Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem…jsem úplně na dně
…začalo to tím, že se v práci začlo propouštět. Já se v tu dobu snažila s přítelem o miminko a podařilo se a jelikož mám těžké pracovní podmínky, tak mi lékař vypsal neschopenku, takže se dá říct, že jsem se vyhla nachviličku výpovědi. Byli jsme tak moc šťastní, ale vše se pokazilo teď v pondělí, kdy mi lékař velice „citlivě“ sdělil, že mi miminko neroste a že nevidí srdeční akci a že mě čeká potrat
přítel byl semnou a byli jsem opravdu zděšení z podání informace od lékaře…tak jsem se nedala a vyrazila jsem do nemocnice, kde jsem si zažádala o UTZ, ale lékařka mi potvrdila to stejné..na papíře mám napsáno, že jsem 7+1 bez srdeční akce 10,3mm…zítra mám jít ještě na kontrolu ke svému gynekologovi a udělá se konečný závěr, že prý těhotenství může být mladší, našel žloutkový váček, ale srdíčko ne
..jedná se o to, že jsem vysadila antikoncepci, ale ten poslední měsíc jsem vzala celé platíčko a začla jsem hned druhé, ale to jsem nedobrala celé asi jen 10 prášků, pak jsem vysadila, počkala na MS a během března jsem mohla otěhotnět…mám být prý 11+4,ale jak lékař ví, kdy jsem otěhotněla?..hned při potvrzení těhotenství mi dal průkazku a přitom ani nebylo srdíčko a měla jsem být 6+1 (na UTZ byla jen tečka)…vůbec tomu nerozumím..jen cítím bolest a smutek…navíc, když ukončím neschopenku, budu i bez práce..vůbec nevím, co dělat, tohle se nemělo stát ![]()
Omlouvám se za dlouhé téma, ale opravdu nevím, jak dál, co teď bude… ![]()
Navíc máme zanedlouho svatbu a já se na ni v podstatě ani netěším… ![]()
Je to smutné, ale věř že i ten nejošklivejší den plný deště a blískanic jednou přejde a ukáže se slunce. Práce bude nová jistě jsi šikovná a učenlivá, a s potratem se musíš vyrovnat. Chvilku to bude trvat ale máš po boku partnera který to prožívá stejně… Drž se…
U nás se srdíčko taky objevilo později než by mělo. Ale přesné týdny si už bohužel nepamatuji. Doktorka mě to teda řekla podstatně líp, něco ve smyslu, že pokud jsem těhotná v tomto týdnu, tak by tam mělo být vidět srdíčko. Ale že to může být mladší, tak mě objednala na další termín a tam už srdeční akce byla. A velikostně plod najednou odpovídal původnímu stáří… Tak nezoufej a mrkni i tady je myslím spousta diskuzí, že srdíčko bylo vidět později.
Neboj, tohle jeste neni takova tragedie, to se proste stava. Bude lip
Tohle znám bohužel také. Ale věř, že vše zlé je pro něco dobré. Já přišla o mimčo mnohem později (ve 20 tt), místo návratu do práce firma krachla. Naštěstí se mi brzy podařilo najít práci jinou. Ničeho se neboj, bude dobře. Přeji hodně štěstí.
Ahoj Moniko. Neves hlavu. Jak pise lenasa, srdicko muze byt pozdeji. A i kdyby ne, svet ani zivot nekonci. Pro priklad. ja zamlkle tehu v listopadu v 9. Tydnu nebylo srdicko. Revize. Prosinec, leden MS a pak uz tehu. Ted jsem 18 tyden. Jo a praci taky nemam. Sef pote, co jsem skoncila ze dne na den pro silne krvaceni na neschopence prohlasil, ze uz se nemam vracet. Prosit se ho blba nebudu.Tak ted jen cekame na vysledky AMC.
@MonikaN.89 je mi líto co tě potkalo. Taky jsem si prošla potratem a věř, přebolí to. Jen si říkám, že kdyby chtěl dr. dělat zítra závěry jako na revizi atd. tak bych si zkusila vyhádat aspoň týden, jestli se srdíčko neobjeví. Jak říkáš sama nevíš jak dlouho si těhu, tak třeba máš na srdíčko ještě spoustu času.
U mě to třeba bylo jasné, protože na jedné kontrole už srdíčko bylo, tak když pak nebylo tak bylo jasné, kde je problém.
Děkuji moc za podporu.
Myslím si, že jsem otěhotněla někdy druhý týden v březnu..ale podle MS by to měl teď už být 12.týden…různě si teď srovnávám UTZ od jiných maminek a ten můj, co jsem vložila je prý 7.týden, ale když se podívám na jiné UTZ, tak tam jde miminko vidět už víc..já nevím, asi si to jen namlouvám…uvidíme ještě zítra, lékař mi bral krev, tak snad to bude zítra jistější…nejhorší, že já bláhová už koupila pár věcí pro mimi a teď mi tady leží a je to pro mě šílené…vůbec jsem si toto nepřipouštěla, ano bála jsem se, ale tohle byla noční můra…tak moc jsme se těšili, že na Vánoce budeme 3
![]()
Jsem už dva dny, jak hromádka neštěstí, furt brečím, prostě to nejde zastavit..přítel mi řekl, že ho to taky strašně moc bolí, ale, že život jde dál a hned jak to půjde zkusíme to znovu, ale pro mě to je strašně čerstvé…vím, že tím život nekončí, ale zrovna teď to tak cítím, asi to chce čas…
Ahoj Moniko, úplně chápu jak se cítíš. Já teď taky procházím potratem, už podruhé a navíc máme s přítelem problémy, takže možná přijdu ještě o přítele, zrovna v době, kdy nejvíc potřebuju podporu. Ale říkám si, že to blbé období musí někdy skončit a zase bude líp. Drž se!
@MonikaN.89 nechci ti dávat falešnou naději, ale pokud jsou takové nejasnosti o stáří těhotenství, tak ještě zkus vydržet… Nech si nabrat krev aspoň dvakrát po několika dnech a tam se uvidí jestli hCG (těhotenský hormon) roste nebo klesá… Někdy dr. když prostě v určitém týdnu nevidí srdíčko, tak automaticky posílají na potrat. Taky záleží na kvalitě přístroje utz. Ta krev je podle mně nejvěrohodnější, ale je důležité mít alespoň dvě hodnoty, tj. dva odběry po pár dnech. A uvidíš. Hodně štěstí ![]()
A kdyby to přecijen nevyšlo, tak nevěš hlavu, stává se to často, je lepší potratit v tomto týdnu než pak ve vyšším stádiu těhotenství. A otěhotněla ji zřejmě rychle a bez problému, tak se zadaří zase ![]()
@MonikaN.89 Uvidíš to bude dobré
.U mě byla vidět srdeční akce až v 8+3tt. A nemohla si mít později ovulku? I kdyby to tentokrát nedopadlo, tak určitě se brzo zadaří znova a práce bude určitě taky jiná-lepší ![]()
Teš se na svatbu a co ty víš, třeba se zadaří o svatební noci a nebo na líbánkách-tam většinou člověk nemyslí na starosti ![]()
Držím palečky ![]()
@MonikaN.89 a přesně jak píše Anastazie:„lepší“ přijít o mimi takhle brzo než třeba ve 20tt nebo se rozhodovat kvůli nnějaké vadě. Já přišla o miminko po dvacátém týdnu, takže vím o čem mluvim
Moniko, moc držím palce, aby se srdíčko objevilo ![]()
Ohledně práce je to ale tak, že nárok na rodičák máš ještě několik měsíců po propuštění ze zaměstnání, platí tam nějaká ochranná doba, myslím… ![]()
@maminka189…já právě vůbec nevím, jsem těhotná poprvé…brala jsem asi od 16 doteď antikoncepci…v lednu jsem si vzala poslední platíčko+jsem načla další a z něj sem si vzala asi 10 prášků a uprostřed braní vysadila..počkala jsem na menstruaci z vysazení a pak jsem to začali zkoušet ihned po vysazení a pak až v tom březnu…já vím, že se ptám asi hodně blbě, ale kdy asi dochází k té ovulaci? asi jsem si zavařila tím, že jsem brala to platíčko a půl v kuse a teď je v tom zmatek ve všem…když jsem byla poprvé na potvrzení těhu u lékaře, tak mi napsal k ultrazvuku, že jsem 6+1 a to byla malá tečka…a dnes jsem byla u jiné lékařky na UTZ a na výsledku mám napsané 7+1 a mimi už nebylo žádná tečka…mám v tom zmatek a teď hlavně v sobě…mám hrozné nutkání ještě počkat a vyzkoušet tu krev a hodnoty HCG…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.