Přítel má exekuci

3067
17.5.11 10:39

Přítel má exekuci

Ahoj holky, prosím o radu. Jsem tři roky rozvedená, (dvě děti),ex měl spoustu dluhů a exekucí. Po něm jsem měla přítele, z kterého se vyklubal příživník, zadlužený, nepracující. Teď mám měsíc a půl nového přítele. Nechal si u mě krabici s doklady, protože se stěhuje do nového pronájmu. Včera jsem se v papírech prohrabala, protože se už bojím, abych zase nenaletěla. Vše bylo ok, až na jeden dokument. Exekuce z roku 2007 od Komerční banky. Nevím, kvůli čemu. Volala jsem na ten exekutorský úřad, zda je dluh uhrazený, a není. Je to částka cca 60.000 + úroky, soudní poplatky atd. Nevím, kolik dohromady a od r. 2007, na kolik to naběhlo.
A teď nevím, jak se přítele na tohle zeptat, že to vím. Potřebuji, aby mi to vysvětlil. V budoucnu se chce ke mě nastěhovat, pomáhá mi, k dětem je moc hodný, ale mám strach. Snad ve 40 letech neexistuje chlap bez problémů. Jak mám začít, že o tom vím, potřebuji vysvětlení. Moc děkuji za rady. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.5.11 10:45

ahoj, snad se nebudeš zlobit, že píšu jako anonymka..je to samozřejmě na tobě, píšeš, že přítele máš měsíc a půl, takže mezi námi vlastně ho vůbec neznáš..jen náhodou si narazila na první věc z jeho minulosti o které ti evidentně nic nepověděl..za mě, bych si tedy od tohoto muže nic moc neslibovala, má exekuci, Bůh ví jestli jednu, nebo ještě jestli třeba někde něco nedluží na co jsi zatím nenarazila, k sobě domů bych si ho nenastěhovala ani omylem..mimoto, že ty máš zřejmě čuch na to vybírat nesprávný muže..takže být tebou hledám dál..dál od exekuce..od budoucích problémů..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.11 10:48

potřebuješ vysvětlení, proč není schopen od roku 2007 splácet exekuci?? A jak mu to máš říct??Holka prober se..čtyři roky s tím moh něco dělat, a ty přemýšlíš jak se ho zeptat..já bych přemýšlela, jak to s ním okamžitě ukončit..já prostě nechápu, kolikrát když tady čtu diskuze, jak my ženský můžeme být tak slepý..kolik žen tady má problémy s dluhy svých ex..my jak se prostě zamilujeme tak nevidíme, neslyšíme..ale být tebou tak bych se probrala

• Citovat
  • Upravit
17310
17.5.11 10:58

No nevím,já bych se p 1,5 měsíční známosti taky nechlubil kde čím.třeba tito chce říct,ale šmejdit mu ve věcech :think:

Je zarážející,že ti něco vůbec řekli na tom úřadě.že dluh není zaplacený 8-o

Asi bych přítele lehce naťukla na tohle téma,že tvý bývalý měl exekuce a že už si tm nechceš projít a blabla bla…Uvidíš co ti na to poví.Hlavně zlehka,když jinak je fajn.Třeba se to dá nějak vysětlit,třeba to splácí .Ale když na něj uděříš,je možné že ho ztratíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
17.5.11 11:12

souhlasím, já bych při nějaké vhodné chvilce začala mluvit o zkušenostech z minula a uvidíš, jak se zachová. Nesmíš to ale podat tak, že to byli hajzlové, co tě obrali, ale že kdyby s tebou o tom mluvili mohlo se to řešit, aby neměl strach ti to říct.

verenika píše:
No nevím,já bych se p 1,5 měsíční známosti taky nechlubil kde čím.třeba tito chce říct,ale šmejdit mu ve věcech :think:

Je zarážející,že ti něco vůbec řekli na tom úřadě.že dluh není zaplacený 8-o

Asi bych přítele lehce naťukla na tohle téma,že tvý bývalý měl exekuce a že už si tm nechceš projít a blabla bla…Uvidíš co ti na to poví.Hlavně zlehka,když jinak je fajn.Třeba se to dá nějak vysětlit,třeba to splácí .Ale když na něj uděříš,je možné že ho ztratíš
  • Citovat
  • Upravit
3067
17.5.11 11:15

Asi máte pravdu,holky. Je mi z toho na nic. Je pravda, že kdyby chtěl splácet, tak už to udělal.
Ví o tom, co se mi s ex stalo v minulosti. Myslím, že mi měl nalít čistého vína, a říct, že má také nějaký problém. Už nemám sílu na lži nebo s někým řešit jeho dluhy (neříkám problémy), ptát se, jestli zaplatil splátku atd. Mám ho ráda, ale být s někým, kdo mi lže samozřejmě nejde. Za chvíli jdem na kafe, tak se ho zeptám. Prostě fakt na rovinu, na co bych měla čekat. Nevím, co ve mě je, že přitahuju zadlužený chlapy :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
17.5.11 11:19

ať to pro tebe dopadne, co nejlépe. I když netuším, jak by to mělo být.

Jestli jste o tom mluvili a on přesto nic neřekl, tak bych ho nechala plavat.

• Citovat
  • Upravit
3067
17.5.11 11:23

Ještě bych chtěla říct, za 14 dní se stěhuju do nového bytu (vlastního, konečně!). Přítel mi celou dobu pomáhá balit, o víkendu stěhoval kuchyň a lednici. Mám starý byt po mámě, tam mi pomáhá likvidovat starý věci a nábytek, bude tapetovat, abych to mohla prodat. Tahle pomoc je pro mě nedocenitelná. Kamarádka mi radila počkat s rozejitím, až se přestěhuju, vlastně ho na to využít.
Já si to dost neumím představit. Buď ho mám ráda a chci s ním být, nebo ne. Přece s ním nebudu spát, jen aby mi pomohl se stěhováním, a tvářit se, že se nic neděje. Co si holky myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.5.11 11:28

Já bych mu na rovinu nic neříkala- to je můj názor :wink: Akorát mu bude jasné,že jsi mu lezla ve věcech.A už to opravdu může mít vyřešené nebo to řeší-přdpokládám,že ten papír byl z toho roku 2007 :think:

Podle mě by jsi měla počkat,není připraven ti to říct.A co,je ti s ním dobře.Stěhovat se k sobě teď nebudete,dluhy za něj taky platiti nebudeš.Asi bych mu dala jěště čas aby s tím přišel sám.Kdyby jsi o tom papíru nevěděla,tak jsi šťastná a spokojená.

Chodí do práce?Vydělává si?

Já ti jen píšu jak bych se zachovala já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.11 11:37

tak já bych s rozchodem počkala-po měsíci,kdy navíc spolu nežijete,bych neočekávala,že ti vybalí vše narovinu,není to věc,kterou by se člověk chlubil,ale než by došlo k sestěhování bych určitě nahodila téma exekucí a já bych se rovnou optala,zda náhodou nemá dluhy či exekuce,že přecijen jde taky o tvé dítě a že jsi si prošla tím či oním…Rovnou tak zabiješ 2mouchy jednou ranou,protože zjistíš,jak moc je upřímný,jak mu můžeš důvěřovat.Já jsem zrovna jedna z těch,která nyní splácí po exmanž.obrovské dluhy a doplatily na to především děti,na dovolenou nejezdíme ani po Čechách,jen přežíváme a ex se mi vysmívá s cigárem v puse.Byla bych opatrná,ale hned bych se nerozcházela.Jak to mohlo narůst,exmanž.přišel dluh na 160tis. a o 5let později to bylo 270tis.,mě tvrdil,že to vyřešil,ale pak mě šokovala obálka rovnou od soudu-to už nebyla jen exekuce,ale proběhl soud-šlo totiž o leasing,ač mu auto zabavili půlroku před koncem(mě tvrdil,že ho jde prodat),tak chtěli zaplatit vše,takže si myslím,kdyby jednal,mohl to nějak vyřešit,aby neplatil tolik peněz-navíc byla blbost přestat platit leasing takhle krátkou dobu před koncem,ale jeho to už přes rok nechává chladným.Teď čekám,že už ho zavřou,protože má těch exekucí nespočet a neřeší žádné…

• Citovat
  • Upravit
3011
17.5.11 11:37

Zakladatelko, píšeš, že se stěhuješ do nového-vlastního bytu, přítel tam bude mít nahlášen trvalý pobyt :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
17.5.11 11:40

To je pravda, že než jsem to zjistila, bylo to fajn. Exe je z r. 2007, ale není nic uhrazeno, volala jsem tam. Už má s exekucemi zkušenosti bohužel z minula. :-( Chtěla jsem vztah, abychom spolu mohli v budoucnu žít jako rodina. Je pravda, že každej můžeme mít svůj byt a často se navštěvovat a přespávat u sebe. Jenže když by u mě často večeřel nebo byl přes víkendy, nemám na to peníze, abych živila ještě jeho. Měl by mi na jídlo přispívat ne? A co mám zkušenosti z minula, pokud ten chlap u tebe nebydlí, tak sám peníze na jídlo nedá, i když u tebe jí a myje se. To bych si musela říct. A pořád si nejsem jistá, být s ním s myšlenkou, že třeba dělá dluhy. Já vím, že nic není ideální, často se navštěvovat taky můžem, nevím, co je lepší, taky by tu měla být vzájemná důvěra, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
17.5.11 11:42

Rozhodně ne, myslím ten trvalý pobyt. Nikoho bych si tam nehlásila, ani po letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
17.5.11 11:45

Pro Vereniku: taky jsme na to s dětmi doplatily. Doplácela jsem exmanželovy dluhy, nikam s dětmi nejezdíme, jdem od výplaty k výplatě. Byt mám na hypotéku, jen malý. Byla jsem tři roky v pronájmu a bylo to už moc drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
17.5.11 11:46

Tak to o těch penězích na jídlo byc si s ním asi domluvila,jestli je roumný tak pochopí,že sama s dvouma dětma to nemáš lehké a nakoupí třeba na víkend atd.Za mytí bych nic nechtěla :mrgreen:

Je taky pravda,že ti do jeho finanční situace nic není,chodíte spolu krátce,nebydlíte spolu …

Neodpověděla jsi mi zda chodí do práce a jak je na tom finančně.Jestli to není nějaký příživník :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí