Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kluk (v prosinci mu budou dvaa půl) asi přistydnul. Dd včerejšího odpoledne se počůrává. Počůrávání je u něj vcelku normální, ale ne s takovou frekvencí - přičůrne si, jde na nočník a za hodinu zase hlásí, že má mokré gatě.
Nevím, jestli je nutné brát ho zítra k doktorce. Teplotu nemá, čůrání ho nebolí.
Pokud zůstaneme u samoléčny, co kromě toho, aby byl v teple a pil?
@Svistice Brusinky, hodně tekutin-vlažné, a stejně bych ho vzala na odběr moči, budeš mít jistotu, až začně močit krev a brečet u močení…bylo by to zbytečné ho trápit, pokud bude moč čistá, do ATB tě nutit nebudou.
@BaMaK Dík za reakci. Tekutiny jsou u nás poslední dobou problém, nechce mi moc pít. Budu to do něj muset asi lít trochu násilím.
Brusinky doma mám - sušené (ale slazené). Nebo myslíš brusinkami něco jiného?
Doktorka je zítra až odpoledne. Předpokládám, že tedy stačí odchytit čůrání, než půjdeme k ní.
@Svistice Brusinky, jako brusinky
, klidně slazené, pití je problém, chápu-prostě, co se do něj vleze, no a moč nejlépe raní-do čisté, vyvařené skleničky a pak to šupni do lednice, než půjdete.
@BaMaK K večeři mu dám dojíst polívku a zkusím do něj něco nalít i bokem.
Ráno na nočníku tedy odychtíme. Mám doma nějaké zkumavky na moč ještě z doby těhotenství. Tak snad bude spolupracovat ![]()
@Svistice Počkej, s nočníkem máš útrum, od zítřka bude čurat jen do zkumavek ![]()
Nešla bych teda nikam, na co? Jaké má příznaky, kromě počůrávání?
@BaMaK píše:
@Svistice Počkej, s nočníkem máš útrum, od zítřka bude čurat jen do zkumavek
Vzhledem ke komplikovanosti jeho odplínovávání, ať si čůrá kam chce. Pod podmínkou, že to bude jedno a totéž místo/nádoba s minimálním množstvím času, které já strávím uklízením jeho výkalů.
Což zkumavka skvěle splńuje (teda když se vždycky 100 % trefí). ![]()
@Svistice Tak tím si právě nejsem tak jistá, chlapi to sice mají jednodušší, ale já se po svém doběru moči musím jít osprchovat ![]()