Příspěvek kostelu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příspěvek kostelu
Holky asi řeším úplnou kravinu. Chodíte některá na bohoslužby? Jsem na RP a moc peněz mi nezbývá, kolik je tak ideální dát vždy v neděli jako příspěvek kostelu? Nebo je lepší dát jen 1× za měsíc víc? Nebo převést na účet sboru? To jsou starosti, co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Proč jim vůbec něco dávat. U nás chodil jeden věřící každý víkend po obcí a sbíral barák od baráku. Pak nás tohle sponzorství přestalo bavit a vykašlali jsme se na něj a asi postupně víc lidí, protože přestali vybírat tímhle hnusným způsobem.
Ale jinak v kostele asi 10 let zpět jsem dávala 5 kč občas když jdu do kostela i teď tak fakt nanejvýš těch 5kč
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 no evangelická církev to má trošku jinak než katolíci. Vesměs co se vybere se z toho platí různý sborový akce - opíkačky, karneval, výtvarný dílny a kdoví co ještě. Na ty akce chodím i já s dcerou
a potom část jde potřebným - diakonie například
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 dej kolik můžeš, snad je to anonymní a nijak se to neregistruje, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek jasný
jde spíš o můj vnitřní pocit. A aby mi pak nebylo blbý, že chodíme na ty akce defakto zadarmo
já mám ve zvyku takhle laborovat nad každou blbinou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
@bublinek jasnýjde spíš o můj vnitřní pocit. A aby mi pak nebylo blbý, že chodíme na ty akce defakto zadarmo
já mám ve zvyku takhle laborovat nad každou blbinou
vidím ![]()
teď dej kolik můžeš a až se vrátíš do procesu můžeš přidat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 tak pokud je to tak, jak píšeš, že za to máte akce, tak to je jiná. To bych dávala třeba 20,–- každý týden
u katolíků za to žádná protihodnota není, a kostel se opravuje z příspěvků města beztak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek no jo, už mi to mateřství leze do kebule. Úplně vidím, jak mlíko přetéká z prsou do mozku
snad se to časem spraví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga katolíci nedělají akce pro děti? No, jsou to takoví páprdi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, vzato biblicky by to měl být desátek, že? ![]()
Dej prostě tolik, kolik můžeš, já to mám nastaveno jako trvalý příkaz 1×měsíc, nemusím pak na nic myslet - za mě ideál.
Krom toho příkazem je to neanonymní, takže můžeš uplatnit i odečet u DP, i třeba manžel, pokud to půjde z vašeho společného účtu.
Příspěvek upraven 10.04.20 v 22:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 píše:
Proč jim vůbec něco dávat. U nás chodil jeden věřící každý víkend po obcí a sbíral barák od baráku. Pak nás tohle sponzorství přestalo bavit a vykašlali jsme se na něj a asi postupně víc lidí, protože přestali vybírat tímhle hnusným způsobem.
Ale jinak v kostele asi 10 let zpět jsem dávala 5 kč občas když jdu do kostela i teď tak fakt nanejvýš těch 5kč
to si vybíral do kapsy, ne?
U nás zas chodila po městě taková krpatá paní v brejličkách a křičela „přispějte na pomoc postiženým děteeem!“ No a za pár měsíců chodila se značkovým kočárem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
@stinga katolíci nedělají akce pro děti? No, jsou to takoví páprdi
samozřejmě, že dělají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@Petula306 tak pokud je to tak, jak píšeš, že za to máte akce, tak to je jiná. To bych dávala třeba 20,–- každý týden
u katolíků za to žádná protihodnota není, a kostel se opravuje z příspěvků města beztak
město nemá žádnou povinnost přispívat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306
Ja dávám tak ruzne. Myslim, ze bys mela dat jen neco ze svého prebytku, ne z nedostatku, pokud jsi na RD. Davam kazdy tyden (teda ted ne
) 100 Kc. Ale to mluvím fakt za sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!