Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám neomezené, pokud tě kontrola nezastihne, můžou ti zrušit nemocenskou nebo dát pokutu.
Ahojky, já jsem pracovala jako zootechnička, takže mám neschopenku už od začátku. Jelikož mi nic není, tak mi taky přišlo jako blbost mít vycházky od-do. Ale bohužel celodenní prý nemůže dát, že je zákaz
Tak mám vycházky od 10:OO do 19:00. Pořád lepší než nic.
samozrejme omezene, pokud chces na celodenni vylet, tak jsi natolik v dobre kondici, ze nepotrebujes neschopenku na rizikove tehotenstvi
Rizikové těhotenství bývá také z důvodu namáhavé a těžké práce v zaměstnání… ne jen z důvodu flákání…
Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jestli máte neomezené vycházky na rizikovém těhotenství… já je mám omezené a doktor mi řekl, že neomezené se nedávají, jak to tedy je? Ráda bych jela na elý den na výlet… ale nevím jak to řešit. A jak je to s kontrolou? kolikrát když Vás nezastihnou doma můžete přijít o nemocenskou? Děkuji za informace…
Ahoj, já měla vycházky od 9 - 18 hodin, takže pohoda. Doktorka mi říkala, že to tak těhotným dává. Akorát musíš brát v úvahu, že jsi na rizikovém, takže to nepřehánět. Nebo pokud to máš z jiného důvodu (práce s jedy atd.) tak to je jiná. U mne kontrola nikdy nebyla. Když tě nezastihnou doma, tak ti nechají prý upozornění a ty jim musíš buď zavolat nebo osobně dojít vysvětlit, kde jsi byla. Ale stačí se domluvit např. s nějakým svým doktorem nebo, že jsi musela jít do lékárny. Většinou prý těhotné moc nekontrolují nebo už potom ani nepříjdou, záleží spíš i na kraji. Já chtěla být týden u našich, tak jsem to nahlásila doktorce a kdyby náhodou, tak by jim řekla, že to mám domluvené.
Příspěvek upraven 08.02.11 v 17:25
Tak já měla u jednoho blbce od 10-14!!!! Že jinak vycházky nedává. Jsem od něj odešla. Přes poledne pako, kdy jsem zrovna musela třeba nakoupit a uvařit.
U nového - jen škrtl staré hodiny a řekl, není problém a napsal mi nějak od 9 do 18 hodin.
Já si teda taky myslím, že celodenní vycházky nejsou žádná neschopenka. Ale nic proti těm, co je mají ![]()
Já si jdu pro nemocenskou teď ve čtvrtek, tak jsem zvědavá jaké vycházky mi dá, ale kámoška má od 8-20, tak doufám, že mi je taky tak nějak dá…protože mám naplánované kurzy a plavání a cvičení a kdesi cosi…
Já měla u obou těhotenství neomezené, z čehož mi vyplývá, že to jde a zakázané to není…
Flooa - Proč by nemohla být neschopenka s celodenními vycházkami? Co třeba úrazy, se zlomenou rukou přece nemusí nikdo ležet doma…
Anonymní píše:
Rizikové těhotenství bývá také z důvodu namáhavé a těžké práce v zaměstnání… ne jen z důvodu flákání…
myslim, ze kdyz je prace namahava, ma zamestnavatel tehotnou dat na pozici, v niz nebude tehotenstvi prekazkou
pokud tak nemuze ucinit a lekar je vstricny a napise neschopenku, neni snad takovy problem dodrzet vychazky, ne?
ja kontrolu zazila dvakrat
Ahoj, zajímalo by mě jestli máte neomezené vycházky na rizikovém těhotenství… já je mám omezené a doktor mi řekl, že neomezené se nedávají, jak to tedy je? Ráda bych jela na elý den na výlet… ale nevím jak to řešit. A jak je to s kontrolou? kolikrát když Vás nezastihnou doma můžete přijít o nemocenskou? Děkuji za informace…