Přišli jsme o pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
20.2.11 17:27

Já teda ztrátu psa ořvala jen jednou.K těm dalším psum co byli po něm sem si už takovej vztah nevybudovala a je to pro mě jen zvíře.Ten první byl kamarád a člen rodiny.Jde jen o ten zvyk že ke dveřim nikdo nechodí.Kvuli dětem bych ho ale pořídila hned,ale nějaké jiné plemeno a nebo trošku odlišného pejska,proto že bych se bála že od toho nového budu vyžadovat stejné vlastnosti jako měl ten první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.2.11 17:36

ahoj…idealne co nejdriv noveho…to maly stenatko rychle leci…a vracet se domu kde te nikdo nevita je moc smutny :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
20.2.11 17:42

Všem díky za odpovědi i podporu!
Vereniko a Kamčo- Vy jste přesně napsaly čeho se bojím- už jsem to totiž zažila- 1.pejsek byl úžasný, člen rodiny, bohužel zestárl, onemocněl a odešel. Pořídili jsme si nového (stejnou rasu, jiné jméno) a nevím jestli to bylo na mne moc rychlé (cca 5 měs.) nebo to bylo naopak pozdě, ale s tím 2. mi přes rok trvalo než jsme se začali brát no a teď z ničeho nic jsme ho z plného zdraví a mládí našli navždy spícího. :cry:
Tak jsem chtěla vědět co Vy na to, jaké mají zkušenosti ostatní?
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. zuzka
20.2.11 17:48

pejska je mi moc líto…mohu se zeptat co se pejskovi stalo, že z ničeho nic zemřel? neotrávil ho někdo?
pokud mohu poradit, tak si pořiďte pejska nového. brzo si na něj zvyknete a přiroste vám k srdci. nám už pejsků umřelo několik a taky jsme měli pocit, že ti další už nebudou takový jako ten první, ale není to tak… ze začátku jsme sice hodně srovnávali, jakou má kdo povahu, ale takhle to brát nesmíš, každý pejskek je jiný. a určitě si ho zamilujete :-)

• Citovat
  • Upravit
2566
20.2.11 18:00
nepř. zuzka píše:
pejska je mi moc líto…mohu se zeptat co se pejskovi stalo, že z ničeho nic zemřel? neotrávil ho někdo? ...............

Bohužel nevíme, ráno jsme ho našli spícího, vypadal úplně normálně a už nešel probudit. Byly mu 3 roky a nikdy žádný zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.2.11 18:01
Hanulínek píše:
Vereniko a Kamčo- Vy jste přesně napsaly čeho se bojím- už jsem to totiž zažila- 1.pejsek byl úžasný, člen rodiny, bohužel zestárl, onemocněl a odešel. Pořídili jsme si nového (stejnou rasu, jiné jméno) a nevím jestli to bylo na mne moc rychlé (cca 5 měs.) nebo to bylo naopak pozdě, ale s tím 2. mi přes rok trvalo než jsme se začali brát no a teď z ničeho nic jsme ho z plného zdraví a mládí našli navždy spícího. :cry:
Díky!

je to jen na co se cítíte vy :hug: Já bych bez psa být nemohla 8-) A i přesto jsem váhala.Připadalo mi to hnusné vůči prvnímu,že je to moc brzy.Ale s odstupem času mohu říct,že to bylo dobře.Na prvního si občas vzpomenu,hlavně když prohlížím fotky tak mě to rozesmutní,ale prve nám hodně pomohlo si ho přinést domů.Dodnes vidím ten den :mrgreen: Chumelenice a my jeli přes 100km :lol: :lol:

Ikdyž jsem ho hned nepřijala tak to byla prostě nová starost.Nově učení a neměla jsem čas tolik smutnit,jen večer když už všichni spali.Syn už se po prvním pak moc neptal,před tím mě jeho otázky ohledně wspinkání u pana doktora vždy rozbrečely ( jeli jsme na veterinu (všichni),že má zápal plic a že mu dají léčbu a pojedem domů.Tam mi řekli pravou diagnozu a já byla u jeho uspání…hrozný pocit.vyysvětli 3letému prckovi kde je jeho pejsek.Doma nosil jeho hračky,že je odvezeme na veterinu aby si měl s čím hrát atd.

Promiň za román,jen ti popisuju jak jsme to vnímali my.Naše rodina.Máme jěště druhého psa-jezevčíka.Ten z toho byl taky smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.2.11 18:03

My jsme take prisli o fenku, ale naplast jsme meli tu, ze jsme meli jeste jednu fenku (jeji dceru)… takze svuj ucel splnila.. zustala nam uz jenom jedna.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
20.2.11 18:04
Hanulínek píše:
nepř. zuzka píše:
pejska je mi moc líto…mohu se zeptat co se pejskovi stalo, že z ničeho nic zemřel? neotrávil ho někdo? ...............
Bohužel nevíme, ráno jsme ho našli spícího, vypadal úplně normálně a už nešel probudit. Byly mu 3 roky a nikdy žádný zdravotní problém.

takhle zemřel kamarádovi.bylo té feně 2 roky.měl problémy se sousedy tak hafana nechal pitvat zda ho neotrávili.Byla to nějaká srdeční vada.Buď ráda,že zemřel ve spánku a netrápil se :cry: :hug: .Proto jsem nechala já našeho uspat.Veterinář nám řekl,že se trápí a že se může rozběhnout a padne někde na ulici :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
20.2.11 18:11
verenika píše:
Hanulínek píše:
nepř. zuzka píše:
takhle zemřel kamarádovi.bylo té feně 2 roky.měl problémy se sousedy tak hafana nechal pitvat zda ho neotrávili.Byla to nějaká srdeční vada.Buď ráda,že zemřel ve spánku a netrápil se :cry: :hug: .Proto jsem nechala já našeho uspat.Veterinář nám řekl,že se trápí a že se může rozběhnout a padne někde na ulici :roll:

Taky jsme toho 1.pejska nechali uspat- byl hodně nemocný a musím se přiznat, že přestože zvířatům možnost uspání místo bolesti a trápení závidím, tak jsem z téhle zkušenosti měla strašný pocit a do dnes noční můry.
Nevím co je ,,lepší" jestli ten šok, nebo se na ten odchod připravit, ale vždycky je to na hov… :poblion: Čím dál víc mám pocit, že zvířátko už NÉÉÉ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.2.11 18:24

Ahoj
moc dobře vím jak ti je. my na Silvestra meli dost špatnou autonehodu a naš 3. letý yorkšírek to nepřežil. je mi do breku z toho ješte teď a vím že bude dlouho. byl to strašný šok+ veci kolem autonehody.
A ted mame doma štenátko. Ale je to iné. Taky jsem už nechtela pejska,a i teď to prožívam jinak. Tu radost stíni bolest za tím prvním. Ale to už bude vždy.Ano chtěli jsme počkat, ale tohle štenátko se naskytlo a tak nejak věci do seba zapadli.Určite není dobré si pořídit pejska za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
20.2.11 18:24

Já jsem pro nového, ale jinou rasu nebo vzhled a hlavně jiné jméno, člověk má pak tendence je srovnávat a každý pes je jiný a jedinečný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
20.2.11 18:47

Nám pomohlo koupit nového pejska, čím dříve, tím lépe, řekla bych.Chápu, že každý to má jinak, ale já si myslím, že hned ,zalepitˇ je prostě lepší.

• Citovat
  • Upravit
2566
20.2.11 18:51

Všem moc děkuji za názory a rady!
Zatím je to moc čerstvé, tak budeme čekat a uvidíme jestli to bude týden nebo měsíc.......
Díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
20.2.11 18:52
verenika píše:
Hanulínek píše:
Díky!

je to jen na co se cítíte vy :hug: Já bych bez psa být nemohla 8-) A i přesto jsem váhala.Připadalo mi to hnusné vůči prvnímu,že je to moc brzy.Ale s odstupem času mohu říct,že to bylo dobře.Na prvního si občas vzpomenu,hlavně když prohlížím fotky tak mě to rozesmutní,ale prve nám hodně pomohlo si ho přinést domů.Dodnes vidím ten den :mrgreen: Chumelenice a my jeli přes 100km :lol: :lol:

Ikdyž jsem ho hned nepřijala tak to byla prostě nová starost.Nově učení a neměla jsem čas tolik smutnit,jen večer když už všichni spali.Syn už se po prvním pak moc neptal,před tím mě jeho otázky ohledně wspinkání u pana doktora vždy rozbrečely ( jeli jsme na veterinu (všichni),že má zápal plic a že mu dají léčbu a pojedem domů.Tam mi řekli pravou diagnozu a já byla u jeho uspání…hrozný pocit.vyysvětli 3letému prckovi kde je jeho pejsek.Doma nosil jeho hračky,že je odvezeme na veterinu aby si měl s čím hrát atd.

Promiň za román,jen ti popisuju jak jsme to vnímali my.Naše rodina.Máme jěště druhého psa-jezevčíka.Ten z toho byl taky smutný.

To je smutný, taky jsme museli nechat pejska uspat, dvakrát nás to potkalo. Vždy jsme co nejdřív pořídili nového,a ta starost o něj nás vždycky zachránila.A taky jsem si říkala, že už ho nebudu mít tak ráda, ale měla jsme pak vždycky, ono to nejde nezamilovat si to štěně :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2566
10.3.11 23:57

Ahoj, zdravím všechny zde diskutující!
Jen jsem Vám chtěla poděkovat za podporu a napsat vývoj- dnes (po cca 3.týdnech samoty) jsme si přivezli nového pejska- raději jsme zvolili jiné pohlaví i rasu, takže vzpomínky zůstanou a nebude žádné srovnávání.
A už teď jsme všichni zamilovaní- fenka- kříženec- dostala jméno Fany a naši kluci jsou z ní doslova posr…, manžel je zatím trochu váhavý- ona jako by to tušila, tak zásadně vyhledává jen jeho- přijde a lehne si mu na nohy a spí, což nikomu jinému nedělá a on doslova taje. :srdce:
Teď se jen modlím, aby byla v pořádku a co nejdéle s námi a v dobré kondici.
Všem Vám přeju pěkné dny se zvířecími kamarády a brzo AHOJ při příjemnějším pokecu než je smrt zvířátka!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný