Balíme na dovolenou, co jste zapomněli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15006
18.7.26 22:58
@adresa píše: Více

No naštěstí ne moje, rozeštvala nás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34167
18.7.26 23:06
@stinga píše: Více

Je to tak, ale na ty naštěstí skoro nejezdím, než si člověk vybali, už jede domu, to nemám ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34167
18.7.26 23:07
@LadyTommy píše: Více
:) což pro vás nakonec bylo dobře, vzhledem k mládí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
18.7.26 23:14

Před pár lety jsem si na cestě do Maďarska zapomněl řidičák, lepe řečeno až tam jsem náhodou zjistil, že nejspíš už nějakou dobu jezdím bez něj… Jsem nekonfliktní řidič, kontrolu jsem nezažil a přestupek neřešil už řadu let. Těch 2000 kilometrů bez dokladu mi prošlo bez problému, ani jsem nemusel měnit styl jízdy,,, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34167
18.7.26 23:38

Já teď slyšela docela strašidelnou, pro mě neuvěřitelnou historku. Hlavní aktéry znám osobně, ale příběh z druhé ruky.
Mladá rodina se dvěma malými dětmi měla poprvé odletět na dovolenou k moři. Až na letišti před odletem zjistila maminka, že nemá pas, zapomněla ho u rodičů. Neodleteli, pojištění storna žádné, CK taky nepomohla. Několik desítek tisíc pryč. Dovolenou strávili v kempu někde u vody.

No, nevím. Zavání mi to drbárnou.
Za prvé, co si vždycky několikrát kontrolujeme, že máme, jsou pas, brýle, karty, prášky na tlak. Všechno ostatní se dá koupit.
Za druhé, odletěl by manžel s dětmi, já bych dojela pro pas, koupila bych si nejbližší možnou letenku a odletěla za rodinou. Rodina by nepřišla o dovolenou a řešení je to pořád mnohem levnější než přijít o celou dovolenou u moře pro celou rodinu a zaplatit dovolenou v kempu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79412
18.7.26 23:39

já zase poměrně často, s dcerou jezdím na závody s jejím sportem dvakrát ročně do Prahy, teď pojedu na 3denní festival, na podzim na 4 dny na wellness s minulými kolegyněmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34167
18.7.26 23:46

Chápu.
Mám naštěstí většinou možnost si i prodloužený víkend prodloužit na 4-6 dnů, často to dělám tak, že na původní akci „nabalím“ ještě něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79412
18.7.26 23:46

hm, já jsem to psala hned na začátku, že mamka zapomněla peněženku a pasy teda občanky na wc v Mekáči, oni tehdy odletěli, bylo štěstí, že jsme byli na letišti dost brzy, já jsem jela zpět na tu Rohlenku, na wc peněženka nebyla, ale byla u obsluhy, naštěstí ji někdo čestný vrátil a neukradl, a já jsem to stihla dojet, než se zavřely odbavovací okénka, kdyby neletěla mamka, tak otec s mou dcerou by neodletěli určitě také, otec je naprosto neschopný, všechno vyřizuje matka, on by si netroufl letět ani samotný, (story, jak se ztratil na letišti v Palmě už jsem tu psala víckrát), natož s vnučkou, takže by to obrečeli a odvezla bych je domů,
a jestli se na tohle vztahuje pojištění, bych silně pochybovala, to je na zrušení letu, zájezdu, nemoc, smrt - ale na vlastní blbost určitě ne,
to je, jak mi vlastní otec vytopil můj byt, také se mě lidi ptali, proč jsme to nedali na pojišěťovnu - ale pojištění je na přírodní živly, vyšší moc, ne na vlastní blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79412
18.7.26 23:49

jo, to se také snažím, ze dvoudenní víkendové Prahy na zápas jsem udělala 4 dny s památkami a ZOO, ale ne vždy to jde kvůli dovolené a financím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34167
19.7.26 00:01

@stinga rozumím, ale tohle jsou lidi do 40 let, s vysokoškolským vzděláním, zvyklí řešit různé situace. Vystoupit z letadla s dětmi a sednout na připravený transfer do hotelu by pán určitě zvládl.
My mívame v pojištění i pojištění storna z důvodu odcizení dokladů, tak to by asi šlo použít, ale přijde mi to zbytečné, vzhledem k tomu, co jsem psala.

Vytopeny byt by řešila pojistka odpovědnosti za způsobenou škodu, kdyby ji tatínek měl, u nás je to součást pojištění domácnosti. Ale záleží jak je to nastavené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34167
19.7.26 00:04

Jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79412
19.7.26 00:13

no tak to máš pravdu, to by mladý člověk s VŠ měl opravdu zvládnout i bez manželky, asi zazmatkovali, nebo neměl odvahu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34167
19.7.26 00:25

Proto mi to přišlo až neuvěřitelné. Ale lidi někdy překvapí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
19.7.26 00:36

Na dovolenou asi nic zásadního, ale jednou jsem přijela z lyžáku bez lyží. Zůstaly v Alpách. :lol: Na dovolenou spíš vždycky mám pocit, že už jsme prakticky sbalení a pak se ještě po baráku vyčaruje dalších 5 tašek „nutností“ které se málokdy použijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.7.26 01:30

Vetsinou nic zasadniho, treba nabijeci kabely nebo adaptery do zasuvek, kartacek na zuby apod. Vse, co se da dokoupit. Jednou jsme si do Madarska vzali omylem misto forintu indoneske rupie, to se trochu nepovedlo. Realne nejvetsi zasek jsem mela ja, kdyz jsem na dovolenou zapomnela odletet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí