Příspěvek na bydlení a životní minimum
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek na bydlení a životní minimum
Dobrý den,
prosím, zadala jsem si do kalkulačky pro výpočet příspěvku na bydlení mé detaily: 1 dospělá osoba, 1 dítě do 6 let, náklady na bydlení 3000, čistý příjem 3800, a ono to počítá příjem jako životní minimum domácnosti 4880, který ale nemám.
Vím, že příspěvek na bydlení se bere dle osob hlášených k trval.pobytu, ale jak je to s životním minimem? To se bere dle všech členů domácnosti(vč.otce, který ale s náma nežije?). Budu muset nějak prokazovat jeho příjmy?
Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@raddysl píše:
Dobrý den,
prosím, zadala jsem si do kalkulačky pro výpočet příspěvku na bydlení mé detaily: 1 dospělá osoba, 1 dítě do 6 let, náklady na bydlení 3000, čistý příjem 3800, a ono to počítá příjem jako životní minimum domácnosti 4880, který ale nemám.
Vím, že příspěvek na bydlení se bere dle osob hlášených k trval.pobytu, ale jak je to s životním minimem? To se bere dle všech členů domácnosti(vč.otce, který ale s náma nežije?). Budu muset nějak prokazovat jeho příjmy?
Děkuji za odpověď.
není to tak, že do životního minima by ti měli něco doplatit a pak to počítá příjem jako 4880 (už s doplacením do živ. minima)? Ale tohle jsem nikdy neřešila, je to jediný, co mě napadá, že prostě míň, než životní minimum mít nemůžeš… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, zrovna minulý týden jsem toto řešila na sociálce, pokud s Vámi otec nežije, neměli by ho počítat do členů domácnosti, pokud ale má hlášený trvalý pobyt
u Vás budou ho započítávat, a to i kvůli příspěvku na bydlení a budete muset prokazovat jeho příjmy. Já jsem na ÚP a
nemám nárok na podporu a jelikož můj manžel vydělá kolem 17 000 čistého,
nemám nárok ani na žádné příspěvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 píše:
není to tak, že do životního minima by ti měli něco doplatit a pak to počítá příjem jako 4880 (už s doplacením do živ. minima)? Ale tohle jsem nikdy neřešila, je to jediný, co mě napadá, že prostě míň, než životní minimum mít nemůžeš…
Ahoj, tak to chápu i já, že zkrátka bych neměla mít ˇmíň jak ŽM (ale mám, už 1,5roku..). Je mi jasné, že na OSSZ mě asi nejdřív pošlou na jiné patro si vyřídit to ŽM a pak mi spočítají ten příspěvek na bydlení, ale zajímá mě, co budou chtít pro vyřízení ŽM. Třeba někdo erudovanější odpoví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já mám za to že se u toho počítají lidi co mají hlášený trvalý pobyt v bytě. A pak jestli dostáváš alimenty, a různý přídavky a podpory. Prostě váš příjem za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catlea píše:
Dobrý den, zrovna minulý týden jsem toto řešila na sociálce, pokud s Vámi otec nežije, neměli by ho počítat do členů domácnosti, pokud ale má hlášený trvalý pobyt
u Vás budou ho započítávat, a to i kvůli příspěvku na bydlení a budete muset prokazovat jeho příjmy. Já jsem na ÚP a
nemám nárok na podporu a jelikož můj manžel vydělá kolem 17 000 čistého,
nemám nárok ani na žádné příspěvky.
TP tam mám jen já a malá, takže na příspěvek na bydlení určitě dosáhnu, ale tuším, že ŽM se nebere dle TP.. Otec dítěte tam TP nemá a ani nám neplatí (zatím) alimenty. Nevím, zda stačí sepsat dohodu o výživném a uvést výživné jako příjem, nebo tam napsat Příjem žádný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den chtěla jsem se zeptat…jsem na sociálce a získala jsem příspěvek na bydlení ve výši 2240 počítá se to do životního minima? ze sociálky mi uznaly příspěvek na živobytí 2138 nic víc děkuji
- Citovat
- Upravit
Můžete napsat z čeho vycházeli? myslim vaše příjmy. částka se nazapočítá snižují se o ní náklady na bydlení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když manžel vydělává cca 20.000,– čistého, ale odchází mu z toho měsíčně 6.000,– v podobě alimentů na dítě z prvního manželství, počítá se u něj jako čistý příjem částka s odečtenými alimenty nebo to, co dostane na výplatní pásce? V současné době žijeme pouze z jeho příjmu a s nájmem včetně poplatků tak tak vycházíme - je zde nárok třeba na nějakou úlevu? Žádám si teď o podporu, protože se musím starat o nemocného příbuzného 24 hodin denně, ale stále to ještě nevyřídili, potřebují milion potvrzení od lékařů. Máme pak třeba nárok na příspěvek na bydlení od sociálky? Vím, že pokud jeho alimenty odečtou, tak nejspíš ano, ale pokud je neodečítají, tak určitě ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete mi napsat buď sem nebo poštou kolik máte příjmy jaké výdaje a kolik vás je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ukončení sociálních davek
Ahoj, beru sociální dávky jelikož jsem sama s dítětem. Teď se má ke mě stěhovat nový přítel a já bych je chtěla na socialce zrušit. Bude stačit když nahlásim, že tu s námi bude žít? Nemusí být psaný v nájemní smlouvě a tím to doložit, abych ty dávky mohla ukončit? Jelikož jsme spolu zatím chvili, tak ho do smlouvy připisovat nechci.. mám špatné zkušenosti s tím už. Díky za odpověď
- Citovat
- Upravit