Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jelikož už třetí den špiním a ne a ne se rozjet ms, tak jsem dnes zkusila opět testovat. Zkusila jsem i ovu testík, jestli náhodou nemám ovulaci. A teď fakt nevím, na ovu testíku čárka téměř stejná jako kontrolní, na těhotenském testíku stín druhé čárky. V těhotenství už moc nevěřím když špiním a když není čárka pořádně vidět, ale žeby ovulace 36dc?
A k tomu všemu nemám možnost si vyjet nějak udělat test z krve a k doktorovi jsem objednaná až příští týden. Já už nevím co si o tom mám myslet
Přikládám fotečku, vzhledem k tomu, že každá máme jiný kontrast obrazovky, tak jsem si s fotkou trochu pohrála. Já teda stín druhé čárky vidím na všech třech fotkách, ale je možné, že ji neuvidíte, proto se zlobit nebudu ![]()
dušínečka tam vidím zkusila bych testovat za pár dní …a nebo si dojdi do laborky na krev
Myslím, že seš těhotná a špiníš snad jen proto, že je doba obvyklé MS. Ty čárky jsou pěkně vidět. Držím palce!
ahoj, tak duch tam je. v ovu testech se nevyznám. držím pěsti. někdo špiní nebo má MS i v těhotenství
Tak někde tady na emiminu jsem četla, že ovulační test reaguje i na hcg při těhotenství.
Máš 3dny do MS? A kolika jednotkový byl těhutest?
Kdybych měla možnost, tak hned letím na krev. Raději už bych tu ms než mít nějaký dlouhý cyklus a myslet na to, zda jsem nebo nejsem. Minulé těhotenství mě // ukázaly až 39dc, teď jsem 36dc a ms jsem čekala 27.1., takže jsem tak 3-4 dny po očekávané ms, což si myslím, že by test už ukázal pěkně vzhledem k tomu, že je to test wondfo 10jdn.
Já myslím, že to bude těhu… ![]()
Já podle výpočtů čekám MS dneska, ale podle MUDr byla druhá ovu a tak jsem 7 dní po pregnylu a na obou testech (těhu i ovu) jsou čárky,…pregnylový předpokládám…dneska dokonce BT klesla hoooodně nízko, ale MS zatím nikde, jen špinění, tak čekám, co z toho nakonec vyleze…
Ale tobě držím palce ať ti čárka na těhu testu sílí!!! Co BT? Drží se?
Evulka33 píše:
Já myslím, že to bude těhu…
Já podle výpočtů čekám MS dneska, ale podle MUDr byla druhá ovu a tak jsem 7 dní po pregnylu a na obou testech (těhu i ovu) jsou čárky,…pregnylový předpokládám…dneska dokonce BT klesla hoooodně nízko, ale MS zatím nikde, jen špinění, tak čekám, co z toho nakonec vyleze…
Ale tobě držím palce ať ti čárka na těhu testu sílí!!! Co BT? Drží se?
A jakou máš čárečku na těhotenském testíku? Já BT neměřím, nějak to neumím ![]()
Fotku testů nemám, ale můžu večer pořídit
ale podle mě to bude ještě pregnyl, tak se tím moc neřídím. Co jsem tady na emiminu vystudovala, tak se 5000j odbourávalo holkám zhruba 5-7 dnů a já teda zkoušela jak ovu, tak těhu testy a furt je tam dobře viditelná čárka, žádnej dušík…tak nevím…do 3 dnů by tam nemělo být nic…tak se budu modlit, aby tam zůstala a ms nepřišla… Jinak jsem i četla, že ovu test může detekovat hcg stejně jako těotenskej test a někdy i dřív (že jsou čárky na něm někdy silnější). MUDr. mi říkal, že je to proto, protože LH hormon je hooodně podobnej HCG a proto ho ovu test ukáže…a proto se taky před ovulkou píchá pregnyl (HCG) a ne (LH), páč výroba LH je složitější a nákladnější a HCG má stejný účinky na ovu… ![]()
Jak dlouhé míváš cykly? Ovu test může ukázat těhotenství a na TT pouze dušík, takže pokud u tebe nastala ovu později, tak by TT ještě nic pořádného ukázat nemusel. Zkus ještě TT tak v sobotu.
No spíše jsem mívala ms pravidelnou +- dva dny se lišila od datumu co přišla minulá. Takže minulá byla 26.12, tuto jsem čekala max do 28., to jsem začala špinit, ale už je to třetí den a ms se stále nechce rozjet. Ani nešpiním na prádlo, pouze kolem čípku, když se kontroluji jestli už se rozjela. Musím vydržet pár dní, testovat dále a vydržet do kontroly u doktora. Snad to nebude nic špatného.
mrkni sem, zajímavá diskuze o ovu a těhu testech
http://www.modrykonik.cz/…i-ste-o-tom/?…
tak tady jsou ty moje fotky…ale jak říkám, nevím, jestli je to ještě pregnyl nebo už ne…popřípadě obojí, jsem přecijenom trochu zapeklitej případ ![]()
ten dnešní těhu mi nějak zežloutnul po zaschnutí, ale přišla mi ta čárka lehoulince silnější, na fotce je to blbě vidět…a včera večer ovu test je slabej, páč si myslím, že jsem hodně pila, ale bůh ví…dneska ráno jsem to měla dostat…chvilku jsem ráno špinila a pak to samo přestalo…teď už ani fň. ![]()
Evulka33 píše:
tak tady jsou ty moje fotky…ale jak říkám, nevím, jestli je to ještě pregnyl nebo už ne…popřípadě obojí, jsem přecijenom trochu zapeklitej případ
ten dnešní těhu mi nějak zežloutnul po zaschnutí, ale přišla mi ta čárka lehoulince silnější, na fotce je to blbě vidět…a včera večer ovu test je slabej, páč si myslím, že jsem hodně pila, ale bůh ví…dneska ráno jsem to měla dostat…chvilku jsem ráno špinila a pak to samo přestalo…teď už ani fň.
Ty čárečky jsou slibné, tak moc přeju, ať s Pregnylem nemají nic společného a MS ať se nerozjede. Já jsem teď úplně čerstvě těhotná, těhotenský test už měl dnes hned silnou čárku a ovutest mám asi tak silný jako ty - tzn. dost zřetelná čárka, ale ne stejná jako kontrolní.
Vkládám dnešní testíky a včerejší pro porovnání. První testík ovu včerejší, druhý testík ovu dnešní. Třetí těhu testník včerejší, čtvrtý těhu testík dnešní. Čárečky trošilinečku jsou silnější než včera, ale docela nepatrně. Navíc špinění neustalo, spíše naopak, tak čekám, že to odchází a uvidíme co řekne doktor.