kojení. Na tu stranu si prostě zvyknes, neboj. Taky můžeš kojit v leze. Nebo pokud satkujes, můžeš přiložit krásně v satku, to moc taky pomáhá. Ja takhle kojila z jednoho dlouhodobě ( tam šlo o zdráv. Problém dcery + to co popisujes) a dost se to nehezky na tom prsu, co muselo zastat obě podepsalo
ale to se bavíme o dlouhé době.
Tady nejde o konec kojení, neboj
ty jsi jen převedla mléko z obou prsou do jednoho. Nic víc. Neboj se, to jedno prso se prizpusobi a ukoji ho, než naběhne zase druhé. Jak myslíš, že koji maminky, co mají dvojcatka
jinak, pokud by sis nevěděla rady, chtěla osobní odbornou radu či jen po telefonu, na mamila.sk máš seznam kvalitnich laktacnich poradkyn v cr, a telefonická konzultace je zdarma. Ale není nad osobní setkání. Bude to dobrý