Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás ve škole se vybírá 300 kaček do spolku rodičů a 700 by mělo jít na kopírování. Štve mě, že na mě škola tlačí. A ještě mě štve, že synovi spolužák ve škole při tělocviku omylem rozbil brýle a ačkoliv je škola pojištěná, tak chtějí, abych škodu pojišťovně nahlásila já a celkově k tomu přistupujou laxně
Dcera ve škole přišla o pantofle a hned mi to chtěla škola zaplatit- jedna se o jinou školu než chodí syn
@stinga píše: Více
Tak objevili nesvepravne hejly a zlatou zilu zaroven.
Ja odmitla platit s tim, ze konkr.akce,kterych se bude me dite ucastnit uhradim, az to bude aktualne na programu a TECKA. Nikdo uz vic po me nic nechtel.
@maminka189 píše: Více
Tak pokud konkrétní akce budeš platit mimo a podklady dítěti kopírovat ![]()
My tedy platíme nižší částku, ale problém s tím není. Druhé dítě ( jiná SŠ) to nepožaduje a každou akci si platí zvlášť ( teď třeba 250 Kč na výlet ) a všechny věci mají v T. a tisknou si vše sami. Kdy a jak nikoho nezajímá, máš, nemáš Tvoje smůla.
Třeba na ZŠ to jedna škola zrušila, protože to platila pouze část rodičů a část se vezla.
Takže tam se na to vykašlali a bylo po podpoře. Jak dal už nevím ( dítě ze ZŠ odešlo ).
@maminka189 píše: Více
Víceméně dobrovolné to je. Pokud to nezaplatíš, tak třeba nějaký výlet budeš hradit na vlastní náklady a bez skupinové slevy apod..
@stinga píše: Více
Každá škola nemá. Platili jsme na ZŠ jiné položky za děti nebo byla prosba o dar na ples. Ale vyloženě SRPŠ vůbec nemáme. Na SŠ dcery taky není.
My ho taky nemame, máme fond každého dítěte a z nej se vse plati, v bakalarich vidím kolik a za co bylo odečteno.
Kopírování bych pochopila. Dcera mají uni školní kartu na obědy, na vstup do své školy, na vedlejší vchod ZŠ, kde chodí na obědy a na kopírování/tisk. Nastavila se částka na obědy, takže si ekonomka vysaje na tu školní kartu 1000,– z účtu, až se blíží nula. Když otevřu systém objednávek obědů. Přesně vidím, kolik tam dcera má nahraných peněz. A to může používat i na placení kopírování, tisknutí. To zas chápu, že musí platit. Proč by škola měla kopie táhnout ze svého? Barvy do tiskárny jsou drahé, papír je drahý.
Neznám to u nás v jídelně. Protože mají de..bilní on-line systém na obědy. Systém dělal člověk, ajťák, který dva roky na to umřel, nečekaně, brzo a vzal si vše sebou do hrobu. Musel by někdo udělat celý systém úplně jinak. Asi se jim do toho nechce. Tak jedou jeho verzi. Ale je krapet na houno. Řekla bych zastaralá.
Na škole mého syna používají čipy, za které jsem zaplatila. Chápu, že kopírování není zdarma, ale poplatek za internet mě lehce pobavil
Tyhle spekulace o tom, jak si školy mastí kapsy na příspěvcích rodičů jsou ubohé. A matka, která dopustí, aby její dítě parazitovalo na příspěvcích ostatních nebo ze vymezí i za cenu toho, že je její dítě se vždycky musí řešit nějak „zvlášť“, protože maminka přece není ten „platící nesvéprávný hejl“, je u mě prostě hodně hloupá paní.
@hanka.br. píše: Více
No, ono taky hodně záleží na tom, jak transparentně s tim škola hospodaří, že. Pokud neni ochotna poskytnout přehledné vyuctovani, tak jsou spíš hodně hloupi ti, co plati a neřeší.
@j.a.n.i1 U nás to byl samostatný subjekt tedy na té ZS a samozřejmě musel mít uzávěrku a zprávu o fungování na webu školy. Kdo chtěl se mohl zajímat. Nemyslím si, že tedy (my u dítěte teď platíme fakt minimum) teď, že když vyzveš školu - nebo toho kdo to spravuje -, že Ti nepředloží vyúčtování.
My tedy u syna na SŠ teď platíme pakatel, takže to platí naprosto všichni, protože ta částka je naprosto směsná.
Vaše škola na žádost odmítla ukázat vyúčtování?
Jinak u nás se SRPŠ platí už ve školce (|2000 Kč) a platili jsme ho i v soukromé školce. To ve školce ho taky nezaplatíte, protože školka tlačí.
Viděla jsem, že nejvíc u takových věcí remcaly matky, co žijí roky ze sociálních dávek a jsou zvyklé jen natahovat ruce a nic neplatit. Nevadí jim, že jejich dítě parazituje na ostatních.
@kocourGarfield píše: Více
Ja ocekavam, ze nebudu muset zadat a bude to naprosto automatické ze ho skola nabidne k nahlednuti. Jinak u nas s tim problem neni, mame ho primo v bakalářích.
@j.a.n.i1 píše: Více
Třeba naše škola to má jako součást výroční zprávy, která je automaticky dostupná na stránkách školy a objeví se to vždy v aktualitách. Vaše škola nic podobného nemá?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.