Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat - vypadá to, že mě nemine revize, pokud se mi do středy nespustí samo krvácení, tak jestli si v tom případě můžu vybrat sama nemocnici nebo mě doktorka automaticky někam pošle. Případně kterou nemocnici v Praze byste doporučily? Nemám žádné zkušenosti ani reference a byla bych ráda, aby to proběhlo bez komplikací.
Já byla v Motole, doktorka mě neposílala nikam, vybírala jsem sama. Hledala jsem hodně, ale bohužel jsem nenašla, že by to někde nabízeli jako jednodenní zákrok (bez pobytu přes noc). Sestřičky na konzervativním oddělením byly moc hodné a anestézie luxusní.
Příspěvek upraven 13.09.15 v 20:48
Fakt? Já jsem právě myslela, že je to jednodenní zákrok
A za jak dlouho tě objednali?
Já byla na 2* Vinohradech, poprvé jsem tam přišla na jednodenní zákrok a byla jsem na pokoji s holkama co šly na interrupci, takže nic moc zážitek. Podruhé jsem tam předtím 2 dny ležela než si byli jistý, revizi mi udělali v neděli a celkově jsem z toho měla lepší pocit.
Držím pěsti ať je vše ok ![]()
Díky moc! A můžu se ještě zeptat, za jak dlouho po zákroku jste šly do práce?
@Sofie2013 Já myslím že ani ne za týden. Když to bude bez komplikací, tak nemusíš být doma dlouho
Já byla taky v Motole, šla jsem večer na pohotovost, prvně mě chtěli vzít hned a nakonec mě objednali na ráno… na zákrok jsme šla až asi ve 13 hodin, bylo to čekání šílené… bolesti ale byl plný sál… jinak prostředí pěkné, a ráno v 7 jsme už byla po kontrole propuštěna… do práce mě snad poslala po týdnu… záleží, jak se domluvíš s gynekologem…
Ja byla u Apolinare, v 15:00 revize a ve 20:00 jsem sla domu.
gyndr. me nechala doma mesic po revizi, ale fungovala bych pracovne driv.
@Sofie2013 Já tam volala na ambulanci až odpoledne ve tři, tím, že jsem neměla potíže, jsem mohla naklusat až ráno na osmou druhý den (pravda, chtěla jsem to od začátku hrát na jednodenní zákrok, takže jsem hned hlásila, že mám doma 15 m batole, o které se nikdo nepostará neb je nemocné). Nabrali mi krev, udělali UZ, EKG, v 11 jsem šla na sál, anestezioložka a sestřička super, pak už mě budili v pelíšku. I by mě pustili večer, ale jaksi jsem neodhadla, že na standardu nechodí večerní vizita, takže když jsem se v 20 hodin připomněla, tak měla lékařka sloužící pro víc oddělení a příjmovou ambulanci příliš napilno a po 22. hodině už mě nechtěli pouštět. Dokonce mi schovali oběd.
Všeobecná ambulance
Ambulance pracuje v nepřetržitém provozu. Nachází se v 5.patře, přístup z uzlu D.
Tel.: 224 434 267
8.00-15.30 hod. - malé výkony, objednání na miniinterupce včetně komplikací.
15.30-8.00 hod.- lékařská pohotovostní služba
Příspěvek upraven 13.09.15 v 20:50
Ze zkusenosti mohu doporucit Podoli. Prisla jsem tam kolem 11, ja uz tam byla nekolikrat predtim, v den revize jsem ale krvacela, hned me vzali na prijem, ve 14 revize, 14:15 jsem byla uz na pokoji, dospavala, v 18 jsem jela domu. Sestricky byly skvele, mile, staraly se, anestezie v pohode, po zakroku zadne komplikace. Bylo to ve stredu, v pondeli uz jsem sla do prace, ale dr. by me klidne nechala doma. Ja ale nechtela byt sama, takze jsem sla mezi lidi.
Jistě budou revize dělat někde ambulantně - takto jsem byla v soukromém centru v Brně - v 10:00 nástup, v 11:00 zákrok a ve 13:00 už jsem byla s doprovodem doma.
Pokud možno nikam… Rizika revize jsou nemalá, viz. např. Ashermanův syndrom, není zas tak vzácný, jak dr. tvrdí, bohužel vím z vlastní zkušenosti. Revize je zákrok, který se dělá naslepo bez jakékoliv kontroly, takže riziko poškození dělohy nebo i zánětu tu opravdu je nemalé, často ani dr. neodstraní revizí všechno a pak se zjistí až následně na kontrole, že musíš na další…
Nevím, jaký je důvod revize, pokud ZT, tak určitě načteš spoustu diskuzí, kde holky pár týdnů počkaly a odkrvácely. Mně dr. po mých komplikacích řekl, že kdybych ZT měla, tak mám určitě pár týdnů počkat a nechat tělo, ať to vyloučí samo, příp. to podpořit léky. Přiznal, že jak revize, tak tohleto vyčkávání má obojí svoje pro a proti, ale vzhledem k tomu, že se systematicky věnuje napravování revizí poškozených děloh, tak doporučuje spíš to čekání, že i na západě teď tento přístup převažuje. Hlídej si příznaky možného zánětu dělohy (krvácení, bolesti břicha, horečky, zapáchající výtok - ta tkáň ať už je to zbytek placenty nebo ZT je vlastně mrtvá a může se začít rozkládat a toto způsobit a pak rychle antibiotika a bohužel i tu revizi, ale takhle by byla aspoň nezbytná, ale riziko, že dostaneš zánět jako důsledek revize, je stejně vysoké, ne-li vyšší, o tom poškození dělohy kyretou ani nemluvím…)
Přeju ti hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoliv. ![]()
@ashermanka Já právě čekám už druhý týden a stále nic, tak mi doktorka řekla, že když se to krvácení během pár dní nespustí, tak mám přijít. Taky bych se ráda revizi vyhnula, ale bojím se čekat nějak moc dlouho. Je to moje druhé ZT a minule se to právě povedlo bez revize, taky si myslím, že je to tak lepší. A jsou nějaké léky, které by to krvácení vyvolaly? Mně práve dr řekla, že mi nic takového dát nemůže, minule mi dávala injekci a kapičky ergotamin, ale to bylo až ke konci krvácení.
@ashermanka já jsem měla taky takhle vyčkávat, až si tělo poradí samo, ale bylo to pro mě peklo..revizi potom jsem brala jako vysvobození ![]()
Pro mě je to taky psychicky náročné, ale říkám si, že ještě pár dní vydržím. Taky už bych to měla ráda za sebou, když už teda to těhotenství nedopadlo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.