Přitahování a padání hlavičky

neczuz
2.11.09 16:44

Přitahování a padání hlavičky

Náš 6ti týdenní kluk byl na kontrole u pediatra. Všechno OK,jen prý při přitahování nedrží vůbec hlavičku - má jí v záklonu. Podle doktorky by jí už měl držet v horizontále. Není to nějak moc brzo? Jinak na bříšku drží hlavičku výborně. Jak na tom byly v 6ti týdnech Vaše mimča?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
2.11.09 17:03

Naše Šárka je líná držet na bříšku hlavičku ještě teď, ve skoro 3 měsících :roll: :wink:

A „přitahování“ - to se někde dělá??? 8-o Kdesi jsem četla, že to není doporučované… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
2.11.09 17:04

Ahoj,tak nam je 7 týdnu a pri pritahovani ma hlavicku vetsinou v zaklonu,malokdy ji taky zvedne.Pri poloze na brisku uz zveda hlavicku pekne a kdyz ho drzim v naruci,tak hlavicku uz krasne udrzi docela dlouho.No proste si myslim,ze je linej ji pri tom pritahovani zvedat.
Na kontrole nam doktorka nic ohledne toho nerikala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.11.09 17:43
domi píše:
Naše Šárka je líná držet na bříšku hlavičku ještě teď, ve skoro 3 měsících :roll: :wink:A „přitahování“ - to se někde dělá??? 8-o Kdesi jsem četla, že to není doporučované… :-?

Ne jako trénovat přitahování, jen se to dělá jako diagnostický test.

• Citovat
  • Upravit
16694
2.11.09 18:10

také nás na 6ti týdenní prohlídce přitahovali. Já bych řekla, že měl hlavičku taky v záklonu, ale paní doktorka nás chválila, jak jsme šikovní. Takže asi jen byla vidět snaha a to jí stačilo. Ale že by hlavičku nějak držel, to tedy ani náhodou.To si myslím, že je fakt ještě dost brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
3.11.09 09:28

Teda mě se to zdá taky nějak strašně brzo. Naše malá se to naučila až cca ve 4 mněsících, což teda bylo asi trošku později, ale myslim si že tak do konce třetího měsíce máte určitě čas. Byli jsme i na neurologii a na tohle nám nikdo nic neřekl, sice cvičíme, ale to protože malá byla líná se na bříšku opírat o ručičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
3.11.09 11:17

Taky se mi to zdá brzo…Něco jsem k tomu našla:
 http://www.rodina.cz/dotaz14886.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
3.11.09 14:40

V 6ti týdnech je úplně normální mít zakloněnou hlavičku. To se děcka naučí zvedat až tak po 3 měsících. U nás to bylo mezi 3 a 4 měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.11.09 14:58
neczuz píše:
Náš 6ti týdenní kluk byl na kontrole u pediatra. Všechno OK,jen prý při přitahování nedrží vůbec hlavičku - má jí v záklonu. Podle doktorky by jí už měl držet v horizontále. Není to nějak moc brzo? Jinak na bříšku drží hlavičku výborně. Jak na tom byly v 6ti týdnech Vaše mimča?

To je blbost. My byli s malým v šesti týdnech na kontrole u neuroložky (opravdu dobré dr.) kvůli komplikacím při porodu. Malého přitahovala, hlavička mu spadla, nedržel ji vůbec a ona říkala, že je to naprosto v pořádku.
Na bříško jsme malého dávali od narození, vždy na chviličku na tak dlouho, jak on chtěl. Zvedat ji začal sám až v 2,5 měsících.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure