Přislazení první kaše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
myšák1187
10.7.14 21:05

@TalinkaR pokud dáváš první příkrm, tak ti to nebude papat tak jak chceš ani přislazený, vydrž než si zvykne na chuť a konzistenci, celých 6 měsíců jen pila a nezná nic jiného, za mě bych se na všechno vyprdla a vždycky udělala trošku kaše a dala pár lžiček

• Citovat
  • Upravit
12185
10.7.14 21:06

@TalinkaR ja nevim, ziju v anglii a kupuju ji normalne v supermarketu. Pravda, je nekolikanasobne drazsi jak cukr (200 gramu temer 50 korun v prepoctu), ale zase tak moc doma cukr nepotrebuju, takze jednou za cas me ta jedna krabicka nezrujnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
10.7.14 21:17

@Radanka25 Proč doslazuješ UM? Vždyť UM je plné cukru už samo o sobě..

@trpaslinka Fruktózou bych rozhodně nesladila. Je to jedno z nejhorších sladidel, které můžeš do stravy zařadit. Měli by se mu vyhýbat i dospělí, natož děti.. Příjem fruktózy jen omezeně a v přirozeném stavu - tedy v ovoci. Maximálně v medu.. Je to cukr, který metabolizuje úplně jinak než ostatní cukry a mnohem víc se ukládá v podobě tuku (a to i v cévách a orgánech) v mnohem větší míře než ostatní cukry. Navíc může ovlivňovat hormonální rovnováhu, rozvoj inzulinvé rezistence a tím i rozvoj diabetu II. typu a to i u mladých lidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
10.7.14 21:19

@Svandu No me se to sladke moc nezda:-),ale asi mas pravdu, ze nejaky ten cukr tam je. Materske mleko je sladsi.Ale diky, to jsem nevedela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
10.7.14 21:26

@TalinkaR a to je právě to že TOBĚ se to nezdá sladké, upřímně jako my dospělí máme neskutečně zparchantělé chutě. Mám kamarádku diabetičku a ta dostala v poradně knížečku kolik která potravina obsahuje přírodního cukru, i česnek má v sobě cukr, ale protože tam ta sladká chuť nepřevažuje, tak nám to nepřijde.
Malému dítěti slaď a sol co nejpozději, tyto látky zelenina a ovoce obsahují přirozeně, zapomeň na to že prckovi to přeci nemůže chutnat, může, on tu sladkou chuť nezná

• Citovat
  • Upravit
12185
10.7.14 21:27

@Svandu je zvlastni. Kdyz jsem mela tehotenskou cukrovku, tak jsem od dietolozky dostala radu, ze pokud mozno nesladit, ale kdyz uz, tak nahradit cukr sladidly ci fruktozou :roll: Nastesti tedy doma vazne skoro vubec nic nesladim. Sladke potraviny jiz sladke jsou, napoje nesladim a pecu vazne jednou za uhersky rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.7.14 21:28

@TalinkaR jezis, Tobe se UM nezda dost sladke? 8o Tam je cukru 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
10.7.14 21:35

@TalinkaR Laktóza je druh cukru ;-)

@trpaslinka Oni lékaři někdy radí dost zvláštně. Nic proti nim, ale někdy prostě nereflektují nejnovější zjištění anebo se drží doporučení WHO, která jsou sama o sobě dost pochybná. Já to četla z více na sobě nezávislých zdrojů, ale na viscojis.cz to mají shrnuté takto:

„Některé současné studie zjistily, že vysoký příjem fruktózy má vliv na rozvoj poruch metabolizmu (přeměnu látkou) tuků (dyslipidemie), sacharidů (inzulinová rezistence), metabolického syndromu, onemocnění jater (nealkoholická steatóza jater), vznik hypertenze a zánětlivých reakcí v těle.
Vysoké dávky fruktózy mohou (1,5 – 3 g/kg tělesné hmotnosti/den) zvyšovat hladinu triacylgylcerolů v krvi. Jejich vysoká hladina je rizikovým faktorem pro rozvoj aterosklerózy, stavu, kdy se tuk hromadí na stěnách cév a ucpává je. Přitom denní příjem volné fruktózy byl zjištěn kolem 16 g / den, ale u některých spotřebitelů může dosáhnout až 150 g díky přidaným cukrům. Pro rozvoj metabolických odchylek má velký význam míra pohybové aktivity. Bylo prokázáno, že u velmi aktivních jedinců nemají vysoké dávky fruktózy negativní vliv na hladinu krevních triacylglycerolů. Při nízkém p??íjmu fruktózy do 40 – 50 g denně však tyto účinky na přeměnu látkovou nebyly pozorovány (např. 1 litr coca coly obsahuje asi 53 g fruktózy).
Podle řady studií nedosáhne naše tělo po příjmu fruktózy uspokojivého pocitu nasycení. Ve srovnání s glukózou jsou po konzumaci fruktózy v menší míře uvolňovány hormony sytosti (inzulin a leptin), naopak hladina hormonu hladu (ghrelinu) roste. Díky těmto mechanizmům na úrovni mozku fruktóza chuť k jídlu spíše podporuje, než nasycuje a vlastně nutí konzumenty přijímat ještě další, větší dávky energie. Zvýšená konzumace fruktózy může být proto považována za jednu z možných příčin současné epidemie obezity.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
10.7.14 22:17
@Mar__tanka1983 píše:
Dát můžeš, nezabije ji to :lol:.
Ale záleží na tobě, jak moc nebo málo řešíš stravu :nevim:
Já malýmu dávala odmala krupičnou kaši a normálně sem ji sladila.

já ji nesladila a tchýně se pak divila, že ji holky slazenou nejí. :lol:
Manžela jsem ji sladit odnaučila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
10.7.14 23:26

Pokid davas prvni den, tak to nehrot. Zvykne si, muze to trvat par tydnu. Hlavne kase neni pro prvni prikrm moc vhodna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.7.14 23:31

@Svandu tak ja zase tak moc nesladim a klukovi take nic neprislazuju.. uz tak ji dost sladkeho a tak nevidim duvod mu cpat cukr treba i do caje.. takze pro mne osobne je stale pri tom vyjimecnem prislazovani mensi zlo, nez samotny cukr. Jak rikam, doma to pouzivam vlastne jen na peceni a to pecu jednou za uhersky rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
11.7.14 08:55

@trpaslinka tak pokud sladíš jednou za uherák, doporučuju kup si stévii, je to čistě přírodní, já se divím že ti jí nedoporučila ta mudra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko