Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
j.a.n.i1 píše:DaiquiriQ píše:
Mě teda zaměstnavatel přeřadit nemůže a bydlím od města 10 km, kdybych měla s těmi kurzy a cvičením a plaváním pro těhotné dodržet vycházky třeba 10-12 a 14-16 tak nemám šanci…prostě bych věčně nebyla k zastižení, nehledě na to, že všechny doktory včetně porodnice mám ve městě a to bych pořád musela někam volat a hlásit, že se chystám tam a tam a kdyby náhodou přišla kontrola, tak ať o tom někdo ví…to mi připadá praštěné, to je pro toho doktora jednodušší mi ty vycházky dát od rána do večera…Ale to že tě zaměstnavatel přeřadit nemůže je jeho problém, ne problém doktora, správně by tě měl nechat za plný plat doma, pokud děláš práci, kterou těhotná dělat nesmí.
A pokud ti doktor neschopenku vypíše, tak je na něm jak ti dá vycházky… a upřímně, pokud si na neschopence z důvodů problémů v těhotenství, tak bys neměla courat po cvičení, kurzech a plavání…Jinak příklad se zlomenou rukou je malinko něco jiného, tam je naprosto jasné, že pracovat se nedá, ale courat venku jo.
A neomezené vycházky napsat jdou, ale doktor musí být schopen si je obhájit.
Mě tak přijde, že závidíš,protože co máš za problém, že těhotná chce chodit plavat a cvičit, mimi to jen prospěje a bude snažší porod. To má být upoutaná na lůžku nikam nechodit, nehýbat se to by měla teda těžký porod.
Tenkrát jsem se vdávala kolem šestého měsíce a byla jsem to oznámit v práci tak se akorát ptala co kdyby ´mi přišla kontrola tak jsem ji řekla, že je mám neomezeně, vysvětlila ji proč mám neschopenku a vzala to úplně v pohodě, řekla, akorát že se mám za holkama stavit a byla v pohodě.
Mám od 9tt neomezené vycházky, doktorka s tím problém neměla sama mi je neomezeně navrhla, řekla mi jen, že se nemám zbytečně někde courat a mám odpočívat ![]()
což dodržuji, protože u nás na dědine se tejně nikam jít nedá
, a do Brna se dostanu tak 3× za týden včetně kontroly. ![]()
Ale jak už tu někdo psal, neomezené ti doktorka klidně napíše, ale musí si obhájit proč ti je neomezeně dala. ![]()
jani : Ale já nemám v těhu žádné zdravotní potíže, tak nevidím důvod, proč nemůžu trajdat po kurzech a cvičeních…to mám doma tloustnout a čučet na televizi
????? Zaměstnavatel je rád, že jsem doma…ještě by se mi v práci něco přihodilo a měl by špatné svědomí a já budu ráda, že si to těhulení užiju se vším všudy…takže vycházky neomezeně!!!!
A baby jedovaté se můžete posr…A to prý žádné erupce na slunci nejsou, tak nevím nevím, kde se to ve vás bere… ![]()
DaiquiriQ píše:
A baby jedovaté se můžete posr…A to prý žádné erupce na slunci nejsou, tak nevím nevím, kde se to ve vás bere…
Jinak já si myslím že s tou prací to není tak lehké jak se tady některé snaží naznačovat. Já pracovala v zemědělství a neschopenku mám od cca 8tt kvůli celodenním navolnostem(za 6týdnů jsem zhubla cca 10kg). Doktor mě ale stejne nechce pustit do práce z důvodu vysokého infekčního tlaku, nemocem prenosným na člověka a nebezpečí úrazu. Takže myslím, že jsou pracovní zařazení kde doktor skutečně nechce riskovat úraz nebo onemocnění. (i kdyby mě zamestnavatel přeřadil na jinou práci stejně se budu pohybovat v infekčním prostředí, protože jak je známo viry a bakterie jsou schopny „cestovat“ vzduchem i několik desítek metrů)
DaiquiriQ píše:
jani : Ale já nemám v těhu žádné zdravotní potíže, tak nevidím důvod, proč nemůžu trajdat po kurzech a cvičeních…to mám doma tloustnout a čučet na televizi![]()
![]()
????? Zaměstnavatel je rád, že jsem doma…ještě by se mi v práci něco přihodilo a měl by špatné svědomí a já budu ráda, že si to těhulení užiju se vším všudy…takže vycházky neomezeně!!!!
![]()
![]()
A baby jedovaté se můžete posr…A to prý žádné erupce na slunci nejsou, tak nevím nevím, kde se to ve vás bere…
Jo a pak se všechny divíte, že zaměstnavatel nechce přijmout nikoho u koho hrozí, že otěhotní…
Tady je zase sranda, no jo baby na trhu ![]()
Když to doktor dá, nemá s tím problém tak která těhule by to nebrala???
Já jsem doma zůstat nechtěla, ale šlo o miminko a po čtyřech měsících jsem se vrátila do práce. Už nebyl důvod zůstávat doma.
Je to všude jiné, ale jsem ráda za neomezené vycházky.
DaiquiriQ píše:
jani : Ale já nemám v těhu žádné zdravotní potíže, tak nevidím důvod, proč nemůžu trajdat po kurzech a cvičeních…to mám doma tloustnout a čučet na televizi![]()
![]()
![]()
![]()
Taky nechápu, proč je to někomu trnem v oku. Když doktor dá takové neomezené vycházky, tak dá. Záleží na něm. Když nedá, tak nedá.
Neboj dobrej doktor si to uhájí, já chodím na unicu do brna, dostala jsem neshopenku a manžel se ptal jaké mám vycházky a já nevěděla, tak jsem byla mile překvapena, že je mám neomezeně, nikde jsem moc nejezdila.
Přesně tak…a můj zaměstnavatel pořád přijímá mladé holky 23-dále…a je mu jasné, že se bude těhotnět…a taky se těhotní, já jsem za loňský rok druhá těhotná a další 2 se letos taky chystají a on s tím žádný problém nemá a za mě vzal kočenu 24 let, bezdětnou, vdanou…takže jaképak copak…
LucieHo píše:DaiquiriQ píše:Taky nechápu, proč je to někomu trnem v oku. Když doktor dá takové neomezené vycházky, tak dá. Záleží na něm. Když nedá, tak nedá.
![]()
![]()
![]()
Mě nejsou trnem v oku neomezené vycházky, mě je trnem v oku přístup nic mi není, ale chci být na neschopence a chci neomezené vycházky, protože mi nic není a přece nebudu sedět doma…
Netvrdím, že to dělají všechny těhulky, ale stačí se tu projít po diskuzi a najde se jich tu spousta…
případně nemám hlídání pro dítě, tak místo nástupu do práce chci jít na neschopenku, to je ještě lepší model.
tak já měla vycházky od 8-18 což je skoro neomezené.
Vydržela jsem chodit do práce do 5 měsíce těhotenství, pak jsem to už nezvládala a přeřadit na lehčí práci taky nešlo.
Navíc doktorka mi rizikové těhotenství vzhledem k věku a k práci nabízela sama hned od začátku. ![]()
Opravdu jsou povolání kde těhotné nemohou pracovat, a co se týká vycházek tak záleží na domluvě s doktorem.
Ahoj holky! Musím zasáhnout do diskuse a přidat názor.
Pracuji v nemocnici na ARU, jsem těhotná zatím jen v začátku 5+2tt. A hned nastupuji ne neschopenku!!!! Je to prostředí plné bacilů a hlavně se tam člověk dře s lidma. Nyní je u nás i pacient s prasečí chřipkou. Do takového prostředí patří těhotná žena??????!!!!!!!!
Mám omezené - dr. mi řekl, že neomezené už se nedávají, ale podle mě to záleží na ochotě doktora
LenMi píše:
Ahoj holky! Musím zasáhnout do diskuse a přidat názor.
Pracuji v nemocnici na ARU, jsem těhotná zatím jen v začátku 5+2tt. A hned nastupuji ne neschopenku!!!! Je to prostředí plné bacilů a hlavně se tam člověk dře s lidma. Nyní je u nás i pacient s prasečí chřipkou. Do takového prostředí patří těhotná žena??????!!!!!!!!
V žádném případě rychle pryč. Já měla strach jen když jsem přišla do konaktu s 6.dětskou nemocí. Za to to nestojí a potom proč sedět doma, když ti nic není, stejně to odneseš ty protože budeš mít nižší mateřskou ![]()