Pořád ho tu drží studium a povinná práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2045
10.2.20 14:30

Zakladatelko, já to pořád nechápu. To nemůžeš tu horší práci překousnout, alespoň na přechodnou dobu? Není lepší pracovat než se válet doma? A nebo když už se doma valis, aspoň se nějak rozvíjet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 14:55
@markytka3 píše:
no od tebe s tim rozumem, to moc nesedi. v jednom prispevku pises, ze se uvazal pracovat na tri roky, v dalsim, ze se jeho mati nelibi, ze ho bude do 30ti zivit. tak co je pravda? matka ho zivi nebo musi ted 3 roky pracovat? ver tomu, nebo ne, ale pri VS dennim studiu se da i pracovat. me prijde, ze sama na sobe vidis, jake jsi budizknicemu a zavidis priteli jeho pracovni moznosti. on na rozdil od tebe je chytry a vi, ze kdyz ted investuje do vzdelani, v budoucnu se mu to vyplati a nedopadne na pracaku jako ty. byt tebou, vyuziji to, ze jsem mlada, bez deti a udelam si nejaky rekvalifikacni kurz a zacnu, misto drepeni doma, se seberealizovat.

Tak ty jsi dobře uboha. Je na další SS, kdyby jsi četla. Ano, musí pak 3 roky odpracovat. Takže musí dodělat druhou, hodně podobnou, SŠ a pak ty 3 roky. Já bych mohla mít dobrá místa, ty ale bohužel nejsou v blízkosti mého bydliště.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.20 15:02
@NinaU. píše:
Zakladatelko, já to pořád nechápu. To nemůžeš tu horší práci překousnout, alespoň na přechodnou dobu? Není lepší pracovat než se válet doma? A nebo když už se doma valis, aspoň se nějak rozvíjet?

Je to vlastně čekání dalších 5 let. Pak bychom chtěli děti, ale přitom nebudeme mít ani našetřené. Pro mě je to ztráta těch několik let, kdy jsem se právě v té práci, která je dal, mohla rozvíjet. Štve mě, že nechce alespoň jít dálkové. Abychom už si mohli něco našetřit. Takhle je to vážně ztráta let a pak už budeme mít víc let.

• Citovat
  • Upravit
3198
10.2.20 15:24
@Anonymní píše:
Je to vlastně čekání dalších 5 let. Pak bychom chtěli děti, ale přitom nebudeme mít ani našetřené. Pro mě je to ztráta těch několik let, kdy jsem se právě v té práci, která je dal, mohla rozvíjet. Štve mě, že nechce alespoň jít dálkové. Abychom už si mohli něco našetřit. Takhle je to vážně ztráta let a pak už budeme mít víc let.

Jo, takže ty jsi prostě taková chudinka, co teď bude 5 let sedět na pracáku a čekat, až tvůj milý dostuduje, že :roll: Tvl, tak se seber a jdi pracovat někam, kde teda tu svojí práci snů seženeš a holt budete mít pro začátek vztah na dálku, než vymyslíte nějaký rozumný kompromis nebo se na to vykašlete a najdete si každej partnera, kterej Vám bude víc vyhovovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
10.2.20 15:27
@Anonymní píše:
Je to vlastně čekání dalších 5 let. Pak bychom chtěli děti, ale přitom nebudeme mít ani našetřené. Pro mě je to ztráta těch několik let, kdy jsem se právě v té práci, která je dal, mohla rozvíjet. Štve mě, že nechce alespoň jít dálkové. Abychom už si mohli něco našetřit. Takhle je to vážně ztráta let a pak už budeme mít víc let.

Jo, ale proč u toho nemůžeš místo stezovani pracovat? A nebo jdi zatím sama, jezděte za sebou a pak to dejte dohromady až dostuduje. Já bych se v dnešní době a tvém věku styděla být bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.20 15:50

Jdi makat a nestěžuj si. Nic lepšího ti neporadím. Základ je, postarat se sama o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14638
10.2.20 16:15

Sama máš ručičky dozadu a jeho budeš prudit, že chce studovat, místo aby šel už konečně makat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
10.2.20 16:20
@Anonymní píše:
Nebyla bych na zakladatelku tak zlá. Znám několik případů, kdy spolu chodili dva celou jeho vysokou školu. V posledním případě to byl medik. Opravdu od těch 19-24 let. Ona středoškoláčka, pracovala, platila restaurace apod. On samozřejmě věcně neměl čas, musel se učit. Ona chápala, podporovala, nevyčítala a „držela“. Okolo státnic se s ní rozešel a našel si vzděláním sobě rovnou. Hm, na celou dobu studia mu byla dobrá a nejednou ne.

A toto jsem viděla i u jiných párů.

Podporovat někoho roky na škole často může být ztracený čas.

jak zakladatelka podporuje sveho pritele? Nepracuje, bydli u jeho rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
10.2.20 18:13
@Anonymní píše:

No a proc sel na druhou SS a ne rovnou na VS? To jste o tom nemluvili nez tam nastoupil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.2.20 18:32
@Anonymní píše:
Tak ty jsi dobře uboha. Je na další SS, kdyby jsi četla. Ano, musí pak 3 roky odpracovat. Takže musí dodělat druhou, hodně podobnou, SŠ a pak ty 3 roky. Já bych mohla mít dobrá místa, ty ale bohužel nejsou v blízkosti mého bydliště.

tvuj primitivni nazor me vubec nezajima, nazor cloveka, ktery ve 24 letech je absolutne nesamostatny, necha se zivit cizimi lidmi a jedine, co v zivote dokazal, je hazet priteli, ktery chce studovat a mysli na svoji budoucnost, klacky pod nohy. vsadim, ze vycitky z tve strany, jsou na dennodenim poradku. v jedinem mas ale pravdu, vzhledem k tomu, jak mas ruce dozadu, fakt mit nic za tech par let nasetreno nebudete. :mavam: nechapu, proc musis bydlet u jeho matky, proc se neosamostatnis, nejdes sama do mesta, kde mas tu svoji vysnenou praci a tech pul roku, co se na VS studuje, nemate vztah na dalku. nejsi schopna se sama ve 24 letech uzivit a mamahotel ti plne vyhovuje, ze. ted se stara ona, a mermomoci se dozadujes, aby se staral behem kratke chvile partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.2.20 08:56
@Anonymní píše:
Nebyla bych na zakladatelku tak zlá. Znám několik případů, kdy spolu chodili dva celou jeho vysokou školu. V posledním případě to byl medik. Opravdu od těch 19-24 let. Ona středoškoláčka, pracovala, platila restaurace apod. On samozřejmě věcně neměl čas, musel se učit. Ona chápala, podporovala, nevyčítala a „držela“. Okolo státnic se s ní rozešel a našel si vzděláním sobě rovnou. Hm, na celou dobu studia mu byla dobrá a nejednou ne.

A toto jsem viděla i u jiných párů.

Podporovat někoho roky na škole často může být ztracený čas.

tak to asi nebylo tím vzděláním (zejména chlapi tohle neřeší), ale smutný to každopádně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
11.2.20 09:05

No vlastně dvě skoro stejné sš jsou asi vážně zbytečné, zejména, pokud chce ještě na VŠ. Asi bych byla pro variantu ihned ty tři roky práce a VŠ dohromady (ev. dálkově).

Přemýšlela bych, jestli by nebylo výhodnější těch několik desítek tisíc zaplatit - pokud by se třeba přestěhováním našla výhodnější práce pro oba…
a VŠ má vybranou nějakou unikátní, která je jen u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
11.2.20 10:48

Pokud přítel něco chce, tak ho nechej být a zařiď se sama tak, jak potřebuješ. Tzn. pokud máš práci tobě vyhovující daleko, buď budeš dojíždět nebo se přestěhuješ. Ve větších městech existuje spolubydlení, které nevyjde draho, na víkendy můžeš jezdit za přítelem, postupem času třeba půjde homeoffice.
My jsme s manželem kdysi taky řešili, jestli škola jo nebo ne. Já jsem o pár let starší než on, bakaláře jsem končila v době, kdy on byl v prváku, už jsem pracovala na HPP a oba nás asi rok a půl živila. Chodil na hodně dobrý obor, ve kterém, pokud by šel ještě na magisterské, je spousta peněz, ale bohužel ho škola nebavila, obor jako takový má rád, ale studium prostě nedával. V prváku neudělal dva předměty, které si nesl do druháku. Dlouho jsme řešili, jestli má smysl, aby tam chodil, protože fakt vyloženě trpěl a nebyl se schopný učit to, co bylo potřeba. Takže s tím nakonec sekl a dneska jsme oba rádi. Práci má fajn, peníze zatím žádná sláva, ale časem půjdou nahoru.
Takže jo, chápu tě, ale pokud je to jeho sen a jde si za tím, tak ho nechej, ty si běž zase za svým. Vztah tím přece skončit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
11.2.20 12:07
@Anonymní píše:

Vy jste 2 milacci co se hledali az se nasli. Vas mit na krku je za trest. On jeste ve 30 nema hotovou SS(to je jako bez maturity?), zivi ho matka a ty das vypoved kvuli nizkemu platu, radsi budes zevlovat a litovat se v baraku u tchyne. Na miste jeho mati vezmu hul do ruky a vyzenu vas oba, holoto jedna. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K K
639
11.2.20 12:11
@Anonymní píše:

A co se videt o vikendech, kdyz chces pracovat a rozvijet se? Ty delej karieru, on at dela tu SS… Je dost paru, kde oba jsou kvuli praci na jinym kontinente - takze nejak ve vasem pripade nevidim problem. Kariera se sama neudela, clovek holt musi neco pro tu karieru udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí