Přislazení první kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prislazeni prvni kase
Maminky, nasi male jsem zacala davat mléčnou kasi tusim ryzovo-kukuricnou bez pridaneho cukru na noc, ale moc ji nejede.Cukr do ni zbytecne cpát nechci, ale rikam si, jestli bych ji tam nemohla dat trosku hroznového cukru.Ma 6m. diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@TalinkaR na to se vyprdni. strč jí do toho trochu přesnídávky, rozmačkej banán nebo nastrouhej jablko…lepší než cukr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn odmítal jakoukoli kaši až do roku, nevidím důvod dávat dětem kaši tak brzo, mají potom spíš žízeň, než že by je to zasytilo
ale když osladit, tak ovocem
Příspěvek upraven 10.07.14 v 20:02
- Citovat
- Upravit
Dát můžeš, nezabije ji to
.
Ale záleží na tobě, jak moc nebo málo řešíš stravu ![]()
Já malýmu dávala odmala krupičnou kaši a normálně sem ji sladila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím důvod cpát do dítěte cukr. Zkusila bych leda tak ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesladila bych vůbec v tomhle věku, ale pediatr by ti ten hroznový cukr asi doporučil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TalinkaR kup v lékárně glukopur a máš to. Používá to hodně mamin a není to klasickej cukr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus spíš ovoce, nebo jí místo kaše dej něco jiného, je to pro ní nová chuť, třeba moje malá si vždycky potřebuje na novou chuť zvyknout a po dni nebo dvou začne baštit. Nepíšeš jestli byla dosud jen na mlíku a je to první jídlo co jí dáváš.
- Citovat
- Upravit
Dcera dodnes neji kasi samotnou (je ji 21 mesicu), odjakziva do ni dostava par lzicek presnidavky nebo ted uz i par lzicek jahodoveho jogurtu. Takze jo, klidne prislad nebo ochut, ale fakt si na to dite zvykne. Takze nedavej nic, co nejsi ochotna davat dlouhodobe
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vařím malému kaše z jáhlové a pohankové mouky ve vodě - nesladím cukrem, ale javorovým sirupem - je čistě přírodní a velmi zdravý, stačí ho jen trošku. My jsme ale starší, s kaší jsme začínali někdy kolem desátého měsíce. V půl roce bych kaši dala jen v případě, že by dítěti nestačilo na noc mléko, jinak to nemá význam. Jak už tu někdo psal, dá se dobře „přisladit“ také ovocem, ale s tím v půl roce velmi opatrně, např. jižní ovoce (kromě banánu) raději vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přisladit můžeš, ale může se stát, že si na sladkou chuť zvykne a nebude chtít nic jiného. Jak už tady padlo, když už sladit, tak ovocem (nejlépe sezoním nebo banánem). Já bych ale nepřislazovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice jsem toto řešit nemusela, ale pokud bych přislazovala, tak ovocem a nebo fruktosou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to první prikrm, co davame.Tak asi budu ještě zkouset par dni.Dnes to bylo poprvé. Třeba proste na kase není.
@trpaslinka a fruktosa je k dostani kde? Zdrava vyziva?
Když jsem ted zacla s kasi na noc, kdy muzu zacit davat druhy prikrm- zeleninu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit