Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem na vesnici kousek od Prostějova. Platíme a nosíme 2× ročně příspěvek 500kč, 8rolí toaleťáku, 2× vlhčený velký ubrousky, 0.5l mýdla, 2 balení papírovejch kapesníků, 2 balení papírovejch ubrousků. Zhruba 3× do měsíce je nějaký divadlo ve školce, kde platíme od 50-100kč, za 3 roky byly děti jen jednou mimo školku a tam se platilo 200 na cestu a vstupný + kždý měsíc 200 školkovné. sečteno a podtrženo raději to nepočítám.
edit: Když sem já byla na základce pod kterou spadá tato školka, tak se platilo také 500 2× do roka a stalo se že jsme nikde na výletě nebyli. je to něco přes 15 let
Příspěvek upraven 09.05.16 v 17:38
@hanka.br. a ty budes premudrely rypak, ze? Len som sa pytala ci je to povinne platit alebo nie. Evidentne nie je a ked mam dovody to neplatit, tak nebudem a je to moja vec.
@sandrusa píše:
@hanka.br. a ty budes premudrely rypak, ze? Len som sa pytala ci je to povinne platit alebo nie. Evidentne nie je a ked mam dovody to neplatit, tak nebudem a je to moja vec.
Klidně si posluž. Za klávesnicí jsi hrdinka, ale do očí bys mi to neřekla. A dovoluji si doporučit ti, aby ses skutečně zeptala, je možné, že vybrané prostředky by mohly jít i ve prospěch tvého dítěte.
@Spokojení pfuu, tak to je dobre. Chapem, ze si skolka nemoze vyskakovat, ale tiez mi pride divne, ze by jedno dieta minulo 700kc mesacne plus dostava skolka od zriadovatela. A nehovoriac o tom ake sa platia dane… Nejak ten system nefunguje…
@sandrusa vždyt jsi psala že školku má nějaké sdružení, ne firma nebo město nebo státní (to snad ani nejsou)…jasně že budou chtít zaplatit co nejvíc, to je všude…i personál bude chtít mzdu a dětem je třeba zatopit, pustit vodu…na detaily už nezbývá…
@ivvet vsak je to zdruzeni rodicu a pratel skoly… a to je obcanske zdruzeni (podla mojich info). Skolka je statna, takze asi patri pod mesto (neviem teraz kto je zriadovatel MS v CR). Takze mesto by sa malo starat o peniaze na topeni, vodu atd. ci?
V každý školce je zřizovatel někdo jiný. To bys měla vědět ty, kdo je to u vás…
@sandrusa s nejvetsi pravdepodobnosti bude zrizovatelem kraj. A je pravda, ze provoz je v rezii zrizovatele popr. uplaty za skolkovou dochazku. Poptej se, co se plati z toho SRPS a pak dej vedet, docela by me to zajimalo.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na placení SRPŠ na gymnáziu. Škola mě k zaplacení docela dost tlačí, ale někde jsem četla, že je to dobrovolné. Jedná se o částku 1000 Kč (300 Kč do spolku a 700 Kč na kopírování).
Děkuji za odpověď.
@maminka189 píše: Více
a na základce jste to neplatili? na každé škole je to „dobrovolně“ povinné, po nás to teď vyžadují i na ZUŠce
Dobrý den, na prvním stupni to bylo přibližně 300 Kč a na druhém stupni okolo 600 Kč. Na prvním stupni to bylo na výlety a odměny, Mikuláše a na druhém stupni se jednalo hlavně o výlety, zmrzliny. V obou případech se dělalo na konci školního roku vyúčtování, do kterého mohli rodiče nahlédnout.
@sandrusa píše: Více
Není to povinné, u nás z toho dávají příspěvek na ŠVP.
@maminka189 píše: Více
Povinné to asi není, ale počítám, že pak nebudou tvému dítěti kopírovat pracovní listy atd. A bude si sám hradit věci, co se hradí z ŠVP, u nás různé exkurse, cesty na soutěže atd.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, jsem na střední škole a tím pádem za mě rodiče stále platí SRPŠ. Moji mamku ale zajímalo, co se z takového příspěvku vlastně hradí a bylo jí řečeno, že různé knihy, mapy a dárky pro vítěze školních soutěží. No, knihy si všechny musíme kupovat sami a mapy máme ve škole staré aspoň 15 let. Soutěží se nezúčastňuji. Tak se mamka sekla a odmítla příspěvek zaplatit. Nikdo s tím nic neudělal, protože to POVINNÉ NENÍ. Ale já osobně bych to zaplatila, aspoň se na Vaše dítě nebude nikdo špatně dívat. Vím, o čem mluvím