Přislazení první kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
291
10.7.14 20:00

Prislazeni prvni kase

Maminky, nasi male jsem zacala davat mléčnou kasi tusim ryzovo-kukuricnou bez pridaneho cukru na noc, ale moc ji nejede.Cukr do ni zbytecne cpát nechci, ale rikam si, jestli bych ji tam nemohla dat trosku hroznového cukru.Ma 6m. diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1248
10.7.14 20:01

Já bych dala spíš ovoce, třeba banán je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.7.14 20:02

@TalinkaR na to se vyprdni. strč jí do toho trochu přesnídávky, rozmačkej banán nebo nastrouhej jablko…lepší než cukr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi

Syn odmítal jakoukoli kaši až do roku, nevidím důvod dávat dětem kaši tak brzo, mají potom spíš žízeň, než že by je to zasytilo :nevim: ale když osladit, tak ovocem

Příspěvek upraven 10.07.14 v 20:02

• Citovat
  • Upravit
31272

Dát můžeš, nezabije ji to :lol:.
Ale záleží na tobě, jak moc nebo málo řešíš stravu :nevim:
Já malýmu dávala odmala krupičnou kaši a normálně sem ji sladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465

Nevidím důvod cpát do dítěte cukr. Zkusila bych leda tak ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780

Nesladila bych vůbec v tomhle věku, ale pediatr by ti ten hroznový cukr asi doporučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
10.7.14 20:06

@TalinkaR kup v lékárně glukopur a máš to. Používá to hodně mamin a není to klasickej cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
10.7.14 20:07

Zkus spíš ovoce, nebo jí místo kaše dej něco jiného, je to pro ní nová chuť, třeba moje malá si vždycky potřebuje na novou chuť zvyknout a po dni nebo dvou začne baštit. Nepíšeš jestli byla dosud jen na mlíku a je to první jídlo co jí dáváš.

• Citovat
  • Upravit
9066
10.7.14 20:08

Dcera dodnes neji kasi samotnou (je ji 21 mesicu), odjakziva do ni dostava par lzicek presnidavky nebo ted uz i par lzicek jahodoveho jogurtu. Takze jo, klidne prislad nebo ochut, ale fakt si na to dite zvykne. Takze nedavej nic, co nejsi ochotna davat dlouhodobe ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
10.7.14 20:12

Já vařím malému kaše z jáhlové a pohankové mouky ve vodě - nesladím cukrem, ale javorovým sirupem - je čistě přírodní a velmi zdravý, stačí ho jen trošku. My jsme ale starší, s kaší jsme začínali někdy kolem desátého měsíce. V půl roce bych kaši dala jen v případě, že by dítěti nestačilo na noc mléko, jinak to nemá význam. Jak už tu někdo psal, dá se dobře „přisladit“ také ovocem, ale s tím v půl roce velmi opatrně, např. jižní ovoce (kromě banánu) raději vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
10.7.14 20:28

Já teď už doslazuji UM, pokud jsem kojila tak ovocem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.7.14 20:29

Přisladit můžeš, ale může se stát, že si na sladkou chuť zvykne a nebude chtít nic jiného. Jak už tady padlo, když už sladit, tak ovocem (nejlépe sezoním nebo banánem). Já bych ale nepřislazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.7.14 20:47

Sice jsem toto řešit nemusela, ale pokud bych přislazovala, tak ovocem a nebo fruktosou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
10.7.14 21:03

Je to první prikrm, co davame.Tak asi budu ještě zkouset par dni.Dnes to bylo poprvé. Třeba proste na kase není.
@trpaslinka a fruktosa je k dostani kde? Zdrava vyziva?
Když jsem ted zacla s kasi na noc, kdy muzu zacit davat druhy prikrm- zeleninu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí