Příspěvek kostelu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3155
10.4.20 21:43

Příspěvek kostelu

Holky asi řeším úplnou kravinu. Chodíte některá na bohoslužby? Jsem na RP a moc peněz mi nezbývá, kolik je tak ideální dát vždy v neděli jako příspěvek kostelu? Nebo je lepší dát jen 1× za měsíc víc? Nebo převést na účet sboru? To jsou starosti, co :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
10.4.20 21:48

Proč jim vůbec něco dávat. U nás chodil jeden věřící každý víkend po obcí a sbíral barák od baráku. Pak nás tohle sponzorství přestalo bavit a vykašlali jsme se na něj a asi postupně víc lidí, protože přestali vybírat tímhle hnusným způsobem.
Ale jinak v kostele asi 10 let zpět jsem dávala 5 kč občas když jdu do kostela i teď tak fakt nanejvýš těch 5kč

• Citovat
  • Upravit
3155
10.4.20 21:51

@smajlik345 no evangelická církev to má trošku jinak než katolíci. Vesměs co se vybere se z toho platí různý sborový akce - opíkačky, karneval, výtvarný dílny a kdoví co ještě. Na ty akce chodím i já s dcerou ;) a potom část jde potřebným - diakonie například

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
10.4.20 21:54

@Petula306 dej kolik můžeš, snad je to anonymní a nijak se to neregistruje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.4.20 21:56

@bublinek jasný :) jde spíš o můj vnitřní pocit. A aby mi pak nebylo blbý, že chodíme na ty akce defakto zadarmo :nevim: já mám ve zvyku takhle laborovat nad každou blbinou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
10.4.20 21:58
@Petula306 píše:
@bublinek jasný :) jde spíš o můj vnitřní pocit. A aby mi pak nebylo blbý, že chodíme na ty akce defakto zadarmo :nevim: já mám ve zvyku takhle laborovat nad každou blbinou :mrgreen:

vidím :lol:
teď dej kolik můžeš a až se vrátíš do procesu můžeš přidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
10.4.20 21:58

@Petula306 tak pokud je to tak, jak píšeš, že za to máte akce, tak to je jiná. To bych dávala třeba 20,–- každý týden
u katolíků za to žádná protihodnota není, a kostel se opravuje z příspěvků města beztak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.4.20 22:04

@bublinek no jo, už mi to mateřství leze do kebule. Úplně vidím, jak mlíko přetéká z prsou do mozku :mrgreen: snad se to časem spraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
10.4.20 22:06

@stinga katolíci nedělají akce pro děti? No, jsou to takoví páprdi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
10.4.20 22:12

No, vzato biblicky by to měl být desátek, že? :think:
Dej prostě tolik, kolik můžeš, já to mám nastaveno jako trvalý příkaz 1×měsíc, nemusím pak na nic myslet - za mě ideál.
Krom toho příkazem je to neanonymní, takže můžeš uplatnit i odečet u DP, i třeba manžel, pokud to půjde z vašeho společného účtu.

Příspěvek upraven 10.04.20 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
10.4.20 22:14

@Petula306 ne, tohoto typu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21123
10.4.20 22:16
@smajlik345 píše:
Proč jim vůbec něco dávat. U nás chodil jeden věřící každý víkend po obcí a sbíral barák od baráku. Pak nás tohle sponzorství přestalo bavit a vykašlali jsme se na něj a asi postupně víc lidí, protože přestali vybírat tímhle hnusným způsobem.
Ale jinak v kostele asi 10 let zpět jsem dávala 5 kč občas když jdu do kostela i teď tak fakt nanejvýš těch 5kč

to si vybíral do kapsy, ne? :D U nás zas chodila po městě taková krpatá paní v brejličkách a křičela „přispějte na pomoc postiženým děteeem!“ No a za pár měsíců chodila se značkovým kočárem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21123
10.4.20 22:17
@Petula306 píše:
@stinga katolíci nedělají akce pro děti? No, jsou to takoví páprdi :oops:

samozřejmě, že dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21123
10.4.20 22:18
@stinga píše:
@Petula306 tak pokud je to tak, jak píšeš, že za to máte akce, tak to je jiná. To bych dávala třeba 20,–- každý týden
u katolíků za to žádná protihodnota není, a kostel se opravuje z příspěvků města beztak

město nemá žádnou povinnost přispívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
10.4.20 22:34

@Petula306
Ja dávám tak ruzne. Myslim, ze bys mela dat jen neco ze svého prebytku, ne z nedostatku, pokud jsi na RD. Davam kazdy tyden (teda ted ne :lol: ) 100 Kc. Ale to mluvím fakt za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!