Příspěvky VZP

347
15.4.09 21:00

Příspěvky VZP

Ahoj holky…nekupovaly jste nektera v posledni dobe prilbu na kolo pro dite, nasledne jste zadaly u VZP o prispevek 500 KC a ejhle!!! oni ho od 1.4.2009 zrusili a nikde o tom ani zminka!
Tim chci upozornit vsechny maminky, ktere maji deti pojistene u VZP a chteli by tento prispevek narokovat, ze uz zkratka nelze.
My se to bohuzel dozvedeli pozde. Az na prepazce VZP s pokladnim blokem s castkou 640 Kc v ruce :twisted: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
15.4.09 21:14

Já jsem kvůli něčemu podobnému od VZP odešla pár měsíců před porodem. Chtěla jsem proplatit alespoň část těhu cvičení a na přepážce jsem zjistila, že příspěvek znatelně snížili a když jsem tam šla už přímo s potvrzením o zaplacení, tak jsem se dozvěděla, že ho zrušili úplně. Jsou to už tři roky, bylo to zhruba v době, kdy od nich prchalo víc klientů hromadně. Přešla jsem jinam, kde jsem jako těhotná získala kredit 1200Kč, který jsem po narození dcery převedla na ni a pak využila na Hexavakcínu, která se tenkrát ještě musela platit. Kromě ní nám naše ZP přispěla velkým dílem i na Prevenar, takže se nám ta změna asi dost vyplatila. Tím nechci nikoho od VZP zrazovat, naše pojišťovna už taky pár věcí změnila, ale chce to fakt zjišťovat aktuální informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
15.4.09 21:14

no jo,oni to maji napsano na jejich strankach,ze prispevek jiz byl vycerpan takze proplaceni stopnuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.4.09 21:17

ano

Ahoj, brácha mi říkal, že to četl - že se to pro nedostatek peněz (krize???) letos ruší. Já jsem rychle sehnala účtenky a valila na naši pojištovnu - jsme MV ČR a proplatili. Ale VZP to prostě zrušila.

nepřihlášená Blanka

• Citovat
  • Upravit
21865
15.4.09 21:27

Revírní bratrská to taky od 1.4. hodně proškrtala, takové ty často proplácené věci zrušili a nechali vlastně jen to očkování. Ale avízovali to dřív, že budou změny. martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
15.4.09 21:31

já teda nevím, ale tato informace už více jak měsíc běží v mediích. je krize a pojišťobvny dostanou od státu od desítky miliard méně. minimálně před 14 dny to bylo každý den v mladé frontě a v radiu to hlásili celý minulý týden.

navíc kdo se informuje, tak ve VZP v lednu dávali opět dvojnásobné balíčky a dostali jsme 2000 na cvičení a 1000 na přilbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.4.09 21:49

Ahojky,
myslela jsem, že je to součást nějakého protikrizového balíčku - někde psali, že byl schválen zákon, že se nebude smět od 1.4. proplácet helmy, plávání, vstupenky do solných jeskyní apod. Ale nakonec to asi neplatí :wink: protože já jsem u ČNZP a ta dává těhulkám 4500,– v podstatě na cokoli 8O . Takže plošně zakázané to nebude… :) Chce to vybrat správnou pojišťovnu :D
Hezký večer, Nessie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.4.09 08:39

Ahoj,
není to kvůli krizi, prostě byl finanční limit vyčerpán. Řekla bych, kdo pozdě chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
16.4.09 08:56

ahoj,

nedá mi to, jdu vzp bránit :?

příspěvek byl loni, částka na rok se nevyčerpala. letos bylo na přilby/chrániče atd v rozpočtu - POUZE PRO TUTO AKCI - 70mil. Píšu znovu, rozpočet byl 70mil. na rok. A že byl o to velký zájem a vyčerpalo se to (i kvůli dvojnásobné částce v rámci novoročního balíčku) už během prvních třech měsíců ? Jedině dobře, je jistota že děti budou více chráněni. Na ty co se nedostalo - je to hnusné, ale nevím jak to napsat jinak - kdo pozdě chodí… :(

jinak ostatní příspěvky od vzp stále platí - očkování, plavání, dovolenou (školu v přírodě, tábor) atd., tam ještě rozpočet vyčerpán nebyl.

a je pravda že už 31.3. vydala vzp tiskovou zprávu že je částka pro tento rok vyčerpána, proběhlo to médii i je to na stránkách vzp.

lupita - kdyby vzp příspěvek nedávala helmu bys nekupovala ? nechala bys dítě jezdit bez ní ??

hkac - mas pravdu, chce to zjistovat aktualni informace

• Citovat
  • Upravit
2986
16.4.09 11:31

Nechci kritizovat rozhodnutí ostatních, ale já bych u VZP nebyla ani za nic.
Jak píšete spoustu toho poruší, ale hlavní je že dají příspěvek kuřačkám, že přestanou kouřit v těhotenství.

Nu já jsem u 222 české národní a jsem max spokojená, pořád jen inkasuju a inkasuju nějaké penízky na sebe i na malou.

Pokud bych nebyla tady spokojená tak další, kterou bych brala v úvahu by byla METAL ALIANZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
16.4.09 12:41

cancerka - tak třeba každému nejde jen o to inkasovat inkasovat inkasovat inkasovat. Já sice taky teď potřebovala koupit druhou helmu a pozdě jsem zjistila, že ten příspěvek VZP už ukončila, ale nevěším se z toho. Pro mě je důležité, že s touto pojišťovnou má smlouvu snad každej doktor, že je to pojišťovna, která snad vydrží a přežije, no a občas nějakej ten příspěvek od nich vezmu, vloni i letos očko, vloni helma… je jistě spousta věcí, které jsem nevyužila, taková ta plavání mimin, možná něco měli i v těhotenství, nevím, určitě moje hloupost,že si takhle nechám unikat příspěvky, ale život na tom nestavím. takže já jsem u VZP spokojená. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
16.4.09 12:59

Nu tak to, že s pojištovnou má smlouvu každý doktor, to je důležité a to 222 splňuje, to že to není nějaká podivná nejistá pojištovna, to je taky jisté.
A že chci inkasovat inkasovat inkasovat? NO A? Když si spočítám, kolik jsem zaplatila na zdravotním pojištění, tak opravdu z toho chci mít maximum! A není to jen o příspěvcích, ale i o doplatcích za léky apod.
Nepotřebuju, aby inkasovali jen majitelé pojištoven od nás, chci aby to bylo i naopak.
Navíc na mateřské jsem fakt jen ráda, za každou korunu, kterou můžu dostat navíc.

Pořád nechápu jak může pojištovna přispívat kouřící ženě na to, že přestane kouřit. Je mi jasné, že pro pojišťovnu je to v pohodě. Ale hlava mi to fakt nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
16.4.09 13:03

No já jsem u VZP spokojená a že přispívají kuřačkám, aby nekouřili v těhu mi příjde jako logický a prospěšný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
16.4.09 13:06

Nu já si myslím, že kuřačka by měla v těhotenství přestat sama od sebe, protože to chce pro dítě ne? A na co se tam přispívá? Vždyť přestat se dá bez jakýchkoliv přípravků, je to jen o vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
16.4.09 13:41
cancerka píše:
Nu já si myslím, že kuřačka by měla v těhotenství přestat sama od sebe, protože to chce pro dítě ne? A na co se tam přispívá? Vždyť přestat se dá bez jakýchkoliv přípravků, je to jen o vůli.

přispívá i netěhotným, co chtějí přestat kouřit. nebo obézním co chtějí zhubnout. ale je to podmíněný docházením do někam, nechce se mi to hledat - prostě pod lékařským dohledem atd. nejde přijít a říct „nekouřím“

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí

Street odrážedlo