Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, malý byl v kontaktu s holčičkou s podezdřením na angínu. Za tři dny u něho propukla rýma a pořád vyplazuje jazyk, jezdí s ním po dolním rtu a strká si ruce do pusy. Tak nevím co to může znamenat. Volala jsem dětské sestřičce, ta říkala, že to můžou být i afty a mázat genciánou. Ale někde jsem četla, že genciána je rakovinotvorná.
Pri angine vetsinou taky hodne boli v krku. Takze bych verila spis tem aftum.My na ne davali Bethadine roztok, to je takova desinfekce, nestipe a muzou to i maly deti.
Andrej, Honzík minulý týden prodělal tzv. aftozu, krk měl posetý aftama, řekla bych snad horší než angína. Rozdíl mezi angínou a aftozou ti pozná jen doktorka, tak si zajdi radši k ní. Nám na aftozu hodně pomáhalo cucat Orofar a homeo Borax a kloktat Tantum Verde na zmírnění bolestí.
Ale pokud ti jí bez problémů a nebrečí u jídla, že by ho bolelo v krku, tak myslím si není důvod panikařit. Jinak nejlepší rada je zajít k doktorce ![]()
Ahoj, Domik měl anginu před měsicem a projevilo se to hned. Ráno měl zvýšenou teplotu a večer už měl přes 40 horečky a hodně spal. Mudra mu koukla do krku a měl tam nějaké bílé povlaky na mandlích. Ale musela mu zajet do krku hodně.
On má teprve 21 měsíců, takže mi neřekne zda ho bolí v krčku. Je jen protivnější a v noci ze spání pláče. A v puse afty poznám? Já jsem nikdy afty neměla, tak nevím jak to vypadá.
Mladší syn měl angínu v 17-ti měsících. Teploty neměl, ale laicky jsem viděla rudý krk a nechtěl jíst, pít ani polykat sliny. Na první pohled bylo vidět, že když polkne, bolí ho to - vždycky začal plakat.
Afty bys asi poznala - bílé tečky s červeným okrajem.
Martina
Já ji nepoznala vůbec. Šla jsem na preventivku s mladším synem, vzala s sebou i staršího, kterého jsem neměla kam dát, a že ať se na něj paní doktorka jen letmo koukne, zrovna se zotavoval z nachlazení, už mi přišel skoro zdravý, nic extra jsem nepozorovala. No, tak koukla, konstatovala pořádné čepy na mandlích a vyfasovali jsme ATB
.
Jestli je takový, jak popisuješ, tak bych šla.
Je pravda, že v poslední době jí špatně, ale to už delší dobu. Celkem pěkně pije a i v noci se často budí a chce pít. Asi raději s ním zajdu k dr.
Hezký den jak poznám jestli ji bolí v krku když si sama ještě neřekne? Dcera má dva roky v sobotu měla teplotu 39 dala jsem čípek a teplota přešla ale od té soboty vyplazuje jazyk jako že tam něco má i když nemá. Moc nechce jíst, nebo chtěla by ale často si do něčeho kousne, rozkouše to a nechce to spolknout. Nevím jestli to souvisí ale dva večery po sobě vyzvracela UM jako kdyby se začala dávit dudlíkem a pak už z ní vše letělo. Ráno když dostane UM tak nezvrací. Dnes začala pokašlávat ale teplotu nemá. Je to angína?
Syn mel anginu v necelém roce, mel horečky pres 39 a nechtěl jist, jen pil a hodné spal
Me samotnou by angina vůbec nenapadla, az po diagnóze dětské.
Co se zkusit podívat do krku, jestli tam ma cepy? ![]()
Tak mrknout se do krku pořádně až dozadu, jinak asi bych šla k dr. pokud by odmítala jídlo nemá afty?
@Aviciii to si asi děláš legraci, ne? Mazej s ní k doktorce.
@Zacharova právě že pusu mě neotevře abych se podívala takže nevím. Uplně jídlo neodmítá po troškách jí. K dr se chystáme, jen jsem se chtěla přesvědčit za se jedná o to co si myslím. Máme tak trochu zvláštní dr takže bych nerada byla za úplného blba i když se aj tak na mě bude dívat jak na.. ![]()
@Aviciii, může to být cokoli, klidně i angina. Nechápu, k čemu zkoumáš takové ptákoviny - je-li to angina, stejně ji sama léčit nemůžeš. Není-li, stejně Ti to může být momentálně jedno, protože po třech dnech se stav nelepší, takže bys s holkou měla mazat k doktorce.