Neomezené vycházky na rizikovém těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10937
8.2.11 17:57
j.a.n.i1 píše:
DaiquiriQ píše:
Mě teda zaměstnavatel přeřadit nemůže a bydlím od města 10 km, kdybych měla s těmi kurzy a cvičením a plaváním pro těhotné dodržet vycházky třeba 10-12 a 14-16 tak nemám šanci…prostě bych věčně nebyla k zastižení, nehledě na to, že všechny doktory včetně porodnice mám ve městě a to bych pořád musela někam volat a hlásit, že se chystám tam a tam a kdyby náhodou přišla kontrola, tak ať o tom někdo ví…to mi připadá praštěné, to je pro toho doktora jednodušší mi ty vycházky dát od rána do večera… 8-)

Ale to že tě zaměstnavatel přeřadit nemůže je jeho problém, ne problém doktora, správně by tě měl nechat za plný plat doma, pokud děláš práci, kterou těhotná dělat nesmí.
A pokud ti doktor neschopenku vypíše, tak je na něm jak ti dá vycházky… a upřímně, pokud si na neschopence z důvodů problémů v těhotenství, tak bys neměla courat po cvičení, kurzech a plavání…

Jinak příklad se zlomenou rukou je malinko něco jiného, tam je naprosto jasné, že pracovat se nedá, ale courat venku jo.

A neomezené vycházky napsat jdou, ale doktor musí být schopen si je obhájit.

Mě tak přijde, že závidíš,protože co máš za problém, že těhotná chce chodit plavat a cvičit, mimi to jen prospěje a bude snažší porod. To má být upoutaná na lůžku nikam nechodit, nehýbat se to by měla teda těžký porod.

Tenkrát jsem se vdávala kolem šestého měsíce a byla jsem to oznámit v práci tak se akorát ptala co kdyby ´mi přišla kontrola tak jsem ji řekla, že je mám neomezeně, vysvětlila ji proč mám neschopenku a vzala to úplně v pohodě, řekla, akorát že se mám za holkama stavit a byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
8.2.11 17:59

Mám od 9tt neomezené vycházky, doktorka s tím problém neměla sama mi je neomezeně navrhla, řekla mi jen, že se nemám zbytečně někde courat a mám odpočívat :wink:
což dodržuji, protože u nás na dědine se tejně nikam jít nedá :mrgreen: , a do Brna se dostanu tak 3× za týden včetně kontroly. :lol:
Ale jak už tu někdo psal, neomezené ti doktorka klidně napíše, ale musí si obhájit proč ti je neomezeně dala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
8.2.11 17:59

jani : Ale já nemám v těhu žádné zdravotní potíže, tak nevidím důvod, proč nemůžu trajdat po kurzech a cvičeních…to mám doma tloustnout a čučet na televizi :lol: :lol: :lol: ????? Zaměstnavatel je rád, že jsem doma…ještě by se mi v práci něco přihodilo a měl by špatné svědomí a já budu ráda, že si to těhulení užiju se vším všudy…takže vycházky neomezeně!!!! :dance: :dance: :dance: A baby jedovaté se můžete posr…A to prý žádné erupce na slunci nejsou, tak nevím nevím, kde se to ve vás bere… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
8.2.11 18:01
DaiquiriQ píše:
A baby jedovaté se můžete posr…A to prý žádné erupce na slunci nejsou, tak nevím nevím, kde se to ve vás bere… :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
179
8.2.11 18:01

Jinak já si myslím že s tou prací to není tak lehké jak se tady některé snaží naznačovat. Já pracovala v zemědělství a neschopenku mám od cca 8tt kvůli celodenním navolnostem(za 6týdnů jsem zhubla cca 10kg). Doktor mě ale stejne nechce pustit do práce z důvodu vysokého infekčního tlaku, nemocem prenosným na člověka a nebezpečí úrazu. Takže myslím, že jsou pracovní zařazení kde doktor skutečně nechce riskovat úraz nebo onemocnění. (i kdyby mě zamestnavatel přeřadil na jinou práci stejně se budu pohybovat v infekčním prostředí, protože jak je známo viry a bakterie jsou schopny „cestovat“ vzduchem i několik desítek metrů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
8.2.11 18:02
DaiquiriQ píše:
jani : Ale já nemám v těhu žádné zdravotní potíže, tak nevidím důvod, proč nemůžu trajdat po kurzech a cvičeních…to mám doma tloustnout a čučet na televizi :lol: :lol: :lol: ????? Zaměstnavatel je rád, že jsem doma…ještě by se mi v práci něco přihodilo a měl by špatné svědomí a já budu ráda, že si to těhulení užiju se vším všudy…takže vycházky neomezeně!!!! :dance: :dance: :dance: A baby jedovaté se můžete posr…A to prý žádné erupce na slunci nejsou, tak nevím nevím, kde se to ve vás bere… :mrgreen:

Jo a pak se všechny divíte, že zaměstnavatel nechce přijmout nikoho u koho hrozí, že otěhotní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
8.2.11 18:03

Tady je zase sranda, no jo baby na trhu :mrgreen:
Když to doktor dá, nemá s tím problém tak která těhule by to nebrala???
Já jsem doma zůstat nechtěla, ale šlo o miminko a po čtyřech měsících jsem se vrátila do práce. Už nebyl důvod zůstávat doma.
Je to všude jiné, ale jsem ráda za neomezené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
8.2.11 18:03
DaiquiriQ píše:
jani : Ale já nemám v těhu žádné zdravotní potíže, tak nevidím důvod, proč nemůžu trajdat po kurzech a cvičeních…to mám doma tloustnout a čučet na televizi :lol: :lol: :lol: ????? Zaměstnavatel je rád, že jsem doma…ještě by se mi v práci něco přihodilo a měl by špatné svědomí a já budu ráda, že si to těhulení užiju se vším všudy…takže vycházky neomezeně!!!! :dance: :dance: :dance: A baby jedovaté se můžete posr…A to prý žádné erupce na slunci nejsou, tak nevím nevím, kde se to ve vás bere… :mrgreen:

Taky nechápu, proč je to někomu trnem v oku. Když doktor dá takové neomezené vycházky, tak dá. Záleží na něm. Když nedá, tak nedá.

• Citovat
  • Upravit
10937
8.2.11 18:04

Neboj dobrej doktor si to uhájí, já chodím na unicu do brna, dostala jsem neshopenku a manžel se ptal jaké mám vycházky a já nevěděla, tak jsem byla mile překvapena, že je mám neomezeně, nikde jsem moc nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
8.2.11 18:07

Přesně tak…a můj zaměstnavatel pořád přijímá mladé holky 23-dále…a je mu jasné, že se bude těhotnět…a taky se těhotní, já jsem za loňský rok druhá těhotná a další 2 se letos taky chystají a on s tím žádný problém nemá a za mě vzal kočenu 24 let, bezdětnou, vdanou…takže jaképak copak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
8.2.11 18:09
LucieHo píše:
DaiquiriQ píše:
Taky nechápu, proč je to někomu trnem v oku. Když doktor dá takové neomezené vycházky, tak dá. Záleží na něm. Když nedá, tak nedá.

Mě nejsou trnem v oku neomezené vycházky, mě je trnem v oku přístup nic mi není, ale chci být na neschopence a chci neomezené vycházky, protože mi nic není a přece nebudu sedět doma…
Netvrdím, že to dělají všechny těhulky, ale stačí se tu projít po diskuzi a najde se jich tu spousta…
případně nemám hlídání pro dítě, tak místo nástupu do práce chci jít na neschopenku, to je ještě lepší model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
8.2.11 18:16

tak já měla vycházky od 8-18 což je skoro neomezené. :lol: Vydržela jsem chodit do práce do 5 měsíce těhotenství, pak jsem to už nezvládala a přeřadit na lehčí práci taky nešlo. :nevim: Navíc doktorka mi rizikové těhotenství vzhledem k věku a k práci nabízela sama hned od začátku. :think:
Opravdu jsou povolání kde těhotné nemohou pracovat, a co se týká vycházek tak záleží na domluvě s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
8.2.11 18:17

Ahoj holky! Musím zasáhnout do diskuse a přidat názor.
Pracuji v nemocnici na ARU, jsem těhotná zatím jen v začátku 5+2tt. A hned nastupuji ne neschopenku!!!! Je to prostředí plné bacilů a hlavně se tam člověk dře s lidma. Nyní je u nás i pacient s prasečí chřipkou. Do takového prostředí patří těhotná žena??????!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
8.2.11 18:19

Mám omezené - dr. mi řekl, že neomezené už se nedávají, ale podle mě to záleží na ochotě doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.2.11 18:19
LenMi píše:
Ahoj holky! Musím zasáhnout do diskuse a přidat názor.
Pracuji v nemocnici na ARU, jsem těhotná zatím jen v začátku 5+2tt. A hned nastupuji ne neschopenku!!!! Je to prostředí plné bacilů a hlavně se tam člověk dře s lidma. Nyní je u nás i pacient s prasečí chřipkou. Do takového prostředí patří těhotná žena??????!!!!!!!!

V žádném případě rychle pryč. Já měla strach jen když jsem přišla do konaktu s 6.dětskou nemocí. Za to to nestojí a potom proč sedět doma, když ti nic není, stejně to odneseš ty protože budeš mít nižší mateřskou :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí