Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nevím, jestli podobné téma už existuje, nenašla jsem ho. Chtěla bych se zeptat, zda má cenu brát přítele na první prohlídku ke gynekologovi (potvrzení těhotenství), jdu tam 22.2., tj. v 8. týdnu a nevím, jestli vzít přítele s sebou. Prý na UTZ stejně není nic moc vidět, tak max. že by slyšel srdíčko. Nechci ho o to připravit, ale nevím,jestli to má cenu. Děkuju za odpověď. Katka
Pokud oba chcete, tak ho klidně vem sebou, sice tam nic neuvidí, ale srdíčko uslyší. Muj chodil jen na 3D UTZ. Na jiné ne, protože moje dr. stojí za prd s vyšetřením.
nic neni videt, jen flek, nekdy nepousti ani srdce nahlas, takze bych rekla, ze je to NA NIC
jizvíková píše:
nic neni videt, jen flek, nekdy nepousti ani srdce nahlas, takze bych rekla, ze je to NA NIC
No aspoň z toho bude mít dobrej pocit, že viděl tatínek to nic stejně jako maminka ![]()
Myslim, ze je to k nicemu. Me teda nikdo na 8tt srdicko nepoustel. Na nekterem utz je i spatne videt. Kdyz si predstavim, ze bych tahla chlapa na tuhle prohlidku
. Pockej si na utz kolem 16tt (pokud ti ho doktorka udela), to je vsechno pekne videt.
Uprimne, ja teda nevim, co si predstavujes, ze bude na prohlidce k videni. Mudra ti udela utz, zjisti, jestli tluce srdicko, pak te asi vnitrne vysetri, da nejake ty rady a nashledanou…nic zajimaveho…kdyz budes chtit, tak ti udela fotku a ta podle me staci.
Katko, zjisti si zda dr má u utz alespon ten zvuk - moje třeba ne, a to má nový utz.
bez nej to uz b ude uplně srasndovní ![]()
ale vzít ho muzes, jestli fakt oba chcete
já bych počkala až na pozdější kontroly…jednak tam opravdu nic neuvidí, a nejspíš ani neuslyší, srdíčko se prý v tak raném týdnu neposlouchá nahlas. Jestli ho to zajímá, nech si vytisknout obrázek (kde bude sice taky velké nic, ale můj manžel ho studoval několik večerů:-)
Pokud fakt nemá enormní zájem, vzala bych ho až na další prohlídku (12tt), to miminko už vypadá jako miminko, měří se, ultrazvuk trvá déle, moje dr. mu pěkně ukázala, kde co je…
Dřív prostě přiloží sondu, zkontroluje srdíčko, změří a hotovo za půl minuty ![]()
dr. mi vždycky říkala - příště bude delší ultrazvuk, vezměte si diváky=)
Já si nedovedu představit, co by v tom 8tt. tam se mnou můj chlap dělal? Na tom UTZ. opravdu není nic moc vidět, srdíčko posloucháme až od nějakého 17.týdne přes doppler, jednou to bylo přes UTZ. na NT screeningu v 12.týdnu a pak v 16., ve kterém bych řekla, že byla vůbec nejlepší viditelnost. Chlapa jsem vzala až na 3D a to byl pro něj teprve zážitek (dřív se spokojil s fotkami a já taky). Dva dny na to jsem ho vzala na velký UTZ. a říkal mi, že z toho nic moc neměl. Jen šmouhy, relativně už velké mimi, takže po kouskách a v podstatě jen hlavičku. Takže za mě vyčkejte na UTZ. ve 12.týdnu.
Mě tedy pustila srdíčko hned na „potvrzovací“ prohlídce a sma jsem měla slzy v očích, když jsem to slyšela. A to nic bylo veliké 2,6mm a už tomu tlouklo srdíčko!Chlapa jsem tam neměla a ani o tom nijak nepřemýšlela, ale teď když to vemu zpětně, tak si říkám proč ne! Jestli tam chce jít, tak bych mu to nevyvracela. A pokud mu to Kačatko chce nabídnout, tak ať to udělá!
jo a bude to vnitrni ultrazvuk, ten pres bricho se dela az pozdeji, tak aby se pritel nedivil ![]()
jizvíková píše:
jo a bude to vnitrni ultrazvuk, ten pres bricho se dela az pozdeji, tak aby se pritel nedivil
Moje dr. dělá od začátku přes břicho… ![]()