Příspěvek kostelu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Petula306 píše:
@bublinek jasnýjde spíš o můj vnitřní pocit. A aby mi pak nebylo blbý, že chodíme na ty akce defakto zadarmo
já mám ve zvyku takhle laborovat nad každou blbinou
Chapu, ja sice na akce moc nechodim, kdyz, tak spis prinesu nejakou potravinovou zalezitost, ale beru, ze se v tom kostele sviti, topi a to se taky musi nejak zaplatit a ja tam nechci sedet v zime a potme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vida, ideální řešení tím převodem na účet 1× za měsíc
já právě každou neděli musím myslet na to, abych měla drobný. Nebo vůbec hotovost - většinou všude platím kartou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina tak to u mě zase nehrozí ta potravinová záležitost. Pečení je něco, co mi nejde a nebaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306
A ja snad pecu?
Vetsinou donesu syry, bramburky nebo piti. Doma nic neslichtim, copak chci nekoho z farnosti otravit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina na to se taky musí myslet
ale jooo - do herničky nosím křupíky a ovoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:řekla bych že ne, že to bylo asi fakt pro kostel. Oto víc se mi nelíbíl ten jejich způsob že jim nestačili peníze co vybrali v kostele, ale ještě chodili po obci. Je to člověk co děla na obci, silně věřící a má už min. 6 dětí
to si vybíral do kapsy, ne?U nás zas chodila po městě taková krpatá paní v brejličkách a křičela „přispějte na pomoc postiženým děteeem!“ No a za pár měsíců chodila se značkovým kočárem
- Citovat
- Upravit
Jsem katolík a při normální bohoslužbě dávám do košíčku cca 20 kč + dám něco dětem, aby daly i ony… Pokud farář předem oznámí, že za týden se bude vybírat na konkrétní věc (např. někam na charitu, tak dám 100-200 kč).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u katolíků je to tak, že každou neděli přesně víš, na co ta sbírka je. Podle toho se můžeš i rozhodnout, kolik asi dáš. My jako rodina průměrně 100 - 150 Kč týdně (každý tu dvacku až pade), když je to na náš kostel nebo na misijní činnost, tak víc.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak u katolíků je to tak, že každou neděli přesně víš, na co ta sbírka je. Podle toho se můžeš i rozhodnout, kolik asi dáš. My jako rodina průměrně 100 - 150 Kč týdně (každý tu dvacku až pade), když je to na náš kostel nebo na misijní činnost, tak víc.
U evangelíků je to taky tak, že každou neděli přesně víš, na co to sbírka je. Jsou to sbírky na akce a záležitosti, které se nehradí z běžného rozpočtu církve.
Plus (vydělávající) člen sboru by měl sboru platit saláre - něco jako „desátek“, akorát ta částka je mnohem menší než desetina příjmu (tuším, že nějaká 3% příjmů). Je to v podstatě povinnost, ale „občanská povinnost“ - tj. nikdo se na nikoho nekouká skrz prsty, když někdo neplatí, nikdo to ani neví, když mu to neplatič sám neřekne, ale samozřejmě se to eviduje a při hlasování o důležitých věcech v rámci sborových shromáždění takový neplatící (trvale, dlouhodobě, nikdy neplatící) člen obvykle nemá hlasovací právo (logicky - proč by měl o podobě nové střechy rozhodovat někdo, kdo na její opravu nedal ani korunu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dej 10-50 Kč na osobu týdně, jestli můžeš. To si myslím, že je tak standard v naší farnosti. My tedy dáváme pokaždé jinak, záleží na účelu sbírky a tom, co zrovna máme v peněženkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!