Příští rok do školky

7465
21.9.15 11:03

příští rok do školky

Zdravím, mám otázku, je tady někdo komu jde prcek příští rok do školky? Zajímá mě, jestli ještě máte plenky a prckové ještě neumí sami jíst a oblékat se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
21.9.15 11:10

Ano, planujeme dát do školy od září 2016. Bez plenky jsem jenom přes den. Najíst se umí, ale polívku a něco tekutého nezvládá. Oblékat se neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
21.9.15 11:13

Zatím neřeš. Rok je dlouhá doba a spoustu toho, co ještě neumí, se naučí ;) :lol:
Težko můžeš po ani ne dvouleťákovi, aby se oblékal atd.. nehledě na to, že ho do školky nemusí přijmout ani ne tak kvůli „ne“soběstačnosti, jako kvůli věku a dalším faktorům, ke kterým daná školka přihlíží…
k tvému dotazu. Já bych taky příští rok ráda zkusila zápis do školky, ale vzhledem k tomu, že je dcerka listopadová, moc tomu šanci nedávám. Aktuálně je tedy už bez plen a říká si na nočník, nicméně se samozřejmě sama neutře, s oblékáním tak nějak pomáhá, ale spíš jí jde svlékání :mrgreen: a když jí sama, tak se sice trochu nají, ale je to na úklidovou četu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
21.9.15 11:15

Ahoj, mně začaly obě děti chodit (nepravidelně) do soukromé školky kolem svých druhých narozenin. Jíst uměli pouze lžící, zcela se obléknout sám zvládl pouze syn a s plýnami chodili oba, ovšem měli ty tréninkové - na způsob natahovacích kalhotek.
Od letoška chodí oba pravidelně na dva až tři dny v týdnu, syn zvládá vše, kromě používání vidličky s nožem dohromady, dcera stále potřebuje při oblékání některých věcí asistenci a používá pouze lžíci. Je to ok, řešíme spíš jiné věci, jako jestli s nimi bude ve školce i maminka, jestli tam budou spát, a tak podobně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
21.9.15 11:16

@kopeckovic11 ano mám nyní 25m kluka, který snad půjde příští září do školky a já do práce. Pleny má na noční spaní, přes denní spaní ji má někdy suchou a jindy mokrou, záleží jak dlouho spí, ale na to má času dost. Oblékat se neumí, max svlékat a to jen něco. A s jídlem raději mlčím, jelikož ne že se nenakrmí sám a to ani kostky pečiva, ale nejí obecně téměř nic a oběd má hladce mixovaný. :zed: a s mluvením je to taky hodně slabé. Ale holt to oba budeme muset zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1649
21.9.15 11:32

Rok je ještě dlouhá doba. Syn taky půjde příští rok do školky. Teď má 25 měsíců…
Odmítá chodit bez plíny :zed: :zed: :zed: :zed: jíst se nají, ale je kolem něj čurbes.
Snad do září odplínkujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
21.9.15 11:41

Dcera taky pujde, ted chodi do soukrome 3 dopo v tydnu, ale do zari casu dost. Naji se sama domavidlickou, lzici, jak co, nekdy chce pomoct, svlekne se krom trika, oblekne jen volnejsi obleceni a neochotne, je zcela bez plen. Ve skolce je realita jina, naji se tam priborem, nema s tim problem, oblekne se taky bez reci, na druhou stranu tam nema cas a ma dny, kdy se pocura, takze ono to stejne ve skolce bude jine nez doma ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.9.15 11:41

Ja mam dubnovyho prcka, takze je starsi, puvodne mel jit letos do soukrome, ale nakonec mi prijde, ze jeste neni pripraveny. Naji se (je teda spinavej jako prasatko :)), oblekne se, svlikne se (tricko s dopomoci), bez plenek je teda dlouho.

Zase je to maman a ja si tu adaptaci moc nedokazu predstavit, starsi chodi do skolky, tak chce taky, ale kdyz mu vysvetluju, ze tam bude sam, tak to pry ne :)

• Citovat
  • Upravit
7465
21.9.15 12:07

Moc vám děkuji. Já vím, že je ještě spousta času, jen jsem se chtěla poinformovat :).Mě malej zatím nočník i záchod odmítá, tak uvidíme, jak dlouho nám to potrvá. Najíst se sám neumí, asi by to lžící zvládnul, ale nechce, nemá potřebu se sám najíst. Nechává se krmit. Navíc jsme dlouho měli problémy s jídlem, dlouho odmítal všechno kromě něčeho do ruky, jako rohlík nebo chleba, takže i proto to ještě neumí :(.Do školky nás vezmou pokud bude trochu soběstačný, to už jsem si zjistila od paní ředitelky. Tak teď jen budu doufat, že to všechno společně zvládneme včas :andel:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
21.9.15 12:09

@Any11 Můj malej je taky hrozný maman. Nehne se ode mě ani na krok.Jen venku mu nechybím :lol:.A dětem se zatím taky vyhýbá :nevim: :(.Je takový bojavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
21.9.15 12:13

Můj bude mít v dubnu tři. Najíst se umí, ale má vždycky pokydané tričko, zapatlané ruce i půl obličeje.
Je už kompletně bez plen.
Ale oblékat se neumí vůbec, ani si nedá správně nohy do nohavic, triko si taky neobleče :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7465
21.9.15 12:51

Holky a jak jste to udělali s odplenkováním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
21.9.15 13:14

Mojí dcerce budou v listopadu dva roky, od příštího září pujde do školky. Oblíkat se neumí, jíst umí akorát rukama, občas se jí povede něco napíchnout na vildičku, nočník trénujeme tak dva měsíce, několikrát za den si sama řekně, ale párkát se vyčůrá i do plínky, takže ještě pár měsíců to vidim určitě, přes noc plínku řešit nebudu, počkam, až na to přijde sama. Rok je strašně dlouhá doba, takže předpokládam, že příští září bude všechno jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.9.15 13:17

@kopeckovic11 vzala jsem plinku, trénujeme už od 8 měsíců na nočník. Ale je dobré říct, že dítě na to musí být zralé. Když ti bude čurat co 5 minut do trenek, tak je lepší ještě počkat s odlínkováním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
21.9.15 13:34

V listopadu budou dceři 2 roky. Oblíkat se neumí, jen svlíkat. Jídlo sní sama, ale jak co. Něco řidšího sama nedá. Nějaký brambory s něčím zvládne. Ale stejně je zakydaná. Nočník ani náhodou, když se má do něj vyčůrat, tak řev. Když jdeme kolem školky, tak jí vyprávím, že tam chodí děti a jsou tam bez maminky, s tetou. No jsem zvědavá, jak to za rok zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin