Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím o radu, malý má 4.měsíce a dostal šílenou rýmu, drží semu hlavně vzadu mezi nosem a pusou chrčí a obtížně i pije. Chci dneska zajet koupit odsávačku, ale jakou?
když měl 2 měsíce, měl slabou rýmku a u kámošky jsme zkoušeli tu na vysavač, aleakorát se z toho poblil, a ten nádstavec semu nevešel do nosíku. Docela mě to odradilo.Co používátevy? Nebo co jiného je?
Moc díky.
Ahoj, náš malý měl rýmu od 2. měsíců a používala jsem hadičkovou odsávačku (jedna hadička do nosíku, druhou máš v puse a saješ), ale ta se mi moc neosvědčila, rýmu neodsávala a prcek měl rýmu přes 2 měsíce.
Pak nám doktorka poradila odsávačku na vysavač, koupila jsem Nosátko a bylo po rýmě. Odsaje i tu zadní rýmu. Jsme velice spokojeni.
Také hodně chválí Baby Vac 2 na vysavač.
Teď už máš prcka většího, možná potíže s nádstavcem mít nebudete.
Ahoj.Ja som včera bola kupiť na vysavač.BOMBA!!!Ľutujem že som do toho nešla skor.Mam taky Nosatko.Inu som tu v lekarňach nezohnala.Taky mu to neide strčiť do nosa.Len mu to priložim k dierke a krasne mu to odsaje.Furt som z toho mala strach.My to prišlo jak v horore.Teraz si myslim,že večší horor bola hadičkova.
Mam doma to Nosatko na vysavac a nemuzu si ho vynachvalit. Odsavala jsem s nim uz kolem toho 2-3 mesice a slo to. Ono se to ani nemusi dat nijak hluboko do nosu, vysavac to vytahne i tak (i na ten nizky vykon).
S tou hadickovou odsavackou na odsavani pusou se to vubec neda srovnavat. I jsem ji ted zkousela, kdyz jsem nechtela v noci poustet vysavac, ale bylo to na nic.
Tak jo, koupím tu do nosíku, jen jsem si našla, že je i nějaká elktrická, ale to bude asi to samé.Moc díky.
Jestli do toho chces investovat i vic, tak ta elektricka mi prijde sikovnejsi, nez na vysavac - popravde receno me neustale vytazeny vysavac v loznici trochu vadi.
Krome toho bude nejspis o hodne tissi - ale to je jen muj odhad, vyzkousene to nemam. ![]()
Ahoj,nas malej dostal rymu kdyz mu byli 4 tydny,asi dva dny jsem pouzivala hadickovou odsavacku,ale malej u toho desne rval a vubec me to s tim neslo.Takze jsem hned sla koupit baby vac na vysavac a jsem naprosto spokojena,malej u toho rve jen obcas a je to hlavne rychle.Ted uz jsme se rymicky skoro zbavili.
No vyndanej vysavac me taky vadi,ale tak neni to na celej rok,tak tech par dnu to nevadi.
Kacko
fakt ta na vysavac je super a navic ja to male nestrkam DO nosanku ale k nosanku.
Taky mám tu na vysavač a nedám na ní dopustit. Jo a ten nástavec se nestrká do nosíku Jen přikládá. Právě ta hadičková může akorát podráždit sliznici, když je až v nose. ![]()
my mame tu na baterie a docela fajn, zatim nas ale nepotkala zadna vetsi ryma…
Ahojky, já mám taky na vysavač ale přijde mi taky nepraktický kvůli trošku plnému nosu vyndavat vysavač, tak jsem koupila tu na baterie, taky kvůli cestování, tak doufám že bude dobrá. Zatím nás rýma nepotkala jen asi dvakrát trošičku v nosánku něco měla.
a ta na baterie má hadičku do nosu?
protože ono je to do nosu asi přeci jen účinnější, já zvažuji předělat si na vysavač tu ftalátovou.
mám baby vac, obsluha je pohoda, ale rafan měl chrchle vzadu a ty se tim teda nevytahly, jen něco málo z nosu a chrchlal dal (vlastně chrochta furt). ale ja mam mozna malo vykonny vysavac, 800 W
jak vykonne pouzivate vysavace?
Pudli, já jsem koupila odsávačku na vysavač právě proto (teda mimo jiné
), abych nemusela nic strkat dovnitř do nosa… Bojím se poškrábání sliznice (občas se mi to stane i když JEN vytírám nosík čtverečkem z buničiny
). Zkus ten nosík před odsáváním prokápnout kapkama - sterimarem nebo vincentkou…
Jo a výkon vysavače nevím, ale pouštím to na ten nejslabší…
Boji s rýmou zdar! (my už odsáváme skoro týden
- ale už se to pomalu lepší!!!
)
tak já mám na vysavač i tu na baterky a vede jasně na vysavač. Bez problému odsajem vše a za týden je zhruba rýma pryč. Doporučovala mi jí i dětská doktorka. No a ta na baterie - mě přišlo že nemá takový výkon a prostě téměř nic nevytáhne
Takže tak nějak k ničemu. Hodně cestujeme tak jsem jí měla jako pojistku ale je k prdu. Toť můj názor a zkušenosti.
Ahoj
měli jsme jak malou ruční - když byl malej miminko, pak hadičkovou na cesty - ale ta teda nic moc.
100% hlasuju pro odsavačku na vysavač.....jde o to, že se s tím musíš naučit dělat. Stačí dát k nosíku a já když tím jako hýbu ze strany na stranu a reguluju vysavač, tak super ![]()
Speciálně co je malej větší, tak to je jediná odsavačka, co ho vyčistí
Ale pokud má zadní hleny, tak to je problé…já to kombinuju se solným sprejem a Libenarem
Pokud to je už šílené a hrozí i zánět ucha, tak před spaním dávám kapku Nasivinu.
Tak zdar ![]()