Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V listopadu budou dceři 2 roky. Oblíkat se neumí, jen svlíkat. Jídlo sní sama, ale jak co. Něco řidšího sama nedá. Nějaký brambory s něčím zvládne. Ale stejně je zakydaná. Nočník ani náhodou, když se má do něj vyčůrat, tak řev. Když jdeme kolem školky, tak jí vyprávím, že tam chodí děti a jsou tam bez maminky, s tetou. No jsem zvědavá, jak to za rok zvládneme.
@kopeckovic11 jo, můj prcek půjde v září do školky, má plíny, jíst sám neumí - je mu rok
![]()
@martina.se píše:
@kopeckovic11 jo, můj prcek půjde v září do školky, má plíny, jíst sám neumí - je mu rok![]()
fakt už půjde do školky? tam ale nebudou vadit plenky a pod.,že?
@kopeckovic11 píše:
fakt už půjde do školky? tam ale nebudou vadit plenky a pod.,že?
u dvouleťáků se na to tolik nehraje. Jo, půjde do školky. Já musím makat ![]()
@martina.se píše:
u dvouleťáků se na to tolik nehraje. Jo, půjde do školky. Já musím makat
to chápu ![]()
Záleží o jaké školce se tady bavíme. V soukromých nevadí ani ty plenky. Do státní vám nikdo dítě s plínou nevezme. Já tady spíš žasnu nad tím optimismem, že vám půjdou za rok děti do školek
.
Syn měl 2 roky v únoru a do školky ho nevzali. A to podotýkám, že je bez plen, nají se sám příborem, obuje si boty, obleče si kalhoty, mikinu, asistenci potřebuje jen u trička. Mluví taky výborně.
@MisaHanuska vzdyt mluvime za rok..
ne vsude je totalne narvano, ja teda prehled mam a s bodem za sourozence se toho extra nebojim. A to bydlime v Praze.
Kamaradce treba lednoveho kluka (takze mu jeste nejsou tri) vzali a to dokonce v Praze ![]()
@Any11 Taky jsem z Prahy, lokalita kde v jedné školce brali přes 70 dědí, v další 55, syn má také bod za sourozence a stejně se nedostal. A to jsou v okolí ještě další 3 školky.
Malá by měla taky příští rok nastoupit. Plenky má neustále, sama si max. svleče kalhoty, případně bryndák. Nají se teda sama, bohužel i polívku musí sama, tak to pak dle toho vypadá. Zatím ale z toho strach nemám. Starší syn se zbavil plenek ze dne na den ve 2 a 4 měsících, do 2,5 byl bez nich i na noc. Najednou se začal sám zkoušet oblékat a svlékat a bývat by ve 2,5 mohl taky v pohodě nastoupit a rok předtím se uměl pouze najíst jinak nic.
@MisaHanuska u nás vím, že mi malou vezmou bez problémů. Místa máme dost, dokonce letos jsou opět volná místa.
@MisaHanuska Tady treba ted v listopadu otviraji dalsi dve tridy, ted byl dodatecny zapis. Neni to tady se skolkami az tak tragicke, to je proste jak kde. Ale netrilete deti neberou, muzou nastoupit proste az ve trech letech. I to celkem chapu, kdyz maji ve tride 28 deti.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.