modrani pri hysterickem placi

5
1.10.09 11:16

modrani pri hysterickem placi

Dobry den,

chtela jsem poprosit o radu, moje 16 mesicni dcera miva odcas stav, kdy se z breku dostane do afektu a to tak, ze zmodra a lape po dechu. Nevim co s ni mam v te chvili delat. Fouknuti do obliceje nepomaha, mluveni na ni a ani zatreseni. Pani doktorka na neurologii mi rekla, ze to deti v jejim veku delaji, ale co s ni v tu chvilku delat mi neporadila, tedyjen ty z vyse uvedenych veci. Nemate nekdo jiny tip co delat v teto situaci?

Moc dekuji za jakoukoli radu
Jita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2986
1.10.09 11:32

Jojo, taky to malá dělala, prostě zapomněla dýchat, ale protože mám astma tak vím, že nejdůležitější je se uklidnit. Tzn. žádné lekání, natřásání apod. Já jsem malou v té chvíli vždycky několikrát pohladila a klidně na ni promluvila, vždycky to zabralo, ale chce to nervy…protože být v té situaci najednou klidná je fakt těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
1.10.09 11:58

Obě naše děti to dělaly také, mladší syn dokonce i teď zapomíná dýchat, když se pořádně rozeřve. Dokonce mi už párkrát jakoby napůl omdlel :cry:
Já to řeším přitulením (takovým tím pevným, jinak se prohýbá dozadu), pohlazením a opakováním „dýchej“. Jinak nic nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
1.10.09 12:38

Zkus taky stříknout vodu do obličeje. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
1.10.09 12:48

Jo, moje téma :(
Dcerce je 22m a dělá mi to cca od roka, teď bohužel víc a víc. Někdy je to po pádu, někdy ze vzteklosti. Většinou, pokud je už unavená (před poledním spaním a před večerním spaním). Nedýchá, hází sebou, oči jen bělmo a omdlí. Bohužel opakovaně. Co jsem tak řešila s dr. jedná se o afektivní chování, více jsem se dočetla na netu. Nervy na to stále nemám, je to hrůza to vidět.
Dr. nám radila foukat, opláchnot, hlavně hlídat, aby nezapadl jazyk. Nic nám nepomáhá, někdy je to jen hrozné a někdy mám hadrové dítě v ruce. Mělo by to odezník okolo 3tího roku dítěte. To už budu šedivá :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.10.09 13:02

Bohužel náš skoro 2 letý syn to dělá také. Začal s tím kolem 10 měsíce a poslední zachat měl cca před měsícem. Ze začátku pomáhala jen voda a to ještě hned v začátku..jakmile se již záchvat rozjel, nepomohlo nic. Teď jak je starší, tak občas zabere rychlé odpoutání pozornosti (tzn…hele tamhle je pejsek atd…) Pokud je ale unaveny, nemocny…nebo ho něco fakt naštve, případně se více uhodí, nepomáhá nic a upadá do záchvatu. Čím je ale staří tak je to méně časté. Dle doktorů by to mělo do 3 roku přestat. Tak nezbývá nic než vydržet a snažit se předcházet situacím, které dítko naštvou.
 Jitka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.10.09 10:46

No nechci nikoho strašit, synovi je přes tři a že by se to lepšilo… :cry: je fakt že dcerka už „jen“ lape po dechu - a přesně, jak říkáte, když je unavená, nebo se pořádně bouchne, nejde to zastavit - ani teď ne :( doktorka říká jen - hlídat a že se to srovná… tak jen doufám, že to do puberty bude pryč (to budu mít záchvaty zase já :twisted: )

nepřihlášená Markmark

• Citovat
  • Upravit
4155
3.10.09 10:10

Když bylo neteři kolem 1,5roku při záchvatu vzteku přestávala dýchat až zmodrala a navíc ještě měla zkroucený jazyk vzadu v krku (ne uplně zapadlý). Sestra s ní jezdila po doktorech, co s ní má dělat. V tom stavu absolutně nevnímala, prý prostě nedokázala vztek včas zastavit. Nějaké utišování, foukání, promlouvání ani stříknutí vody do obličeje nepomáhalo a kolikrát byla ségra pokousaná, když se snažila holce vytáhnout jazyk. Nakonec, když už doktorka neuměla poradit, a zůstala jen možnost utišujících léků, poradila ještě jinou metodu. Drastickou ale účinnou. Vzít holku tak jak je v tom vzteku (oblečená atd.), osprchovat ji chladnou (ne uplně stuednou) vodou. Nejdřív hlavu a obličej, pokud nezabere, tak celou. Holka se nadechla, přestala řvát a koukala co se děje. Ségra ji vzala a v klidu :! na ni mluvila, převlékla ji atd. Všechno v klidu, jako by se nic nestalo. Po převlečení odvést poroznost a už se k tomu nevracet (stejně si zřejmě nic nepamatovala). Záchvaty ji přešli po čtvrté koupeli. Pak už se jen „normálně“ vztekala a sama si dávala pozor, kam až může zajít, aby svůj vztek zvládla a neskončila ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.1.10 12:55

Chtela bych Vam vsem moc podekovat. Zkusila jsem variantu spra a svete div se ono to zabralo. Prakrat dostala plavaka a je po modrani a duseni. Jeste jednou dekuju za radu. Jita :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí