Přistěhování vs. sousedé

891
30.12.11 09:31

Přistěhování

Ahoj, kámoška koupila domeček, který spravují a nebudou tam bydlet dřív jak za 3/4- rok. Tak teď spolu řešíme jestli využít situace že bude ten nový rok a popřát sousedům zleva a zprava a jestli jim i něco donést - takové to „zápisné“. S jedním sousedem už se viděli a s druhým mají prakticky společnou terasu. Oba jsou úspěšní podnikatelé. Co myslíte, jak by jste řešily vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2351
30.12.11 09:37

Ahoj Idusko,asi bych to řešila tím,že bych jim hodila domů nějaké zobání(jednohubky,pár chlebíčků,nebo láhev vína). Řešila jsem něco podobného,jsme v novém bytě,sousedka žije sama,tak vyfasovala krabičku cukroví.Ačkoliv,jestli se ještě stěhovat nebudou,tak já osobně bych to asi ještě nechala být a „obdarovala“ bych je až po nastěhování.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.12.11 09:44

No za mě žádné sousedské vztahy jsou nejlepší. Bydlím v řadovce a kdyby mi tu zazvonil nově přistěhovalý soused a vrazil mi jednohubky, tak bych se tvářila asi hodně divně :lol: Ale já jsem asociál, ale zkrátka i tak, tohle se u nás nějak neděje.

Osobně bych oběma vhodila do schránky PF. Aspoň se tam podepíšeš celým jménem a nevznikne trapná situace, kdy si lidé nepamatují jméno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
30.12.11 10:43

My když se stěhovali do domku, tak jsme se při nejbližší příležitosti, když jsme se potkali venku, představili sousedům vlevo a vpravo a to bylo všechno.

Já bych si žádné zápisné od nových sousedů nevzala, přišlo by mi to divný. :nevim: Spíš pokud by někdo přišel s něčím takovým, tak bych se domluvila, ať přijdou třeba další den na kafe a vezmou to s sebou, že to sníme společně. Snažila bych se toho člověka neurazit tím, že bych si to nevzala vůbec, ale zas vzít něco a říct nazdar a zavřít dveře taky není nic moc. :think:
S jedněmi sousedy jsme pak to kafe nakonec dali (jsou o generaci starší, ale moc bezva), jednou my u nich, jednou oni u nás. Je to teď takové ideální sousedství, když můžeme, tak si pomůžeme, jinak o sobě moc nevíme.
Se sousedkou z druhé strany vycházíme taky moc dobře, prohodíme občas pár slov o počasí a jinak pohoda.

Za sebe teda bych se šla představit a řekla bych jim, že až budeme zabydlení, že je zveme na kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
30.12.11 10:51

Já osobně bych teda nic nenosila…To je takový to jak z americkejch filmů, ne? Že si nosí koláč apod. .........
Připadá mi to divný, hlavně v roli obdarované by mi připadalo, že pak za to něco můžou vyžadovat… Třeba to pozvání ........

• Citovat
  • Upravit
12887
30.12.11 10:57

Jestli se maximálně zdraví, tak bych nic nedávala. Podle mého názoru to není v ČR zvykem.
Pokud by měli časem nějaké bližší vztahy, tak samozřejmě ano.
Kdyby mi zazvonil s přáním nějaký nějaký soused, tak by mi to asi přišlo dost trapné a vlezlé.
Pokud třeba budou o půlnoci oba venku, tak ano, ale jinak mi to přijde nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.12.11 10:57

Já bych přišla až případně těsně před tou rekonstrukcí a předem se omluvila za přápadný hluk, nepořádek. To by mi přišlo v rámci slušnosti lepší než teď nosit nějaké „zápisné“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
30.12.11 11:52

Já bych se jim představila až bychom na sebe narazili, ale něco jim nosit mi příjde trapné. Nevíš jakou mají povahu, jestli vůbec o seznamování stojí atd… Pokud si budete sympatičtí při náhodném setkání a komunikaci, tak pak nic nebrání tomu, pozvat je na „kafčo“ ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
30.12.11 11:52
Gladys píše:
Já bych přišla až případně těsně před tou rekonstrukcí a předem se omluvila za přápadný hluk, nepořádek. To by mi přišlo v rámci slušnosti lepší než teď nosit nějaké „zápisné“

taky dobrý názor :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
30.12.11 12:17

Osobně, bych stála vedle Gladys a tvářily bychom se divně obě dvě :mrgreen:

Nejsem kontaktní typ, sama lidi spíše nevyhledávám. Takže bych určo nelezla lidem na prah domu a pf bych také nedávala.

Zkrátka bych představování prozatím nechala být:))

My jsme se přestěhovali před rokem a něco a zašla jsem u nás v paneláku jen
k sousedovi pod náma, jelikož máme psa a on miluje aport, tak, kdybychom jim skákali moc nad hlavou, ať za námi přijdou a řeknou nám to:))

Vítací výbory jsen nikdy nedělala, vždy mě vítací výbor doma nakrknul, vždy přišel nevhod 8o :mrgreen:

Gladys píše:
No za mě žádné sousedské vztahy jsou nejlepší. Bydlím v řadovce a kdyby mi tu zazvonil nově přistěhovalý soused a vrazil mi jednohubky, tak bych se tvářila asi hodně divně :lol: Ale já jsem asociál, ale zkrátka i tak, tohle se u nás nějak neděje.Osobně bych oběma vhodila do schránky PF. Aspoň se tam podepíšeš celým jménem a nevznikne trapná situace, kdy si lidé nepamatují jméno :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová