Neomezené vycházky na rizikovém těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
14.4.11 12:27

Taky jsem šla na nemocenskou v polovině těhu. Neměla jsem rizikové, pouze už bych to v práci nezvládala. Doktor mi chtěl dát vycházky od-do, jenže to bylo pro mě nemyslitelný, dvacet týdnů je ležet doma… Bál se mi napsat neomezené, co kdyby, ale já jsem si vygooglila na nějaké právní poradně (bohužel už nevím, kde :-( ), že doktor není oprávněn nařizovat jakékoli vycházky a omezení. Je pouze na pacientovi, jak si určí. To vše podle listiny základních práv a svobod, tam psali. Samozřejmě, pokud dotyčný není nakažlivý a tak dále. Tak jsem s tím na něho vyrukovala + to, že je to běžná praxe a u těhotných se to tak normálně dělá. Ségra měla neomezené a její mudra to vůbec neřešila, sama jí to nabídla. Nakonec jsem dostala neomezené!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 12:35

Díky za příspěvek. Taký bych si přála neomezené, ale jak to mám udělat, když už mi doktor jednou řekl, že ne. Mám to ještě jednou zkusit a nebo si najít jiného gynekologa? Fakt se z toho zblázním. Manžel si bude jezdit na chatu a já budu sedět jen a jen doma.Nemám vůbec nikoho s kým by jsem si o tom poradila. Mé kamošky mají děti a vůbec neměly žádné problémy s vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.4.11 12:47
kaceslavapet píše:
Díky za příspěvek. Taký bych si přála neomezené, ale jak to mám udělat, když už mi doktor jednou řekl, že ne. Mám to ještě jednou zkusit a nebo si najít jiného gynekologa? Fakt se z toho zblázním. Manžel si bude jezdit na chatu a já budu sedět jen a jen doma.Nemám vůbec nikoho s kým by jsem si o tom poradila. Mé kamošky mají děti a vůbec neměly žádné problémy s vycházkami.

Zkus to znovu! Pokud ti nic není, tak není důvod, aby ses válela doma. Hraj to na těhu cvičení a jiné aktivity, porodní kurzy, a tak dále. A když se bude cukat, zkus pohledat na těch právních poradnách nebo rovnou kontaktovat nějakýho právníka, pokud znáš. Já už fakt nevím, kde jsem to našla :-(
Možná se ožeň i tím, že máš „spoustu“ kamarádek, které mají neomezené vycházky, protože jsou zdravé těhotné.
Chce to i odvahu. Já jsem posera, moc se neumím bránit, ale při myšlence dvaceti týdnů doma na zadku jsem se zabejčila a šla po tom!
Držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 12:56

I když tě ani neznám, tak ti moc děkuji. Doufám, že to zvládnu. No a co říkáš na to, že mě přišla kontrola v sobotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.4.11 13:01

Ahoj já jsem na neshcopence od 7tt začala jsme dost krvácet, takže ze začátku žádné vycházky, po asi měsíci jsme měla vycházky 10-12 a 14-16, potom jsme se domluvili na odpoledních protože dopo mě bylo tak zle že jsem nebyla schopná ničeho tak jsem měla od 13-17 hod a víkendy neomezeně a při poslední kontrole jsme je zase upravili víkendy neomezeně a přes den od 9-17 hodin. A kdžy jsme měla vycházky jen odpoledne tak u mě dopoledne zvonila kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.4.11 13:09
kaceslavapet píše:
I když tě ani neznám, tak ti moc děkuji. Doufám, že to zvládnu. No a co říkáš na to, že mě přišla kontrola v sobotu?

Tak sociálka může přijít kdykoli, prostě pokud máš vycházky, je potřeba je asi dodržovat.
Ale je blbost mít vycházky, pokud jsi zdravá, že…
Zkus to a nezapoměň pak napsat, jsem zvědavá! :wink:

K příspěvku kintly - asi teda záleží i na velkorysosti doktora, jak se k tomu postaví a jestli je rozumný nebo zarytý odpůrce. To jste se domluvili dobře, podle tvých potřeb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
14.4.11 13:24

Ahoj, já jsem na neschopence asi od 16.týdne a měla jsem vycházky 8-11 a 14-17. Teď mi to doktor upravil, dal mi 8-20, což mi vyhovuje, ale neomezené by byly asi lepší ;) Zatím jsem naštěstí kontrolu neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.4.11 13:25
madla21 píše:
Ahoj, já jsem na neschopence asi od 16.týdne a měla jsem vycházky 8-11 a 14-17. Teď mi to doktor upravil, dal mi 8-20, což mi vyhovuje, ale neomezené by byly asi lepší ;) Zatím jsem naštěstí kontrolu neměla.

Tak 8-20 je lepší, než ty rozkouskované. To fakt nechápu. Ta ty tři hodiny se nic nestihne, kam na to ti doktoři chodí! Mě chtěl tehdy dokonce napsat 9-11 a 14-16 :zed: . Co bych s tím jako dělala?? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:31

Prosím tě KPKristy, jak odpovídáš, aby si u své odpovědi měla ten můj článek, teda příspěvek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.4.11 13:34

ahoj, tak jestli můžu taky přispět, u prvního těhu sem měla rizikové a bylo mi řečeno od sestřičky že neomezené nelze napsat,spousta kámošek je měla :nevim: , měla jsem dopo a odpo vycházky, absolutně sem to nedodržovala, jezdila i na týden pryč, nikdy kontrola nepřišla.
Tohle těhu mi na začátku nenapsali žádné, což teda bylo maso, s malým jen na zahradu, bála jsem si i se psem, ted jsou kontroly prý častější, na další kontrole sem sestřičce (jiné než původní) řekla jestli mi nemůže napsat aspon nákou vycházku, že vlastně nemůžu prakticky ani na poštu, prostě nic, ona mi řekla že mi musí změnit diagnozu, zabralo jí to asi minutu a napsala mi neomezené, takže sem se tam vznášela štěstím, pač na 2 hodiny jezdit někam na návštěvu je teda dost opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:37
Megii píše:
ahoj, tak jestli můžu taky přispět, u prvního těhu sem měla rizikové a bylo mi řečeno od sestřičky že neomezené nelze napsat,spousta kámošek je měla :nevim: , měla jsem dopo a odpo vycházky, absolutně sem to nedodržovala, jezdila i na týden pryč, nikdy kontrola nepřišla.
Tohle těhu mi na začátku nenapsali žádné, což teda bylo maso, s malým jen na zahradu, bála jsem si i se psem, ted jsou kontroly prý častější, na další kontrole sem sestřičce (jiné než původní) řekla jestli mi nemůže napsat aspon nákou vycházku, že vlastně nemůžu prakticky ani na poštu, prostě nic, ona mi řekla že mi musí změnit diagnozu, zabralo jí to asi minutu a napsala mi neomezené, takže sem se tam vznášela štěstím, pač na 2 hodiny jezdit někam na návštěvu je teda dost opruz.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:38

Megi, já jsem nějak tu tvou odpověď zkopírovala. Pořád přicházím na to, jak mít u své odpovědi odpověď někoho jiného. Promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:40

Megi,

tak vidíš, ta si cestovala a nic. A já vycestovala a v sobotu přišla kontrola. Tomu se říká pech, a to jsem celé dva měsíce vycházky ddržovala.Prostě mám smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.4.11 13:40
Megii píše:
Tohle těhu mi na začátku nenapsali žádné, což teda bylo maso, s malým jen na zahradu, bála jsem si i se psem, ted jsou kontroly prý častější, na další kontrole sem sestřičce (jiné než původní) řekla jestli mi nemůže napsat aspon nákou vycházku, že vlastně nemůžu prakticky ani na poštu, prostě nic, ona mi řekla že mi musí změnit diagnozu, zabralo jí to asi minutu a napsala mi neomezené, takže sem se tam vznášela štěstím, pač na 2 hodiny jezdit někam na návštěvu je teda dost opruz.

Oni jsou lemry. Nechápu, co mají z toho, že buzerují chudinky těhule :lol:
Když to evidentně jde udělat!!

kaceslavapet, klikneš na citovat (jak se ti to povedlo před chvílí), pak hodíš kurzor pod poslední slovo /citovat/ a napíšeš reakci! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.4.11 13:42
kaceslavapet píše:
Megi,tak vidíš, ta si cestovala a nic. A já vycestovala a v sobotu přišla kontrola. Tomu se říká pech, a to jsem celé dva měsíce vycházky ddržovala.Prostě mám smůlu.

Asi ti sebrou nemocenskou nebo její poměrnou část, co já vím. Nebo budou třeba hodní a spraví to jen domluva, těžko říct. Ale sociálka je většinou banda blbců, alespoň co já mám zkušenosti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí