Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky i netěhulky…
v sobotu jsem byla 14+4tt a měli jsme doma návštěvu (moje rodiče) a manžel odjel do práce na noční. Synové si hráli v pokojíčku a najednou se ozval šílený řev. Tak jsem vyběhla schody a řešila, co se stalo. Následně jsem šla na záchod (cca po 20min) a měla jsem na vložce slabý tmavší výtok. Řekla jsem si, že to bude asi z vyčerpání, nebo z toho, jak rychle jsem vyběhla schody a dál to neřešila. Pak jsem se šla sprchovat a výtok byl už větší. Ukázala jsem to mamce s tím, že počkáme do rána, že se uvidí. V noci to bylo OK. Jen mě déle trvalo, než jsem usnula a trošku mě pobolívalo břicho.
Ráno, když přijel manžel, tak se výtok zvětšil a tak jsem sama odjela do nemocnice na kontrolu, jestli je mimi v pořádku.
Bohužel tomu tak nebylo. Paní doktorka nejdřív mě prohmatala a na rukavici pak měla hodně tmavé krve. A na ultrazvuku zjistila, podle velikosti miminka 12+4tt, že nemá srdeční akci!!! Ještě si pozvala na konzultaci pana primáře, jestli něco nepřehlédla. Bohužel tomu tak nebylo a miminku začátkem 13tt přestalo být srdíčko.
Vůbec nevíme proč a jak…z čeho…
Takže jsme se domluvili, že přijedu v pondělí ráno a provedou revizi dělohy. Pokud by se něco změnilo, že mám ihned přijet.
Takže jsem jela zpátky domů. Přijela jsem domů a ještě jsme s mamkou zajely pro nějaké věci do obchodu a pak když jsme se vrátily, tak jsem si lehla.
Po obědě ještě u nás naši chvilku zůstali a jen co odjeli, tak jsem dostala šílenou křeč neustávající s tím pocitem, že musím rychle do nemocnice. Manžel mě rychle odvezl a rovnou si mě tam nechali.
Do hodiny jsme potratila spontánně!! A hned mi udělali revizi. Včera mě propustili. Při propouštění se ještě pan doktor divil, že jsem v tomto týdnu potratila spontánně…tak nevím.
Takže je to moc smutné. Ale máme doma 3 krásné zdravé kluky, takže to mě utěšuje. A máme naplánováno spoustu akcí s nimi, takže ta bolest časem přebolí.
@Grumlik přebolí…
Mám to taky za sebou a teď v pohodě, zatím
Stává se to opravdu hodně často a vůbec to neznamená nějaký problém. Zklamání samozřejmě. Počkejte půl roku a šup znova a kluci budou mít dalšího brášku/ségru ![]()
@Grumlik Pokud ti tři krásní zdraví kluci byli bez problémů, buď ráda…stává se to bohužel často, věk tomu nepřidá. Já i hodně mých kamarádek zažilo tento problém už při pokusu o druhé dítě a ty co mají všechny děti na první podařené těhotenství spočítám na prstech jedné ruky…
No s dalším mimčem to asi nedopadne. Jednak už máme doma 3 kousky
a taky si už chceme s nima víc užívat. Jako né, že bychom nechtěli…
chce moc a moc, ale rozum říká, že už asi ne. Ale kdo ví…
Ale vůbec tenhle půl rok se to u nás doma strašně s… ![]()
Jen myslím na to maličký, že bylo u mě a muselo tak rychle odejít… ![]()
Jo a srdíčko podle propočtů přestalo být ve 12+4tt den po ultrazvuku při NT screeningu!!! Na utz se mimčo skoro vůbec nehýbalo, doktor měl velký problém vůbec něco naměřit. Jen v jednu chvíli bylo vidět, že si dává obě ručičky do pusinky…tak nevím.
Každopádně teď už je to jedno, jen by mě to tak trošku zajímalo…
A jasně, že vím, že nejsem sama, komu se to přihodilo, jen je to smutný…a bolí to…
Je mi to líto
Chce to čas. Hlavně myslím, že Ti tvoji tři raubíři Ti pomůžou se z toho dostat. Přeji hodně síly a ať to přebolí, co nejdříve.
Držím palečky, ať to brzy přebolí. Máš doma tři zlatíčka, ty ti pomůžou se ze ztráty dostat. Je mi to moc líto.
Drž se
máš doma tři (vlastně čtyři!
) chlapy, to je nádhera, taky bych jednou chtěla
a jestli ti to pomůže, já si často opakuju, že všechno se děje z nějakého důvodu, nic není jen tak, uvidíš co ti přinese budoucnost ![]()
@Grumlik taky jsem potratila, bylo to první mimi, ale po dvou měsících jsem otěhotněla a teďka mi v kočárku spinká chlapeček jako malovanej. Je dobře, že máš doma tři raubíře, kteří Tě nenechají přemýšlet co a jak, protože to není ničí vina. Raduj se z kluků a nesmutni ![]()
@Grumlik
to je mi líto, jsi statečná to napsat a nehroutit se, myslím na Tebe
![]()
@Grumlik To je mi líto ![]()
Hlavně si užívej těch rošťáků, co máš doma…a další mimčo bude časem, neboj ![]()
@Grumlik moc mě to mrzí
taky to mám za sebou, ale až ve 24tt, srdíčko přestalo bít těsně po velkém ultrazvuku ve 20tt…
Ale neboj zvládneš to
držím palečky
To mně moc mrzí. Musí to moc bolet. Přeji ti hodně štěstí a radosti s tvýma klukama, ať ti dělají jen radost ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.