Přislazení první kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@TalinkaR ja nevim, ziju v anglii a kupuju ji normalne v supermarketu. Pravda, je nekolikanasobne drazsi jak cukr (200 gramu temer 50 korun v prepoctu), ale zase tak moc doma cukr nepotrebuju, takze jednou za cas me ta jedna krabicka nezrujnuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radanka25 Proč doslazuješ UM? Vždyť UM je plné cukru už samo o sobě..
@trpaslinka Fruktózou bych rozhodně nesladila. Je to jedno z nejhorších sladidel, které můžeš do stravy zařadit. Měli by se mu vyhýbat i dospělí, natož děti.. Příjem fruktózy jen omezeně a v přirozeném stavu - tedy v ovoci. Maximálně v medu.. Je to cukr, který metabolizuje úplně jinak než ostatní cukry a mnohem víc se ukládá v podobě tuku (a to i v cévách a orgánech) v mnohem větší míře než ostatní cukry. Navíc může ovlivňovat hormonální rovnováhu, rozvoj inzulinvé rezistence a tím i rozvoj diabetu II. typu a to i u mladých lidí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svandu No me se to sladke moc nezda:-),ale asi mas pravdu, ze nejaky ten cukr tam je. Materske mleko je sladsi.Ale diky, to jsem nevedela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TalinkaR a to je právě to že TOBĚ se to nezdá sladké, upřímně jako my dospělí máme neskutečně zparchantělé chutě. Mám kamarádku diabetičku a ta dostala v poradně knížečku kolik která potravina obsahuje přírodního cukru, i česnek má v sobě cukr, ale protože tam ta sladká chuť nepřevažuje, tak nám to nepřijde.
Malému dítěti slaď a sol co nejpozději, tyto látky zelenina a ovoce obsahují přirozeně, zapomeň na to že prckovi to přeci nemůže chutnat, může, on tu sladkou chuť nezná
- Citovat
- Upravit
@Svandu je zvlastni. Kdyz jsem mela tehotenskou cukrovku, tak jsem od dietolozky dostala radu, ze pokud mozno nesladit, ale kdyz uz, tak nahradit cukr sladidly ci fruktozou
Nastesti tedy doma vazne skoro vubec nic nesladim. Sladke potraviny jiz sladke jsou, napoje nesladim a pecu vazne jednou za uhersky rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TalinkaR Laktóza je druh cukru ![]()
@trpaslinka Oni lékaři někdy radí dost zvláštně. Nic proti nim, ale někdy prostě nereflektují nejnovější zjištění anebo se drží doporučení WHO, která jsou sama o sobě dost pochybná. Já to četla z více na sobě nezávislých zdrojů, ale na viscojis.cz to mají shrnuté takto:
„Některé současné studie zjistily, že vysoký příjem fruktózy má vliv na rozvoj poruch metabolizmu (přeměnu látkou) tuků (dyslipidemie), sacharidů (inzulinová rezistence), metabolického syndromu, onemocnění jater (nealkoholická steatóza jater), vznik hypertenze a zánětlivých reakcí v těle.
Vysoké dávky fruktózy mohou (1,5 – 3 g/kg tělesné hmotnosti/den) zvyšovat hladinu triacylgylcerolů v krvi. Jejich vysoká hladina je rizikovým faktorem pro rozvoj aterosklerózy, stavu, kdy se tuk hromadí na stěnách cév a ucpává je. Přitom denní příjem volné fruktózy byl zjištěn kolem 16 g / den, ale u některých spotřebitelů může dosáhnout až 150 g díky přidaným cukrům. Pro rozvoj metabolických odchylek má velký význam míra pohybové aktivity. Bylo prokázáno, že u velmi aktivních jedinců nemají vysoké dávky fruktózy negativní vliv na hladinu krevních triacylglycerolů. Při nízkém p??íjmu fruktózy do 40 – 50 g denně však tyto účinky na přeměnu látkovou nebyly pozorovány (např. 1 litr coca coly obsahuje asi 53 g fruktózy).
Podle řady studií nedosáhne naše tělo po příjmu fruktózy uspokojivého pocitu nasycení. Ve srovnání s glukózou jsou po konzumaci fruktózy v menší míře uvolňovány hormony sytosti (inzulin a leptin), naopak hladina hormonu hladu (ghrelinu) roste. Díky těmto mechanizmům na úrovni mozku fruktóza chuť k jídlu spíše podporuje, než nasycuje a vlastně nutí konzumenty přijímat ještě další, větší dávky energie. Zvýšená konzumace fruktózy může být proto považována za jednu z možných příčin současné epidemie obezity.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Dát můžeš, nezabije ji to.
Ale záleží na tobě, jak moc nebo málo řešíš stravu
Já malýmu dávala odmala krupičnou kaši a normálně sem ji sladila.
já ji nesladila a tchýně se pak divila, že ji holky slazenou nejí. ![]()
Manžela jsem ji sladit odnaučila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokid davas prvni den, tak to nehrot. Zvykne si, muze to trvat par tydnu. Hlavne kase neni pro prvni prikrm moc vhodna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svandu tak ja zase tak moc nesladim a klukovi take nic neprislazuju.. uz tak ji dost sladkeho a tak nevidim duvod mu cpat cukr treba i do caje.. takze pro mne osobne je stale pri tom vyjimecnem prislazovani mensi zlo, nez samotny cukr. Jak rikam, doma to pouzivam vlastne jen na peceni a to pecu jednou za uhersky rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@trpaslinka tak pokud sladíš jednou za uherák, doporučuju kup si stévii, je to čistě přírodní, já se divím že ti jí nedoporučila ta mudra
- Citovat
- Upravit
@TalinkaR pokud dáváš první příkrm, tak ti to nebude papat tak jak chceš ani přislazený, vydrž než si zvykne na chuť a konzistenci, celých 6 měsíců jen pila a nezná nic jiného, za mě bych se na všechno vyprdla a vždycky udělala trošku kaše a dala pár lžiček