Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vranka1 píše:
Ahojky holky, před týdnem jsem přišla o milovaného pejska byl se mnou 12 let a byl jako me druhé já. Bohužel kvůli zdravotním problémům jsem ho musela nechat uspat..v tu chvíli jsem byla rozhodnuta ze je to to správné. Nyní si to vycitam že jsem mu ještě měla dát šanci. Byl to kokr a odešel na zadní nohy. Ke konci jsem ho nosila k miskam s jídlem a vycurat ven..atd. Všichni mi říkají ze to bylo správné rozhodnutí.. ale me to hloda. Všude ho vidím a vůbec si zatím nedokážu představit život bez pejska. Mám doma dvouletého prcka ten ho taky furt hledá s ptá se na něho. Řekla jsem ze jsem ho odvezla k panu doktorovi a tam spinka..Jsem v 6 měsíci tehotenstvi, takže v prosinci nám přibude mimi. A řeším zda si mám na konci léta pořídit pejska nového???Zda zvladnu výchovu štěněte a další mimi. Na život se psem jsem zvyklá venceni mi problémy nedělá, malej by měl zase kamaráda co myslíte??? Budu ráda za vaše nazory..
Ahoj, moc me mrzí, co vás potkalo, ale myslim, ze jsi udělala dobre, alespon odešla, v klidu, nikdy nevíš jak by to klidne mohlo dopadnout. A k názoru na pořízení pejska, jsem za to udělat to hned. 4 mesice jsou slouha doba na zavedení radu ![]()
![]()
Moc chapu a obijmam, at neboli to moc.
Ja prisla o jezevcika 23.4.Probelam stejny-zadni nohy.Na operaci jsem nemela a v 10 letech psa je to takove…nejiste s operaci.Ale dktor daval mu kazdy den injekce na michu a vit b6 asi. Sestra mu delala dornovu metodu, masaze,cviceni.JA doma o vikendu pichala mu take, co dali, a delala ciceni.Bylo uz zlepseni. Jinak na zachod on chodil bez problemu. A v noci zacal dychat tezce, kratce. Hodne pil.Do rana jsme trpeli spolu. A pak mu nabrali krev, zjistit co a jak. Nechali ho, ze daji kapacku. JEnze volali mi vysledky a to, ze neustal,zemrel.Mel zapl plic a krev ukazala uz neodvratny konec.Byl to ne pes, ale skroo clovek, jestli cliveka muzem povznest nad vsim zivim na svete.Byl me druhe ja, chpala mne jen z pohledu. A chybi moc.Take si vycitam, zda jsem udelala vse. A co kdyby operace…
Pod nalakem deti a manzela jsem kyvla na stenatko. A pro zmenu, manzel chtel na velkych nohach, tak kolii.Ale mentalne je to…Neni to jezevcik. A co nejhorsi, tenpesan je sam sobe. NEchce s nama. RAdsi je ve dvore sam. A chci jezevcika.TAk hledam a chci kamarada, ktery bude dychat mnou, jak DArtik muj.
TAkze…poridit stenatko. JTesli se citis, ze tehu utahnes peci, tak urcite ja by poridila.Ale snad nebudes zklamana, jako ja ted. NEocekavej, ze t setene bude stejny pesan, jakeho jsi mela.
BEz psa doma je hrozne smutno. A ja take neumim byt bez psa.MAme jeste 2 kocky,morcatko.Ale pes je pes.
Mimochodem, my chteli mu udelat vozik na zadni nohy.Neni to takovy problem. A kazdy mi take rekl, je to na uspani.Neni.Lidi,ktere nemohou na nohy, neuspavame. Doktor rekl, ze skusime ijenkce, cviceni a pak az vozik. Ovsem, jak se nehybal moc, tak proto zanet…
Nevyčítej si to, největší projev lásky je, že ho prostě vezmeš, překonáš se a necháš ho uspat ve svém náručí, aby netrpěl. Měla jsem to tak s mou první. Už, měla nádory a trpěla bolestí. Já byla v pátém měsíci těhotenství, nezvládla bych to, jel s ní manžel, něco tak strašného, jako naložit jí do auta, naposledy pohladit a koukat, jak odjíždějí, už jsem nikdy nezažila. Teď v srpnu to bude pět let, jen to píšu, cítím znovu tu hroznou bolest. Takže si to nevyčítej, je to projev velké lásky k tomu zvířeti.
Po porodu jsme si pořídili novou, letos 3.7. v jejích čtyřech a půl letech nám ji soused přejel na naší cestě před očima obou mých dětí. Zemřela na místě. Děti se složily. Bylo to peklo. Za 14 dnů jsme přivezla domů nové štěně. Už jí máme doma dva týdny, a je to lék, prostě je to lék na bolavé srdce. Na Elinku nikdy nezapomene, x-krát za den jsou situace, kdy si vzpomenu, co by udělala, jak to hle měla ráda. Ale nové štěně je lék, vůbec jí neberu jako náhradu, Elinka nahradit nejde, beru jí jako novou chlupatou kuličku štěstí a lásky. Takže za mě jednoznačně přivézt štěně. U toho prvního psa jsme měla taky pocity, přeci jí nenahradím a vydržela jsem půl roku. Tady 14 dnů a je to lepší, je to vážně lepší.
Jo a k tomu těhotenství a štěněti, rozhodně doporučuji teď, já si Elinku přivezla týden po tom, co jsem si přivezla Kamku z prodonice, takže novorozeně a štěně, byl to záhul. Teď mám jen to štěně a je to pohoda, takže pokud psa, tak rozhodně teď je mnohem lepší doba, čas a klid.
Navrhuji pořídit buď co nejdřív, nebo počkat. Buď aby bylo v době porodu štěně již dostatečně navyklé na venčení, nebo později, až budeš vědět, že to s dvěma prcky nebude problém. Lepší tedy zvolit variantu „čím dřív, tím lépe“.
A nic si nevyčítej. Bylo to nejhorší a nejtěžší rozhodnutí, které jsi udělala, ale pejskovi jsi tak ohromně pomohla. Postavila jsi tak vlastní bolest až druhé místo a to je neskutečně těžké. Možná máš pocit, že to bylo třeba brzy, ale rozhodně lepší nechat odejít v době, kdy netrpí, než si zpětně vyčítat, že jsi ho nechala se trápit zbytečně hrozně dlouho
Jsi statečná a šikovná ![]()
@vranka1 udělala jsi pro pejska to nejlepší. Proč ho nechat trápit a žít v bolestech. Jestli bydlíš někde, kde je možnost psíka vypustit na zahradu a věnovat se miminku, tak bych asi pořídila psíka hned. Jinak nevím jak se to s mimčem dá zvládat, aby jsi pak v lednu nelítala každou chvilku s psíkem ven a neoblíkala malé mimčo. Ale je to rozhodně na Tobě, pokud se na to cítíš, tak proč ne. Možná by už po narození miminka byl psík naučený na čůrání a vydržel by chvilku zdržení, než oblíkneš mimčo.
Drž se a udělala jsi správnou věc
![]()
@terinka4444 píše:
Nevyčítej si to, největší projev lásky je, že ho prostě vezmeš, překonáš se a necháš ho uspat ve svém náručí, aby netrpěl. Měla jsem to tak s mou první. Už, měla nádory a trpěla bolestí. Já byla v pátém měsíci těhotenství, nezvládla bych to, jel s ní manžel, něco tak strašného, jako naložit jí do auta, naposledy pohladit a koukat, jak odjíždějí, už jsem nikdy nezažila. Teď v srpnu to bude pět let, jen to píšu, cítím znovu tu hroznou bolest. Takže si to nevyčítej, je to projev velké lásky k tomu zvířeti.Po porodu jsme si pořídili novou, letos 3.7. v jejích čtyřech a půl letech nám ji soused přejel na naší cestě před očima obou mých dětí. Zemřela na místě. Děti se složily. Bylo to peklo. Za 14 dnů jsme přivezla domů nové štěně. Už jí máme doma dva týdny, a je to lék, prostě je to lék na bolavé srdce. Na Elinku nikdy nezapomene, x-krát za den jsou situace, kdy si vzpomenu, co by udělala, jak to hle měla ráda. Ale nové štěně je lék, vůbec jí neberu jako náhradu, Elinka nahradit nejde, beru jí jako novou chlupatou kuličku štěstí a lásky. Takže za mě jednoznačně přivézt štěně. U toho prvního psa jsme měla taky pocity, přeci jí nenahradím a vydržela jsem půl roku. Tady 14 dnů a je to lepší, je to vážně lepší.
Dekuji za názory bydlíme sice v bytě ale v přízemí a domě se zahradou, takže když by nešlo jít zrovna ven pustím pejska na zahradu, ostatně tak to fungovalo i s Cendikem.Jde mi spíš o výchovu štěněte a malých dětí.. za 12 let člověk zapomene jaké byli začátky…
@vranka1 píše:
Dekuji za názory bydlíme sice v bytě ale v přízemí a domě se zahradou, takže když by nešlo jít zrovna ven pustím pejska na zahradu, ostatně tak to fungovalo i s Cendikem.Jde mi spíš o výchovu štěněte a malých dětí.. za 12 let člověk zapomene jaké byli začátky…
těžké jsou ![]()
Včera jsem přišla o svou milovanou čivavku Lili, bylo ji 7let byla to má věrná partačka, malá s velkým srdcem.Byli jsme venku a ona lítala jak třeštidlo, já tlačila kočár a vysvětlovala synovi že na cestě jezdi auta a ať mi dá ruku, a lili chtěla přeběhnout cestu a přejelo ji auto
.Ležela nehybně na zemi v krvi pak zvedla ještě ocasek a zavrťela s nim a byl konec. Hrozně to boli, myslela jsem že se mnou zestarne a pak umře, toto je pro mě šok. ![]()