Příspěvek svobodné matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.3.16 10:04
@myskalucka píše:
A s kým mas to dítě? S chlapem nebo státem? To by si každá mohla udělat dítě s nějakým blbem a stát by ji vše platit, za její hloupost. Bohužel nejdřív se má postarat rodina a až jako poslední je stát. Pokud na to nemáš, zůstaň u rodičů a až zacnes pracovat, tak si můžete najít bydlení.

A copak to tak není? Víš kolik znám ve svém rodném městě holek co maj dítě, žíjí normálně s chlapem a pobíraj ještě všechny možný dávky aby si víc nahrabyly? A já mám být ta špatná, že chci žít se svým dítětem v bytě a ne u rodičů a že chci brát aspoň příspěvek na bydlení?

• Citovat
  • Upravit
8112
12.3.16 10:13
@Anonymní píše:
A copak to tak není? Víš kolik znám ve svém rodném městě holek co maj dítě, žíjí normálně s chlapem a pobíraj ještě všechny možný dávky aby si víc nahrabyly? A já mám být ta špatná, že chci žít se svým dítětem v bytě a ne u rodičů a že chci brát aspoň příspěvek na bydlení?

Když doji ostatní, budu i já. No jo, my ti to zaplatíte, tak proč by jsi nesla do samostatného bytu, když na to nemáš, ale přeci stát ( čili daňoví poplatníci, pracující lidé ) ti budou sponzorovat to, na co nemáš, jen aby jsi mohla bydlet sama :potlesk:. Muzes být na sebe hrdá, od chlapa ( otce dítěte ) peníze nechces, ale od cizích je požadujes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.16 10:47
@myskalucka píše:
Když doji ostatní, budu i já. No jo, my ti to zaplatíte, tak proč by jsi nesla do samostatného bytu, když na to nemáš, ale přeci stát ( čili daňoví poplatníci, pracující lidé ) ti budou sponzorovat to, na co nemáš, jen aby jsi mohla bydlet sama :potlesk:. Muzes být na sebe hrdá, od chlapa ( otce dítěte ) peníze nechces, ale od cizích je požadujes :palec:

Ty si jako myslíš, že já jsem nikdy nepracovala a nikdy pracovat nebudu nebo co jako?? Ty si myslíš, že v bytě 2+1 můžu bydlet 2 roky s rodiči? že to tam bude příjemné, pohodlné, že budeme mít svůj vlastní pokoj? Tvle já se nestačím divit jak jsou někteří lidi fakt skromní…

• Citovat
  • Upravit
5418
12.3.16 10:52
@Anonymní píše:
A copak to tak není? Víš kolik zná m ve svém rodném městě holek co maj dítě, žíjí normálně s chlapem a pobíraj ještě všechny možný dávky aby si víc nahrabyly? A já mám být ta špatná, že chci žít se svým dítětem v bytě a ne u rodičů a že chci brát aspoň příspěvek na bydlení?

No twl jako berou z duvodu, ze maji jako rodina nizky prijem, ne, že si chtějí obohatit rodinný rozpocet, jak uz bylo nekolikrat psano ty v prvni rade musis mit svereni do pece a vyzivne na dite + na sebe, bez toho se s davkami rozluc a v druhe rade zm pro tebe a pro dite je 4880kc, vzhledem k tomu ze zatim mas prijem 8000 + budes mit vyzivne tak si myslim ze toho moc nedostanes. Jen aby sis nemyslela prispevek na bydleni se odrazi kdo v byte bydli, v jakem meste byt je,… Takze hledej max 2+1

Příspěvek upraven 12.03.16 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
12.3.16 10:54

Jen pro predstavu mam RP 7100 + 2000 vyzivneho a nemam na nic narok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.3.16 11:49
@Anonymní píše:
Ty si jako myslíš, že já jsem nikdy nepracovala a nikdy pracovat nebudu nebo co jako?? Ty si myslíš, že v bytě 2+1 můžu bydlet 2 roky s rodiči? že to tam bude příjemné, pohodlné, že budeme mít svůj vlastní pokoj? Tvle já se nestačím divit jak jsou někteří lidi fakt skromní…

Nás tady spíš fascinuje, jak chceš dávky od státu, přitom ale nepočítáš, že budeš mít alimenty. A k tomu se ještě divíš, že by ti měl chlap platit. A to, že on řekne, že ti platit nebude, to vůbec není podstatný. Od toho jsou tady soudy, aby mu to vysvětlily. Prostě si nejdřív zajisti alimenty a pak teprve zažádej o soc. dávky, bez toho se nikam nehneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
12.3.16 11:54
@Anonymní píše:
Pobírala jsem rok 5000 a teď jsem si to navýšila na 8000 takže to mám spočítaný do 3 let… Abys veděla tak on mi svatbu slíbil, byly jsme domluveni, že až se dítě narodí že se vezmeme. Proto jsem dala i jeho příjmení. Pak mi řekl že už se ženit nechce tak ať de někam.. Když on dělá podrazy na mě, tak proč bych mu měla ještě vycházet vztříc? Prostě se chci vrátit domů, styk s dítětem mu umožním kdykoliv bude chtít.. Auto má, vlaky k nám jezdí tak nevidím problém…

8o 8o Takže kvůli svatbě? neměla jsi otěhotnět a trvat na svatbě, proč by si tě ted bral, dítě má, po něm i příjmení ;). Auto má ale 350km taky něco stojí a ten čas? To tě je jedno že malá bude x hodin an cestě? On taky soud může říct že půlku cestovného platíš ty ;). Zase tak špatný otec to neni když sis s nim udělala dítě. Nechceš alimenty? To budeš muset když je v rodnym listě a navíc jestli on bude u soudu řešit vzdálenost a že má o malou zájem tak soud rozhodne, lepší se domluvit ;). Tobě by se líbilo aby otec odvezl dítě 350km daleko a řekl že když jí chceš vidět at dojedeš :jazyk:. je otec, má své povinnosti ale i práva a ty nerozhoduješ jestli je schopen se postarat, to by chudáci chlapi byli jak trubci ;). Vzít tátu dítěti jen proto že si tě nechce vzít je fakt síla :(, ideálně aby o holku nejevil zájem a za pár let až by už měl styk s ní povolen častější tak logicky malá k němu odmítne jít :?. Domluvte s erdaěji spolu, kolik by platil jak s bydlenim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.3.16 12:03
@Anonymní píše:
Aha a já budu úplně sama? Bez rodiny, bez přátel, budu někde přežívat v ňákem bytě jenom proto aby on mohl jezdit za svou dcerou? A bude vlastně vysmátej? No ty kráso to je moc… já už to nedávám… holky omluvám se já jsem prostě momentálně na dně svých sil…

Heled´nenech se tu vydeptat. Jistě musíš podat žádost o svěření dítěte do své péče, vzory najdeš na internetu. Zároven´požádáš soud o určení výživného na dítě. S bytem to nebude jednoduché, musíš zapatit kauci a taky realitce a hlavně-najít byt, kde ti majitel povolí trvalý pobyt. Potom až můžeš žádat o hmotnou nouzi a příspěvek na bydlení. Ovšem provořadé jsou peníze od partnera a budeš potřebovat zatím alespon´dohodu s ním- že se zavazuje platit tolik a tolik měsíčně na dítě a že jste se dohodli, že dcera je ve tvé péči. Dohoda musí být potvrzená na czech pointu, nebo u notáře, nebo někde na magistrátě-radnici. Bez ní nevím, jak by ti počítali příjem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.16 12:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtěla jsem se poradit s těmi kdo s tím má zkušenosti. S přítelem se rozcházíme, momentálně u něj bydlím, ale už si hledám byt a nevím kde začít. Pobírám 8000 rodičovský příspěvek. Moje otázka zní, na co mám jako svobodně žijící matka nárok? Vím jen o příspěvku na bydlení. Jak mám začít? Asi někde na příslušném úřadě. Blbí ale je, že teď žiji v Praze a chci se vrátit do svého rodného města kde mám celou rodinu. Jsou ochotni mi pomoct, ale já bych ráda už co nejdřív měla svoje bydlení a zvládala všechno sama jestli mi rozumíe. Moc Vám děkuji

máš dítě? tudíž jako první alimenty na něj, pokud je mu míň jak 2 roky, alimenty na sebe. Pak nájemní smlouvu, TP v místě, můžeš žádat příspěvek na bydlení, další věc jsou přídavky na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.16 12:13
@Anonymní píše:
Ano krátkodobou pomoc rodiny příjímám, ale ne dlouhodobě. Na sociální dávky mám snad nákok, když jsem pracovala a vše jsem řádně platila, tak proč bych měla viset někde u rodičů… Otec dítěte nesouhlasí, protože je to 350 km daleko, ale on mě živit nebude a bydlení mi taky platit nebude… takže jak z toho ven?

ještě jedna věc - jak dočítám. Pokud se stěhuješ takhle daleko, může se Ti stát, že soud nařídí, abys to dítě za otcem vozila. Ty musíš dát žádost na soud - svěření dítěte do své péče plus návrh na stanovení alimentů na sebe a na dítě. A soud bude brát v potaz, že se sama o své vůli stěhuješ takhle daleko, bude to Tvoje mínus. Dítě máte v péči oba, dokud nestanoví soud. Chlap klidně může přijet, dítě vyzvednout a nechat si ho u sebe. Být Tebou, nejdřív vyřeším situaci na místě, pak se stěhuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.16 12:16
@Anonymní píše:
Aha a já budu úplně sama? Bez rodiny, bez přátel, budu někde přežívat v ňákem bytě jenom proto aby on mohl jezdit za svou dcerou? A bude vlastně vysmátej? No ty kráso to je moc… já už to nedávám… holky omluvám se já jsem prostě momentálně na dně svých sil…

nezlob se na mě, ale chceš potrestat to dítě nebo jeho? takhle to odnese dítě - bude bez otce :nevim: Ty sis s nim to dítko pořídila, tudíž on má taky nějaký práva, né jen povinnosti :nevim: Tys mu takového otce vybrala :nevim: a soud bude fakt brát v potaz to, že dítě odtáhneš tak daleko a může se stát, že budeš povinná co 14 dní to dítko tu dálku vozit. Uvědom si, že rodič nejsi sama, uvědom si, jak takové cestování prospívá dítěti atd.. taky jsem se rozešla s ex, taky mám rodinu 450 km a zůstala jsem tu, aby měl ke klukovi přístup, bo kluk za ten rozchod nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
12.3.16 12:38

Je to blbá situace. Ale pokud jsou dva na vztah, dva na pořízení dítěte, tak jsou i dva při rozchodu. Co třeba udělat kompromis z obou stran tak, že si oba najdou bydliště nějak uprostřed. Aby to zakladatelka měla blízko domů a otec aby měl dítě v dosahu. Chápu, že trčet někde sama jenom proto, aby otec projevil zájem tak minimálně, jak píše zakladatelka (pokud to tak je) bych taky nebyla ochotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.3.16 14:18
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtěla jsem se poradit s těmi kdo s tím má zkušenosti. S přítelem se rozcházíme, momentálně u něj bydlím, ale už si hledám byt a nevím kde začít. Pobírám 8000 rodičovský příspěvek. Moje otázka zní, na co mám jako svobodně žijící matka nárok? Vím jen o příspěvku na bydlení. Jak mám začít? Asi někde na příslušném úřadě. Blbí ale je, že teď žiji v Praze a chci se vrátit do svého rodného města kde mám celou rodinu. Jsou ochotni mi pomoct, ale já bych ráda už co nejdřív měla svoje bydlení a zvládala všechno sama jestli mi rozumíe. Moc Vám děkuji

máš nárok například na výživné na dítě a do jeho dvou let navýživné pro sebe. U rodičů bych bydlela tak dlouho, dokud si nenajdeš práci, která tebe a díte zabezpečí. Nehraj si na hrinku, která chce bydlet sama, když na to nemáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.3.16 14:22
@Anonymní píše:

On na to má právo a stejně tak i dítě má právo na to vídat svého otce a jsi velmi naivní, když si myslíš, že roční dítě mu vídat nedovolí. Kamarádky dcera jela poprvé k tatínkovi na noc v 18. měsících a po půl roce, tedy ve dvou letech, už jezdila na celé víkendy ob 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.3.16 14:41
@Anonymní píše: Žilo mozna, ale ani jednou s ní nebyl sám víc jak hodinu. Není na něj vůbec zvyklá, nikdy s ní nebyl sám venku, nikdy jí nepřebaloval posr*né plíny, nikdy si s ní nehrál víc jak 10 minut… Nosil domů jen peníze a tím to pro něj končí. neumí ani uvařit nic jinýho než smažák s hranolkama. Jemu bych dítě nesvěřila ani na jeden den natož celý víkend…

Jenže svěřila jsi mu stát se otcem, milá zlatá. Ty jsi svému dítěti takového otce vybrala, s takovými vlastnostmi, sobě takového partnera, dobrovolně a ráda, tak na něj nesváděj vše špatné. Tvoje pocity jsou vedlejší, soud bude rozhodovat ne o Tobě, ale ve prospěch dítěte a to rozhodnutí nemusí být stejné jako Tvé představy a názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat