Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, už nevím co mám dělat.
Přítel se na vše pouze vymlouvá a už toho mám dost, našel si novou práci, která mu vydělává tak možná na nájem a jídlo, když mu říkám ať si najde lepší možnosti jak vydělat peníze tak mi řekne, že se mu v práci líbí a že mu ten plat stačí k tomu aby vyžil. (ještě spolu nebydlíme). Což já nechápu jsem studentem a na brigádách si vydělávám skoro stejnou část jako on za měsíc a to podotýkám, že na brigádu jdu třeba 8 krát v měsíci.
Před 15 lety asi se mu stal úraz, kdy se mu zlomil přední zub a měl tam čep pak několikrát korunku, která mu vypadla a do teď tam měl ten čep, který mu před nedávnem vypadl. On to ovšem neřeší další výmluva proč nejde k zubaři je - zubaři nejsou, na zubaře nemám, zubaře se bojím raději investuju peníze jinam než abych si opravil chrup. A další výmluva je sex - nespí semnou, protože údajně chodím dřív spát což je blbost usínáme spolu stejně… Pak mi řekne, že má nízkou hladinu testosteronu a nemá absolutně chuť na sex
Místo toho aby šetřil tak jde raději s rodiči na pivko - s rodiči tráví veškerý svůj čas po práci nebo o víkendech. No a nejhorší na tom je to, že se stýká pouze s rodiči nebo s kamarádama od rodičů a začíná žít životem místo 28 letého 50 letého chlapa, který už má dospělé děti. Přemýšlí na co se bude dívat v televizi večer nebo přemýšlí nad tím co bude vařit na oběd další den a já už nevím co dělat cokoliv mu vyčtu tak je hádka promluvit si normálně nemůžeme protože ve všem vidí jen to, že mi vše vadí ale bohužel je to tak a on s tím nehodlá nic dělat![]()
![]()
on ti ho někdo přidělil povinně? proč s touto atrapou chlapa jsi?
Manželé nejste, děti spolu nemáte nebo to aspoň neuvádíš, hypotéku spolu nemáte. Nikde žádný zákon o tom, že máme zůstat na celý život s tím, koho považujeme za partnera na VŠ, napsaný a schválený nebyl - takže rozejít se a najít si jiného partnera budeš muset zvládnout sama. Rozhodně bez významné pomoci eMimina.
Já se asi ztratila v době - partnery teď povinně přiděluje národní výbor?? ![]()
Nejste manželé, nemáte děti, hypotéku, psa a ani spolu nebydlite. Prostě se a ním rozejdi. Bude to jen horší.
Prostě mu takový život vyhovuje. Šla bych o dům dál, nemá cenu se s ním dohadovat.
Hlavně nečekej a neočekávej, že se změní. Třeba se změní, ale ne kvůli tobě, to tak bohužel bývá. Kdyby potřeboval zapůsobit na novou holubičku, tak k zubaři letí, až se mu bude prášit za patama.
Tohle je ten typ chlapa, který prožije dokonalý život, v klidu a podle vlastních představ. Teda pokud si ho nenechá zničit nějakou ženskou.
Musíš si najít chlapa, kterého nebudeš chtít měnit. Ty máš motor, který tě žene dopředu, jemu už stačí, že nějakou práci má a těší ho pohodlný život s rodiči za zadkem.
To si myslíš, že kdyby ti dal za pravdu a snažil se změnit, že byste byli šťastnější? Možná na chvíli a jenom ty.
Nemáte stejný životní náboj, najdi si někoho, koho baví se posouvat dál a je samostatný.
A s chlapem s pahýlem místo zubu bych teda nechodila.
Dobrý den, už nevím co mám dělat.

Přítel se na vše pouze vymlouvá a už toho mám dost, našel si novou práci, která mu vydělává tak možná na nájem a jídlo, když mu říkám ať si najde lepší možnosti jak vydělat peníze tak mi řekne, že se mu v práci líbí a že mu ten plat stačí k tomu aby vyžil. (ještě spolu nebydlíme). Což já nechápu jsem studentem a na brigádách si vydělávám skoro stejnou část jako on za měsíc a to podotýkám, že na brigádu jdu třeba 8 krát v měsíci.
Před 15 lety asi se mu stal úraz, kdy se mu zlomil přední zub a měl tam čep pak několikrát korunku, která mu vypadla a do teď tam měl ten čep, který mu před nedávnem vypadl. On to ovšem neřeší další výmluva proč nejde k zubaři je - zubaři nejsou, na zubaře nemám, zubaře se bojím raději investuju peníze jinam než abych si opravil chrup. A další výmluva je sex - nespí semnou, protože údajně chodím dřív spát což je blbost usínáme spolu stejně… Pak mi řekne, že má nízkou hladinu testosteronu a nemá absolutně chuť na sex
Místo toho aby šetřil tak jde raději s rodiči na pivko - s rodiči tráví veškerý svůj čas po práci nebo o víkendech. No a nejhorší na tom je to, že se stýká pouze s rodiči nebo s kamarádama od rodičů a začíná žít životem místo 28 letého 50 letého chlapa, který už má dospělé děti. Přemýšlí na co se bude dívat v televizi večer nebo přemýšlí nad tím co bude vařit na oběd další den a já už nevím co dělat cokoliv mu vyčtu tak je hádka promluvit si normálně nemůžeme protože ve všem vidí jen to, že mi vše vadí ale bohužel je to tak a on s tím nehodlá nic dělat