Přišla jsem o mléko v jednom prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2256
19.5.20 21:25

@Aneťákk určitě to nevyužívané prso odsávej, ať zachováš/zvysis tvorbu mléka. Malého se pokoušej NENASILNE vracet k prsu. A to třeba tak, že dite při kojení v ruce u prsa ho jemně přesun do polohy fotbalisty k druhému prsu. Měj tam u boku připravený polštář. Když to udeláš jemně a jistě, dítě se tak nechá „precurat“, neproběhne tam velká manipulace k druhému prsu a začne si zvykat opět i na toto prso a pak jemně nenásilně nabízej i v jiných polohach nechtene prso. Dítě nenut „nasilim“. Mě tento proces trval 2-3 týdny. Pokus se co nejvíc zvýšit laktaci v nechtenem prsu, aby dítě neštvalo, že málo teče a vlastně trvá hrozně dlouho ho roztahat. Pokud má dudlika, může to také způsobovat… nechtěla jsem to slyšet ani u jednoho dítěte.. Ale u druhého se bojkoty jednoho prsa tak opakovaly se zesilujicim efektem, že když už jsem byla v jejich 4m se silami v koncích, dudlik jsem ji vzala. Přijala to skvěle a navrátila se k oběma prsum a kojení se celkově neuvěřitelně zpravilo. Dále bych najela např na stránky kojení. net, kde najdeš rady ;) hodně štěstí, držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.5.20 21:28

@Aneťákk a hodně ho nabízej v polospanku, nebo ve spánku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 22:04

Syn ma 1. Mesic… a ja uz od zacatku mam problem kojit na levem prsu…sama ho vynechavam…na te strane se mi proste blbe drzi a vetsinou ma problem se prichytnout…prvni tyden kdyz byli nalite me i bolelo a tvoril se tam zanet nastesti sem to zachytila a odsala nez se to rozjelo… do ted v pohode a dneska sem si vsimla ze malej je nejakej neklidnej a to prso o polovinu mensi…dokonce i dvorce… jsou jiny..(mensi i nez pred kojenim) proste to leve zmizelo a to prave abnormalne roste…a oteka… pritom to stridam a obcas i behem jednoho kojeni… malej se narodil s 2792 a v porodnici padnul na 2457 a ted uz mame pres4 kila… takze roste… ale ja se bojim abych o to mliko neprisla… neprijde mi ze mam stres a spanek mam sice hodne rozkouskovanej ale denne tak tech 8 hodin naspim…je fakt ze mam nechutenstvi k jidlu a i ja sama silene hubnu… cca 4 kg za mesic..(s hubnutim mam silenej problem)…piju kojenecky caj… klidne i 2-3 denne… bojim se :( chci mu dat to nej… a hlavne kdyz nebudu kojit prijdu o ten kontakt kterej je to nejdulezitejsi… ty casy kdy kojim si oba uzivame… achjoo :,(

• Citovat
  • Upravit
1818
17.6.20 22:13
@Anonymní píše:
Syn ma 1. Mesic… a ja uz od zacatku mam problem kojit na levem prsu…sama ho vynechavam…na te strane se mi proste blbe drzi a vetsinou ma problem se prichytnout…prvni tyden kdyz byli nalite me i bolelo a tvoril se tam zanet nastesti sem to zachytila a odsala nez se to rozjelo… do ted v pohode a dneska sem si vsimla ze malej je nejakej neklidnej a to prso o polovinu mensi…dokonce i dvorce… jsou jiny..(mensi i nez pred kojenim) proste to leve zmizelo a to prave abnormalne roste…a oteka… pritom to stridam a obcas i behem jednoho kojeni… malej se narodil s 2792 a v porodnici padnul na 2457 a ted uz mame pres4 kila… takze roste… ale ja se bojim abych o to mliko neprisla… neprijde mi ze mam stres a spanek mam sice hodne rozkouskovanej ale denne tak tech 8 hodin naspim…je fakt ze mam nechutenstvi k jidlu a i ja sama silene hubnu… cca 4 kg za mesic..(s hubnutim mam silenej problem)…piju kojenecky caj… klidne i 2-3 denne… bojim se :( chci mu dat to nej… a hlavne kdyz nebudu kojit prijdu o ten kontakt kterej je to nejdulezitejsi… ty casy kdy kojim si oba uzivame… achjoo :,(

Neboj, nepřijdeš. Koj vždy z obou. Nabízejí oba prsy. Když budeš přikládat střídavě na oba prsy, o mlíko nepřijdeš. Spíš se ti ustaluje laktace. Už nebudeš mít nalitá prsa, aby se dělal zánět atd. Teď už se bude tvořit mléko podle poptávky miminka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.6.20 22:29

No jasně, ptž jedno prso jede za obě. K tomu „vyrazenemu“ prikladej, prikladej a zase prikladej, než ti ho začne bojkotovat. Dávej ho jako první KAŽDÉ kojení. Na tu stranu si prostě zvyknes, neboj. Taky můžeš kojit v leze. Nebo pokud satkujes, můžeš přiložit krásně v satku, to moc taky pomáhá. Ja takhle kojila z jednoho dlouhodobě ( tam šlo o zdráv. Problém dcery + to co popisujes) a dost se to nehezky na tom prsu, co muselo zastat obě podepsalo :( ale to se bavíme o dlouhé době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
17.6.20 22:32

Tady nejde o konec kojení, neboj :hug: ty jsi jen převedla mléko z obou prsou do jednoho. Nic víc. Neboj se, to jedno prso se prizpusobi a ukoji ho, než naběhne zase druhé. Jak myslíš, že koji maminky, co mají dvojcatka :hug: jinak, pokud by sis nevěděla rady, chtěla osobní odbornou radu či jen po telefonu, na mamila.sk máš seznam kvalitnich laktacnich poradkyn v cr, a telefonická konzultace je zdarma. Ale není nad osobní setkání. Bude to dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová