helma pro 1,5 dítě

Anonymni
7.4.09 10:30

helma pro 1,5 dítě

ahoj holky, mám problém, koupili jsme si sedačku za kolo, malé se to líbí, ale co nesnese na hlavě je helma. co mám dělat? manžel říká že jí musí mít, že kdyby nás potkala policie tak dostaneme pokutu. Nemáte nějaký nápad jak jí přesvědčit že helmu musí mít. moc děkuji za odpověďi. renča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
7.4.09 10:39

myslim, ze tady nejde o policii, ale o bezpecnost, me srazilo auto na prejezdu pro chodce pri najezdu na cyklostezku a helma mi zachranila zivot, zlomila jsem si „jen“ krcni obratel..bez helmy bych tady uz mozna nebyla..pokud jezdite jen na cyklostezce nebo mimo silnici, i tam muzete upadnout nebo do neceho vrazit..nikdy bych na kolo bez helmy nesedla a dite bez ni uz vubec..nechapu rodice deti, co jim koupi kolo a nechaji je jezdit kolem silnice bez helmy..

• Citovat
  • Upravit
1026
7.4.09 11:01

A co ji zkusit přesvědčit příkladem? Takové to neustálé připomínání: „Podívej, máma a táta mají taky přilbu, bez přilby se na kole jezdit nemůže. Vidíš, že my ji taky máme atd. atd.“ To by mohlo zafungovat. Nebo ukázat i na ostatních dětech, že taky jezdí s cyklopřilbou.

My s malým jezdíme od roku. Ze začátku taky protestoval, ale neustoupili jsme a neustále poukazovali na nás ostatní. Neteř taky nejdřív nechtěla, ale jak uviděla našeho Davídka, tak se ochotně podřídila. Navzájem si ukazovali, jaké tam mají obrázky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
7.4.09 11:17

Malej má helmu (už druhou velikost) od roka, a ví, že pokaždý, když sedne na kolo, tak si ji hned nechá na:,–(it. Nedje ani tak o policii, jako o bezpečnost :wink: Co nějakou pěknou s obrázky, co si sám vybere (samozřejmě po vašem předešlém výberu třeba tři nejlepší) :)

My máme značku Ked Helmsysteme http://www.ked-helmsysteme.de/?…
První měl s Bořkem, druhou s Felixem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
7.4.09 11:17

My teď malého (17,5měsíce) zvykáme na helmu doma. Jezdí po domě na odrážedle (ta menší motorka enduro) a vždycky mu jí na:,–(íme. Ze začátku taky nechtěl, ale motivovali jsme ho, že je závodník a že jinak na motorku nesmí. je to „opruz“, protože dlouho jezdit nevydrží, ale chtěla bych, aby venku jezdil jen s helmou. Souhlasím s tím, že na kolo (ale i tříkolku, odrážedlo) by děti bez helmy neměly. Někdy stačí náhoda a neštěstí je na světě, tak myslím, že by se v tomhle případě ustupovat nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
7.4.09 11:22

Souhlasím. Mě se malej loni v létě rozjel na kole odrážedle u kamarádky na dvoře a v plný rychlosti napálil do kamennýho sloupku u vrat. Narazil předním kolem a to ho vymrštilo. Nebýt helmy, tak je asi po něm :cry: Fuj, mám husinu, když si na to vzpomenu :( Na helmě je miniškrábaneček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
7.4.09 12:35

Vydržet. . my měli o víkendu první vyjížďku s menší v cykosedačce a taky zkoušela, že helmu ne. Tak jsme říkali, že větší má a že pokud chce jet, bude mít taky (policie mi nezajímá, ale bezpečí dětí ano). Dcerka jí rvala z hlavy, tak jsem zastavila, děťátko vy:,–(ila se slovy, že když nechce přilbu, půjde pěšky, postavila jí na zem a ujela asi 20 metrů. Od té chvíle byl klid a to moc rozumu ještě nemá, viz metřík, ale pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí