Příspěvek kostelu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12503
10.4.20 22:37
@Petula306 píše:
@bublinek jasný :) jde spíš o můj vnitřní pocit. A aby mi pak nebylo blbý, že chodíme na ty akce defakto zadarmo :nevim: já mám ve zvyku takhle laborovat nad každou blbinou :mrgreen:

Chapu, ja sice na akce moc nechodim, kdyz, tak spis prinesu nejakou potravinovou zalezitost, ale beru, ze se v tom kostele sviti, topi a to se taky musi nejak zaplatit a ja tam nechci sedet v zime a potme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.4.20 22:37

No vida, ideální řešení tím převodem na účet 1× za měsíc ;) já právě každou neděli musím myslet na to, abych měla drobný. Nebo vůbec hotovost - většinou všude platím kartou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.4.20 22:38

@Alladina tak to u mě zase nehrozí ta potravinová záležitost. Pečení je něco, co mi nejde a nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
10.4.20 22:40

@Petula306
A ja snad pecu? :lol: Vetsinou donesu syry, bramburky nebo piti. Doma nic neslichtim, copak chci nekoho z farnosti otravit? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.4.20 22:43

@Alladina na to se taky musí myslet :lol: ale jooo - do herničky nosím křupíky a ovoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.4.20 23:02
@PaníBovaryová píše:
to si vybíral do kapsy, ne? :D U nás zas chodila po městě taková krpatá paní v brejličkách a křičela „přispějte na pomoc postiženým děteeem!“ No a za pár měsíců chodila se značkovým kočárem :lol:
řekla bych že ne, že to bylo asi fakt pro kostel. Oto víc se mi nelíbíl ten jejich způsob že jim nestačili peníze co vybrali v kostele, ale ještě chodili po obci. Je to člověk co děla na obci, silně věřící a má už min. 6 dětí :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
1429
10.4.20 23:06

Jsem katolík a při normální bohoslužbě dávám do košíčku cca 20 kč + dám něco dětem, aby daly i ony… Pokud farář předem oznámí, že za týden se bude vybírat na konkrétní věc (např. někam na charitu, tak dám 100-200 kč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.20 23:10

Tak u katolíků je to tak, že každou neděli přesně víš, na co ta sbírka je. Podle toho se můžeš i rozhodnout, kolik asi dáš. My jako rodina průměrně 100 - 150 Kč týdně (každý tu dvacku až pade), když je to na náš kostel nebo na misijní činnost, tak víc.

• Citovat
  • Upravit
6118
11.4.20 07:55
@Anonymní píše:
Tak u katolíků je to tak, že každou neděli přesně víš, na co ta sbírka je. Podle toho se můžeš i rozhodnout, kolik asi dáš. My jako rodina průměrně 100 - 150 Kč týdně (každý tu dvacku až pade), když je to na náš kostel nebo na misijní činnost, tak víc.

U evangelíků je to taky tak, že každou neděli přesně víš, na co to sbírka je. Jsou to sbírky na akce a záležitosti, které se nehradí z běžného rozpočtu církve.

Plus (vydělávající) člen sboru by měl sboru platit saláre - něco jako „desátek“, akorát ta částka je mnohem menší než desetina příjmu (tuším, že nějaká 3% příjmů). Je to v podstatě povinnost, ale „občanská povinnost“ - tj. nikdo se na nikoho nekouká skrz prsty, když někdo neplatí, nikdo to ani neví, když mu to neplatič sám neřekne, ale samozřejmě se to eviduje a při hlasování o důležitých věcech v rámci sborových shromáždění takový neplatící (trvale, dlouhodobě, nikdy neplatící) člen obvykle nemá hlasovací právo (logicky - proč by měl o podobě nové střechy rozhodovat někdo, kdo na její opravu nedal ani korunu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
11.4.20 08:09

Tak dej 10-50 Kč na osobu týdně, jestli můžeš. To si myslím, že je tak standard v naší farnosti. My tedy dáváme pokaždé jinak, záleží na účelu sbírky a tom, co zrovna máme v peněženkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!