Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj olky prosim o radu,muj 9tydenni Denisek uz druhy den place,ale jen navecer zkouselasem snad vse dat mu prs i UM,ale plakat prestane az kdyz mu dam napit caje
nevim si rady proc to dela
prosim poradte nekdo co by mu mohlo byt
diky
To jsou urcite prdiky. Trapi to snad 99% miminek. Rady - nejist nic co nafoukava, kapicky na prdiky pro miminka, tepla sucha plinka na brisko, fenyklovy cajik… Ale nekdy se muzes rozkrajet a nepomuze stejne nic. Vydrz, za par tydnu bude lip!
Ahoj, taky hádám, že bude zlobit bříško. Mám odzkoušený Baby calm, rektální rourku, nahřáté pecky. Vše by mohlo zabrat. Pokládání na bříško taky není k zahození. Ale vydrž, bude líp!
Asi prdíky, ale napadlo mě, říkáš, že nechce tvoje mlíko ani UM jen čaj, ten čaj nemá náhodou dudlík s větší dírkou? tzn. že to líp teče? třeba je jen línej víc sát, tak bych zkusila nejprve stimulovat bradavky ať se spustí mlíko a pak ho přiložit.
jojo taky bych to tipla na prdíky. A přiznám se, že u nás trošku pomohly kapky (sab) ale jinak ze začátku téměř nic a nosit nosit nosit, nebo si ho dát bříškem na svoje bříško. Teď už je to lepší, i když třeba dnes v noci se taky ještě pěkně kroutila.
Vydrž bude se to zlepšovat ![]()
také sázím na prdíky, ale může to být navíc jen tím večerem. Takhle jsme to měli ještě do nedávna s Lukáškem. Na prdíky trpěl taky, ale jak se blížil večer, tak byl víc a víc protivný a plačtivý a večer už odmítal být i u táty. Naštěstí se nám to teď zlepšilo, večer je pro nás čas, kdy děláme spousty legrace, takže se už spíš těší. Ale z počátku to byl celkem očistec, zvlášť i proto, že teď už se dá zabavit spoustou hraček, ale právě ve vašem věku ho ještě nic moc nezajímalo.
Doporučuji všechna anti-prdíková opatření a vydržet to. Je to období, které bych nikdy nechtěla vrátit zpátky, dost jsme si ho proplakali a ať jsem dělala cokoliv, jako by to nemělo výsledek a hlavně to nebralo konce, ale už je to za námi, tak se hlavně držte.
Ahoj, taky si myslím že jsou to prdíky, nám teda nepomohlo téměř nic (pecičky, masáž, probio kapky,…) trohu jen Baby Calm a dávat hodně na bříško. No a taky B. vyhovovalo být nahatá ![]()
Držim pěsti at to tychle přejde.
holky diky za rady,ale urco vim,ze to pry nejsou
ale dela mu dobr kdyz je nahaty ![]()
Ahoj, taky jsme měli více uplakané miminko k večeru a naše MUDra nám řekla, že některé děti (v šestinedělí) zažívají jakousi „emoční tíseň“. U nás pomáhalo nosit a nosit a nosit - hlavně v šátku (to je mimísek schoulený úplně u tebe a má pocit bezpečí). Přeju, ať vše rychle přejde.
nám takto začínala kolika..............
a pak se to řádně rozjelo, že nepomohlo nic, než utěšovat a hojšat a nosit na rukách…
a nebo má žízeň a chutná mu čaj..... ![]()
cancerka píše:
Asi prdíky, ale napadlo mě, říkáš, že nechce tvoje mlíko ani UM jen čaj, ten čaj nemá náhodou dudlík s větší dírkou? tzn. že to líp teče? třeba je jen línej víc sát, tak bych zkusila nejprve stimulovat bradavky ať se spustí mlíko a pak ho přiložit.
Já tipuji to samé co cancerka.....
Podle mě vás netrápí prdíky,ale spíš je malej línej sát,třeba to teče pomalu mlíčko a rozčiluje ho to a když mu dáš napít čajíku,tak je klid jen z jednoho důvodu,že to lépe teče.Ale každopádně asi bych se poradila s doktorkou,třeba to je i kolika,těžko soudit.
Každopádně přeji pevné nervy a neboj za pár týdnů bude líp ![]()
tak uz sem na to pisla holky
mimik je opravdu linej sat,musim poradne nahrivat aby nemusel moc tahat
diky vsem za rady ![]()
Tak to je fajn žes na to přišla
Ještě je prý dobrý před kojením nebo i během kojení si dát nějaký teplý nápoj,to prý mlíčko také teče rychleji a miminko nemusí tolik tahat ![]()