Přišlo k nám koťátko

59
24.10.19 21:37

Přišlo k nám koťátko

Zdravím, na zahradě se nám objevilo koťe. Včera jsme s ním byli u veterináře a ten nám řekl, že je zablešené, začervené a má škrkavky. Dál nám pipetku Advocate. Tak jsme mu to doma hned nanesli. Akorát mne zarazilo, že mu nedal žádné očkování, žádné kapičky do uší, jak jsem se dočetla na internetu.

Moje otázka zní, máte s tím Advocate zkušenosti? Je to opravdu na vše? A pomáhá to a za jak dlouho se to musí nanést znova? Je potřeba udělat ještě nějaké opatření?

Veterinář neměl čas, tak jsme se ho moc neptali. Byli jsme rádi, že to koťe aspoň v rychlosti prohlédl. Ale tvářil se stylem “co mi tu taháte nějakou zatoulanou kočku”.

Budu moc ráda za rady.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76579
24.10.19 21:44

@D3n1s4 divný veterinář :nevim: ale peníze chtěl, že? nemáte někde v okolí jiného?
Advocate tuším funguje na blechy 14 dní, na klíšťata 6 týdnů, ještě vám měl dát odčervovací tabletky nebo odčervovací pastu, pokud je koťátko malé
očkovat by se mělo až po odblešení a odčervení, na ty blešky si pořiďte hřebínek všiváček a pozítří můžete začít vyčesávat mrtvé nebo omámené blešky
no nejlíp by byl ten jiný veterinář, a tento co říkal? máte tam ještě přijít?
pak je otázka, jestli kotě budete mít doma, nebo bude chodit ven - bude -li doma, tak další Advocate nebudete potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.10.19 21:46

Advocate je dobrý přípravek, použijte ho jednou. Zabírá i na případný svrab v uších. Na očkování může čekat až bude kotě srovnanější.

Ale pokud si na tebe neudělal čas a ještě se tvářil, že ho obtěžujete, tak si najdi jiného veterináře. Dáváš mu za to prachy, tak by mohl princip prozákaznické orientace chápat.

Tohle je takový šikovný a zevrubný manál, když už vám Centrální Distrubce Koček jednu poslala.
 http://www.kocky-online.cz/…kocku_20.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
24.10.19 21:46

@D3n1s4 a koťátkům se nemá dávat obyčejné mléko, mají po tom průjem, buď kotěcí právě od veterináře, nebo jen čistou vodu, granulky, kapsičky a syrové masíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
24.10.19 21:50

Ockuje se az od urcite vahy, myslim 3/4 kg, ale ze neprokapal tak to je divne, objednal si vas na kontrolu? kote si budete nechavat? jak bylo vyse tak zkusit jineho v okoli..ja bych jeste takhle malemu syrove maso nedavala, urcite ne kure, a kapsicky typu whiskas, felix jsou taky docela kekal, fajne jsou royal canini, brit care

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
24.10.19 21:51

@stinga to mlicko maji i ve zverimexu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
24.10.19 21:55

@stinga právě si ho budeme nechávat doma a říkal, že máme přijít za měsíc. A ty blechy umřou, jak se zkusí přisát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
24.10.19 22:23

Mléko pro kočky má i DM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
24.10.19 22:28

Neockoval, to je správně. Nemuze očkovat oslabené kotatko, přeci. Nejdřív se odcerví a pak teprve až se dá do kupy, tak bude očkovat. Jinak bych šla k jinému vetovi. Nemel by vám dávat najevo, že ho otravujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
24.10.19 22:36

@Náměsíčná ale to je jen myslim pro dospele, to jsme zkouseli pro naseho kocicaka, ten nas je ujetej na jogurty, smetanky, kefiry..v noci lezl do kose a vylizoval ty kelimky, tak jsme museli zatizot, nemel vylozene prujem ale silene smrdel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
25.10.19 06:57
@D3n1s4 píše:
@stinga právě si ho budeme nechávat doma a říkal, že máme přijít za měsíc. A ty blechy umřou, jak se zkusí přisát?

ty blechy jsou nejdřív takové omámené a pak umřou, my je vždy vyčesáváme tím hustým hřebínkem, a buď je utopit nebo ještě rozmáčknout
jo a ty mléčné výrobky - doporučuje se pro koťata plnotučný tvaroh
@Peggy54 to Advocate je i na ušní svrabík, takže proto už neprokapával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.19 18:56

My dali naši kočce Advocate cc 2 dny zpět a pořád se drbe. Tak snad už to nejsou ty blechy.

• Citovat
  • Upravit
76579
27.10.19 19:42
@Anonymní píše:
My dali naši kočce Advocate cc 2 dny zpět a pořád se drbe. Tak snad už to nejsou ty blechy.

některé kočky mají alergii na bleší kousnutí, to by mohlo být a naše kočky moc často blechy neměly, ale když ano, tak jsem jim ty mrtvé blechy pak vyčesávala hřebínkem všiváčkem, některé blechy byly mrtvé, některé jen takové omámené, ty jsem pak rozmačkávala nebo utopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný