Příspěvek na mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.1.14 23:17

@slavuska1 děkuju! Už vyřešeno :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.1.14 07:01

@Štěpánka74 predne gratulace k porazeni nemoci :hug:
Chci ti jen rict nepredjimej. I s jednim prsem muzes nakojit obe deti kdyz budes chtit. :palec:
Onkolog se stavi ke kojeni jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
29.1.14 07:10
@Štěpánka74 píše:
@Aletheia do práce jsem chodila, myslela jsem, že mi stát pomůže když mám jedno prso a ono nic :think: Co jsem vlastně čekala :lol:

Máš muže? Tak ať tě živí ne? mnoho žen má prsa obě a kojit nemohou :roll: Jako mít vymodlené dítě (děti) a nevědět, zda je uživím :potlesk: bravo

• Citovat
  • Upravit
29.1.14 09:11

Sophinka1 Nech si laskavě tu ironii! Nevíš co vše máme za sebou, kolik měsíčně platíme a hlavně už jsem psala, že je to vyřešený! Quinny : Onkolog si myslí, že to jedním prsem nedám. Přeji všem hezký den a diskuzi už považuji za uzavřenou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
29.1.14 09:40

@Štěpánka74 pokud butete mít s přítelem nízké příjmy, můžete ještě dosáhnout na příspěvek na bydlení. To záleží na tom, jaké máte bydlení. Diskuzí na toto téma je tu spousta. Hlavně ať těhotenství a porod proběhne bez problémů a děti jsou zdravé. To je to nejdůležitější. Držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.1.14 10:19

@Štěpánka74 já osobně bych kojení neřešila s onkologem ale našla bych si v okolí nějakou šikovnou laktační poradkyni a zeptala bych se jí na názor, třeba se najde nějaká, která má i s tímhle zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 11:05

Holky, děkuju! :kytka: A určovat mrknu po nějaký laktační poradkyní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.1.14 12:49

@Štěpánka74
finančně byl nejnáročnější začátek, koupit kočárek (2-3× dražší než kočárky pro jedno dítě :roll: ) teda pokdu chceš kočárek u kterého se nenadřeš s tlačením, pak samozřejmě 2× autosedčku, 2× postýlku (peřinky, monitory dechu…) ale pak to zase tak náročné není :think: jasně oblečky 2×, ale já jsme toho spoustu dostala od kamarádek, akorát teda plínky 2×
já teda stále kojím (děto mají 15m), do 6m jsem je kojila plně, postupně pak s příkrmy, teď už jen 2× denně, ale pořád kojím. Tím chci říct, že i dvojčata se dají ukojit (i když já mám obě prsa, jak s jedním to nevím), určitě zkus lakatační poradkyni, tím nic nezkazíš.
buď v klidu a hlavně se snaž je donosit co nejdéle, to je to nejdůležitější pro ně i pro tebe, abys neporodila předčasně

holky předemnou zmiňovaly porodné, no to je sice vyšší, ale nárok na něho je zase omezený, takže u nás nic :cert: dětské přídavky taky :cert: mám akoát RD, před tím teda MD )tím, že s epočítá z příjmu, tak slušnou) a ta je na dvojčata 37 týdnů (na jedno dítě jen 29 týdnu), takže přibližně o 2 měsíce dýl je to lepší částka

Jestli chceš jiné praktické rady k dvojčatům, tak se ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 14:15

@subsomi Děkuji, kočár, monitory a vše co zmiňuješ už mám, takže ty největší investice už máme za sebou :potlesk: Teď by mě spíš zajímalo v kolikatém tt jsi rodila? Jsem 33 tt a jen doufám, že vydrží co nejdéle. Jaký jsi měla porod? Jak dlouho v porodnici? Mockrát Ti děkuju a přeju hezký den :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.1.14 14:55

@Štěpánka74
mě se děti držely a nechtěly ven :mrgreen: rodila jsem až 38+1, 38+0 začali vyvolávat, dýl už mě nechtěli nechat, měla jsem těhu cukrovku a odhadovali váhu oběma okolo 2,7kg (ve skutečnosti to bylo 2630g a 2410g)
Chtěla jsem přirozeně (oba byli hlavou dolů), ale objevily se v průběhu kompilkace, takže nakonec to byl akutní císař :( Rodila jsem v sobotu a domů jsme šli ve středu :dance:
Takže se ničeho neboj, vše se dá zvládnout :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 15:46

@subsomi tak to mám radost, taky si přeji ať prckové vydrží co nejdéle :lol: Mockrát Ti děkuju za odpovědi a za rady :kytka: Přeju hezký den a hodně zdraví Tobě i celé rodině :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat