Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tento rok mi bude 17… Všichni moji vrstevnici, kamaradi, spolužáci chodí na různé kulturní akce…. Př nějaké taneční párty atd… Moje mamka me na nic nepusti… Chtel jsem jit s kamarády na přespávačku… Opekli bychom buřty a do noci kecali… Klasicky mi to zakazala a kdyz jsem se zeptal do kolikati bych tam mohl byt tak rekla do 19:00…. Podotykam ze jsem spolehlivy, slusny kluk. Nepiju, nekourim, nic…
A řekla ti, proč tě tam nechce pustit, ptal ses jí?
Zná tvoje kamarády, kteří by tam byli?
No… Kamarady nezná z vidění ale ví že jsou to slušní kluci.. kdyz jsem se ji ptal na duvod, odvodila že mi ještě není 18 a že ji budu poslouchat…
Chápu tě a je mi úplně jasné, že už by jsi rád trávil pozdní večery podle svého.
Mám syna ve tvém věku, ale věř mi, že než přísnost, tak jak to vidíš nebo cítíš ty…si myslím, že má o tebe mamka spíš strach. ![]()
Neboj, ona ti to určitě taky dovolí, až si bude sama jistá, že se ti nemůže zase tak nic špatného stát. ![]()
Zkuste se třeba domluvit na nějakém telefonátu, aby věděla, že je vše Ok. ![]()
To je moc smutné, že vám maminka nevěří. Nemá nějaký problém? Že by byla například příliš úszkostná? Zas na druhou stranu má na to právo, musíte počkat rok a pak se osamostatnit. V extrémních případech můžete žít sám už teď a požádat o zplnoletnění.
Mně to přijde ujetý. V 7 večer doma platilo, když mi bylo tak 10. Od 15 let jsem doma jenom oznamovala, jestli se vrátím ještě ten den nebo až ten druhý. V 17 jsem nebyla doma přesně 31 dní, odjela jsem na brigádu. A to jsem vymodlený jedináček o kterýho se mamka bála. V životě jsem neudělala žádný průšvih. Co to zkusit na mamku postupně. Domluvit se na nějakých menších kompromisech a postupně přidávat?
@Černá Madonna promiň, ale nepustil kluka v 17 na přespávačku ke kamarádům a chtít po něm být v 19.00 hod je dost mimo. Za rok mu bude 18 a co? To najednou bude zodpovědný a dospělý sám od sebe? A matka se o něj bát přestane? Kde se to má naučit a získat důvěru, když musí sedět doma na zadku.
Ale vzhledem k tomu že začínají velikonoční prázdniny čuchám troll.
Je to úlet v každé době, když rodič takovou šílenou politiku provozuje.
Nezažila jsem. Měla jsem vždy fajn rodiče. Dospívání jsem si užila. Moje děti tohle taky nezažívají. A to jsou všichni mladší, než jsi ty.
@kocourGarfield píše: Více
Až mu bude 18, bude její argument znít „Dokud tě živím, budeš poslouchat“. Matinka chce mít kontrolu, ovládat. S takovými je těžká domluva.
@LiduNe v 18 se může sebrat a odejít. Pokud on bude chtít, maminka neovládne nic.
Pokud by to takhle byla pravda.
Příspěvek upraven 28.03.24 v 07:05
To je hodně smutné čtení, do 19 může být venku i moje 9letá dcera
Zkus s mámou promluvit, proč má problém s tím, abys měl sociální život. Uklidni jí, že se budeš pravidelně hlásit, přijdeš, kdy si domluvíte, nebudeš samozřejmě chlastat ani dělat jiné kraviny. Ale upřímně, pokud to nezabere, obávám se, že moc možností nemáš. Jak začneš dělat něco za jejími zády a nepřicházet domů včas, budeš mít peklo
A ani 18. narozeniny asi nic nezmění, to bude zase samé „dokud bydlíš pod naší střechou, budeš respektovat naše pravidla“
Ach jo.
Jasné. Tohle je asi zas prázdninový troll. Ale podobně pošahaných rodičů je furt dost. Bohužel. Nechápu a nepochopím to.
@kocourGarfield píše: Více
Když to nevyřešili v 15, musí teď
Nebo jaká je tvoje rada? Má si najednou začít dělat to, co chce, bez ohledu na zákaz mámy? ![]()