Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to o těch penězích na jídlo byc si s ním asi domluvila,jestli je roumný tak pochopí,že sama s dvouma dětma to nemáš lehké a nakoupí třeba na víkend atd.Za mytí bych nic nechtěla ![]()
Je taky pravda,že ti do jeho finanční situace nic není,chodíte spolu krátce,nebydlíte spolu …
Neodpověděla jsi mi zda chodí do práce a jak je na tom finančně.Jestli to není nějaký příživník ![]()
Já tě chápu,že máš strach po tom všem
Ale nemůžeš po nikom chtít aby ti po tak krátké době skádal účty a jak je na tom finančně.
A na to exek.úřdě ti řekli že to vůbc nesplácí?
Zatím spolu nebudete bydlet,takže ti do jeho finanční situace opravdu nic není
nemyslím to zle ![]()
Do práce chodí. Ale nemám z toho úplně dobrý pocit.
Teď je dva měsíce v nové práci (má vojenský gympl, a 4 roky nedodělané VŠ vojenské). Pracuje x let jako manažer prodeje, tj. jejich firma dováží zboží do supermarketů a uvádí tam nové výrobky bla bla. Při druhé výplatě mu prý nezaplatili, dělá na IČO. Trvalo to zhruba 14 dní, než výplatu (údajně) dostal.
Obléká se pěkně, ale je vidět, že hodně spoří a neutrácí za nesmysly. Chtěla jsem vidět jeho podnájem, ale nějak to vyšumělo. Spíš mě zaráží, že říkal, že zrušil kartu k účtu, že když mu přijdou peníze, ta je rovnou vybere a má tak lepší přehled, co utratí. Prý se mu nechce platit za kartu poplatky. To přece není tak hrozné.
Měl se přestěhovat do podnájmu blíž ke mě, včera tam mě už být, ale večer volal, že je zase v původním bytě, kde teď je kamarád. Že ten nový pronájem zamluvil jen přes internet a ve skutečnosti to bylo hrozné. Jak můžu jít někam, když to nevidím? Začíná to všechno mít moc děr, myslím si.
Jen oprava, ty zkušenosti z minula mám já, upadlo mi písmeno m. To je fakt, že mi nemusí po tak krátké době objasňovat nemusí, na druhou stranu, proč to nepřiznal, když ví, že se tohohle bojím atd.?
Už nevím, co si mám myslet. Když budu čekat do sestěhování, bojím se, aby nebylo pozdě. To už na něj budou holky zvyklý, aby u nás mohl být. Abych taky dětem nepletla hlavu. Mělo by se to vyřešit co nejdříve, ne?
Ono je pravda, že po tak krátké době, zvlášť když ví, jaké z toho máš obavy, tě nechce děsit. Jako s tvými zkušenostmi mi říct chlap, že má finanční problémy, tak zdrhám a snad nechci ani nic dalšího vědět.
Mě jen prostě příjde zvláštní, že má na můj vkus docela neuspořádaný život - práce, kde mu neplatí, podnájem, kde to bylo nakonec hrozné,…
annaaaaa píše:
Jen oprava, ty zkušenosti z minula mám já, upadlo mi písmeno m. To je fakt, že mi nemusí po tak krátké době objasňovat nemusí, na druhou stranu, proč to nepřiznal, když ví, že se tohohle bojím atd.?
Už nevím, co si mám myslet. Když budu čekat do sestěhování, bojím se, aby nebylo pozdě. To už na něj budou holky zvyklý, aby u nás mohl být. Abych taky dětem nepletla hlavu. Mělo by se to vyřešit co nejdříve, ne?
Já myslím že pokud s ním nehodláš sdílet domácnost ani se zatím tvářit jako vážný vztah, kdy máte za sebe zodpovědnost, tak bych ho neházela přes palubu, ale čekala jak se to vyvrbí..
Uhnízdila bych se ve svém, k sobě ho pouštěla pouze na návštěvu, chtěla nenásilně vidět i jeho bydlení a čekala s čím příjde - zda vybalí své problémy..
Mluvila bych o exekucích svých bývalých a hodně expresivně bych vybarvila ,jak moc se mi to nelíbilo a jak moc velký to byl problém a naznačila, že nic takového už nechci nikdy zažít.. Říct mu rovnou, žes něco našla není zrovna košer..
Znáte se příliš málo a doporučuji pro váš vztah pozvolné tempo..Velmi pozvolné..
annaaaaa píše:
Do práce chodí. Ale nemám z toho úplně dobrý pocit.
Teď je dva měsíce v nové práci (má vojenský gympl, a 4 roky nedodělané VŠ vojenské). Pracuje x let jako manažer prodeje, tj. jejich firma dováží zboží do supermarketů a uvádí tam nové výrobky bla bla. Při druhé výplatě mu prý nezaplatili, dělá na IČO. Trvalo to zhruba 14 dní, než výplatu (údajně) dostal.
Obléká se pěkně, ale je vidět, že hodně spoří a neutrácí za nesmysly. Chtěla jsem vidět jeho podnájem, ale nějak to vyšumělo. Spíš mě zaráží, že říkal, že zrušil kartu k účtu, že když mu přijdou peníze, ta je rovnou vybere a má tak lepší přehled, co utratí. Prý se mu nechce platit za kartu poplatky. To přece není tak hrozné.
Měl se přestěhovat do podnájmu blíž ke mě, včera tam mě už být, ale večer volal, že je zase v původním bytě, kde teď je kamarád. Že ten nový pronájem zamluvil jen přes internet a ve skutečnosti to bylo hrozné. Jak můžu jít někam, když to nevidím? Začíná to všechno mít moc děr, myslím si.
mě to teda přijde hodně divný, to co píšeš..možná trošku odbočím, ale vzpoměla jsem si na včerejšek na diskuzi, odpustit nebo opustit..dotyčná řešila dvě facky, která dostala od manžela za jednu starou událost..spousta žen kategoricky zakladatelce napsala, že okamžitě opustit a na nic nečekat atd..čekala bych to samé tady
za mě tedy, já bych mu nevěřila..to co jsi tady psala o tom, že zrušil účet a podnájem ti nakonec neukázal atd.mě prostě přijde,že si vymýšlí..prostě mi přijde, že si tak trošku vymýšlí…já bych na nic nečekala, už teď řešíš problémy z minula, tím spíš bych byla opatrnější..přeju ti, aby to dopadlo pro tebe a tvé děti dobře
Tak holky, před chvílí jsem se s nim sešla a natvrdo se ho zeptala. Tedy jemně, ale přímo. Bylo u toho pár slziček, protože jsem musela zdůvodnit, jak jsem se do těch dokumentů dostala. Nevěděl o ničem
. Neurazil se, mluvil o tom se mnou, večer se na ten papír podívá a zavolá do Kom. banky, kde je problém. Blokaci na účtě prý nemá, když budu chtít, ukáže mi výpisy, že jse vše v pořádku. Říkal, že to chápe, jak mi je, že by mě chtěl uklidnit. Ukazoval mi na notebooku fotky z internetu bytu, který si od června chce pronajmout, (malá garsonka blízko mě).
Tak co na tu reakci holky říkáte?
připomíná mi to mého ex,taky se každé mnou zjištěné exekuci hrozně divil,sliboval hory doly,stavěl vzdušné zámky,nakonec jsem ráda,že jsme rozvedeni a že mě to manželství jen na jeho dluzích stálo cca 800tis. a ne víc…asi tak,už by mi to přišlo podivné a i kdyby o tom jakoby nevěděl,tak či tak,bude muset exekuci zaplatit-přijde mi navíc hodně divné,že by nevěděl o dluhu na 60tisíc…ale ve skutečnosti do toho samozřejmě nevidíme-reakce je tak skutečně jen na to,co tady čtu…držím palce
Tobě nepřijde divné, že on o ní jakoby neví a musí se podívat na papír a volat do banky??
Myslím, že ví dávno, ale před tebou dělá, jakože to jde trochu mimo něj a musí zjištovat..
Takže opatrně..
Je to divné. Člověk si přece pamatuje, kde má dluhy.
Ach jo
To mu už nemůžu věřit, to jsou přece zásadní věci pro život.
Zakladatelko máš potřetí stejný typ chlapa - v tom bude problém, je potřeba u sebe něco změnit
. Chlapa nezměníš.
A byla bych opravdu na pozoru, lhaním to totiž většinou začíná ![]()
Prosím tě a ty jsi zvyklá hned někomu po 1,5 měsíci věřit??
I kdyby žádné dluhy neměl, tak já bych byla stále ještě obezřetná..jsi moc důvěřivá..
Přeji ti hodně štěstí a přístě hezky v poklidu a uváženě.. ![]()
Podle mě máš nějakou chybku v matrixu ty ..to nemyslím ve zlým, ale nepřijde mi statisticky ani možný, že už potřetí sis vybrala podobnej typ chlapa - s finanční neuspořádaností v životě ..
Možná ti to ukazuje, že bys měla začít měnit něco u sebe, kouknout líp, kam pro ty pány „saháš“ …
Jinak za mě já bych takovýho partnera nechtěla .. vztah je o důvěře a úctě podle mě a takovýmu pánovi bych ani nevěřila ani se necejtila v bezpečí a chlapa kterej si nedokáže urovnat život bych si nemohla ani vážit… čili …je to na Tobě ale osobně bych do tohohle asi nešla … bála bych se, že nakonec mi zůstanou dluhy a co děti a tak.
No jo, ale kde mám najít chybu? Jak to poznat, abych si zas nevybrala stejně? Seznámila jsem se na Seznamce. Máte nějaký tip? Připadám si jako husa.