Příspěvek svobodné matce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na nákladech za výbavičku, které můžete doložit se má podílet polovinou. U alimentů záleží, jak je dítko velké a jaké má potřeby,např. jestli kojíte nebo má UM…
Na ty platy jsou nějaké tabulky, zkusím pohledat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, co se týče alimentů na dítě jsou tabulky, kterých se můžeš řídit, na dítě do pěti nebo šesti let je to tuším 11-15% platu, výživné na Tebe si buď urči sama, nebo to nech na soudu. Každopádně bys měla mít úroveň jako kdybyste byli spolu. Stejně i to výživné na dítě může určit soud, nemusíš chtít pevnou částku. Otec buď bude souhlasit nebo ne. Pokud vím, tak výbavičku Ti neproplatí, mně bylo řečeno, že mám nárok např. na peníze za těhu oblečení, vitamíny..spíš jde o věci, které zvýšily Tvé náklady v těhotenství.
- Citovat
- Upravit
Ahoj.ja mam dohodu na prospevek sv. matce s byvalym na 2000.- kterou mame podepsanou.ale neplati mi uz rok.pred rokem sem to podala k soudu a pristi tyden mame soud.sem zvedava jak to dopadne. protoze pak sem kvuli penezum musela chodit do prace. takze my tp mozna zamitnou rikal pravnik..jinak co se tyka odhadu vyse tak znama ma vypocitano napr.1500.-
Ale potrebovala bych poradit jestli to nekdo vymahal soudne jak to probiha? Mam mit neco pripraveneho ssebou? A co tam mam vubec rikat a tak.no sem z toho nervozni!!poradte
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
chtěla jsem se poradit s těmi kdo s tím má zkušenosti. S přítelem se rozcházíme, momentálně u něj bydlím, ale už si hledám byt a nevím kde začít. Pobírám 8000 rodičovský příspěvek. Moje otázka zní, na co mám jako svobodně žijící matka nárok? Vím jen o příspěvku na bydlení. Jak mám začít? Asi někde na příslušném úřadě. Blbí ale je, že teď žiji v Praze a chci se vrátit do svého rodného města kde mám celou rodinu. Jsou ochotni mi pomoct, ale já bych ráda už co nejdřív měla svoje bydlení a zvládala všechno sama jestli mi rozumíe. Moc Vám děkuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtěla jsem se poradit s těmi kdo s tím má zkušenosti. S přítelem se rozcházíme, momentálně u něj bydlím, ale už si hledám byt a nevím kde začít. Pobírám 8000 rodičovský příspěvek. Moje otázka zní, na co mám jako svobodně žijící matka nárok? Vím jen o příspěvku na bydlení. Jak mám začít? Asi někde na příslušném úřadě. Blbí ale je, že teď žiji v Praze a chci se vrátit do svého rodného města kde mám celou rodinu. Jsou ochotni mi pomoct, ale já bych ráda už co nejdřív měla svoje bydlení a zvládala všechno sama jestli mi rozumíe. Moc Vám děkuji
ahoj, hlavně si najdi byt s nájemní smlouvou a trvalým bydlištěm, bez toho nebudeš mít na příspěvek na bydlení nárok ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtěla jsem se poradit s těmi kdo s tím má zkušenosti. S přítelem se rozcházíme, momentálně u něj bydlím, ale už si hledám byt a nevím kde začít. Pobírám 8000 rodičovský příspěvek. Moje otázka zní, na co mám jako svobodně žijící matka nárok? Vím jen o příspěvku na bydlení. Jak mám začít? Asi někde na příslušném úřadě. Blbí ale je, že teď žiji v Praze a chci se vrátit do svého rodného města kde mám celou rodinu. Jsou ochotni mi pomoct, ale já bych ráda už co nejdřív měla svoje bydlení a zvládala všechno sama jestli mi rozumíe. Moc Vám děkuji
Tak tomu nerozumim, pomoc rodiny odmitas, chces vse zvladnout sama, ale socialni davky chces. Tak jak sama? Otec ditete s navratem do rodneho mesta, a tedy prestehovanim ditete, souhlasi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy píše:
Tak tomu nerozumim, pomoc rodiny odmitas, chces vse zvladnout sama, ale socialni davky chces. Tak jak sama? Otec ditete s navratem do rodneho mesta a tedy prestehovanim ditete, souhlasi?
Ano krátkodobou pomoc rodiny příjímám, ale ne dlouhodobě. Na sociální dávky mám snad nákok, když jsem pracovala a vše jsem řádně platila, tak proč bych měla viset někde u rodičů… Otec dítěte nesouhlasí, protože je to 350 km daleko, ale on mě živit nebude a bydlení mi taky platit nebude… takže jak z toho ven?
- Citovat
- Upravit
V prvni rade mas narok na vyzivne na dite a pokud je dite mladsi dvou let tak i na sebe. Jeden maly dotaz volit delku pobirani RP jsi mela ty nebo mas pres pritele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nafrněná píše:
ahoj, hlavně si najdi byt s nájemní smlouvou a trvalým bydlištěm, bez toho nebudeš mít na příspěvek na bydlení nárok
Ano to mi je jasný. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jak psala @Nafrněná na příspěvek na bydlení musíš mít trvalé bydliště a počitej s tím ze první tři měsíce budeš potřebovat pomoct s najmem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano krátkodobou pomoc rodiny příjímám, ale ne dlouhodobě. Na sociální dávky mám snad nákok, když jsem pracovala a vše jsem řádně platila, tak proč bych měla viset někde u rodičů… Otec dítěte nesouhlasí, protože je to 350 km daleko, ale on mě živit nebude a bydlení mi taky platit nebude… takže jak z toho ven?
jak by bylo tobě kdyby ti otec dítěte odvezl dítě tak daleko?? můj manžel by se zbláznil kdybych ho opustila a toto udělala, miluje naše dítě stejně jako já
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jak z toho ven? Patrne pres soud. Nechat si sverit dite do pece, vymerit si vyzivne na nej a do 2 let i na sebe. Az pak se s tebou bude nejaky urad bavit o socialni pomoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ráďa81 píše:
V prvni rade mas narok na vyzivne na dite a pokud je dite mladsi dvou let tak i na sebe. Jeden maly dotaz volit delku pobirani RP jsi mela ty nebo mas pres pritele?
To výživné má platit přítel? S ním se asi na ničem nedomluvím, ten mi nic nedá a soudně to bude trvat jak dlouho? Nerozumím dotazu.. Délku RP jsem si volila sama a mám ho ještě na 2 roky, než bude mít dítě 3 roky…
- Citovat
- Upravit
@Cuddy píše:
Jak z toho ven? Patrne pres soud. Nechat si sverit dite do pece, vymerit si vyzivne na nej a do 2 let i na sebe. Az pak se s tebou bude nejaky urad bavit o socialni pomoci.
No jám mám pořád trvalé bydliště u rodičů i moje dítě tam má trvalé bydliště, takže co to znamená svěřit dítě do péče? Já už ho přeci mám v péči nee?
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat někoho kdo do toho vídí nebo si to sám prožil, vím že mám narok na to aby otec dítěte platil i mě po dobu 2 let přispěvek svobodné matce.. Má otazka je kolik si tak žádat když má plat kolem 30cti tisíc a také kolik si tak zažádat alimenty na miminko? A také mám prý pravo po něm chtít za výbavičku pro miminko učty mám schované ale ne uplně od všeho a soud mu asi nechá proplatit jen ty od kterých mám učty že? Děkuji Vám za pomoc