Neomezené vycházky na rizikovém těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
8.2.11 17:39
Kvatapka píše:
Já měla u obou těhotenství neomezené, z čehož mi vyplývá, že to jde a zakázané to není…
Flooa - Proč by nemohla být neschopenka s celodenními vycházkami? Co třeba úrazy, se zlomenou rukou přece nemusí nikdo ležet doma…

proc? protoze si to protireci uz z logiky veci
neschopenka od neschopnost a kdyz je nekdo schopnej trajdat celej den venku, tak asi moc neschopnej neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.2.11 17:41

No jo, ale jak píšu, se zlomenou rukou nejsem schopná pracovat, ale trajdat venku můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
8.2.11 17:41

Mě teda zaměstnavatel přeřadit nemůže a bydlím od města 10 km, kdybych měla s těmi kurzy a cvičením a plaváním pro těhotné dodržet vycházky třeba 10-12 a 14-16 tak nemám šanci…prostě bych věčně nebyla k zastižení, nehledě na to, že všechny doktory včetně porodnice mám ve městě a to bych pořád musela někam volat a hlásit, že se chystám tam a tam a kdyby náhodou přišla kontrola, tak ať o tom někdo ví…to mi připadá praštěné, to je pro toho doktora jednodušší mi ty vycházky dát od rána do večera… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
8.2.11 17:45
DaiquiriQ píše:
Mě teda zaměstnavatel přeřadit nemůže a bydlím od města 10 km, kdybych měla s těmi kurzy a cvičením a plaváním pro těhotné dodržet vycházky třeba 10-12 a 14-16 tak nemám šanci…prostě bych věčně nebyla k zastižení, nehledě na to, že všechny doktory včetně porodnice mám ve městě a to bych pořád musela někam volat a hlásit, že se chystám tam a tam a kdyby náhodou přišla kontrola, tak ať o tom někdo ví…to mi připadá praštěné, to je pro toho doktora jednodušší mi ty vycházky dát od rána do večera… 8-)

To ohledně hlášení bylo v případě, že bys chtěla být např. u rodičů na 2 - 3 dny. Jinak je jasné, že by se to nedalo :-D

• Citovat
  • Upravit
Bin
465
8.2.11 17:47

já teda dostala neomezené a doktor říkal, že těhulím vždy dává neomezené neb se nedají vycházky sladit s těhotenskýma nevolnostma… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
8.2.11 17:49

LuciE : ale i tak si představ, že by kontrola přišla, nechala mi tam lístek, já musela volat doktorce, domluvit se s jí a pak volat na kontrolu a doložit to…a pak jak na sviňu by si mě pohlídali a bylo by to jak u bláznů…to, že jsem jako těhu na nemocenské neznamená, že musím doma sedět na prdeli a nic nedělat…pakárna… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.2.11 17:49

Já měla také neomezené, protože jsem byla v práci ve stresu museli mě upravit prac. dobu z dvanáctek na osm hodin denně, kde jsem stála na nohou, nemohla jsem si sednout, kolegině to těžko nesly, že za mě musí zaskakovat a nechtěli mě poštět na přestávky, v té době co jsem měla jít, prý jsem přišla pozdě a ještě půjdu v jednu na oběd, no prostě děs a když jsem chodila zvracet tak jenom kroutili hlavou, pořád jsem zvracela a mimi nepřibívalo,´lozila jsem po žebříku a kvůli nízkému tlaku se mi dělali závratě, přeřadit mě nikam nemohli. Tak mě je od 5.měsíce dala neomezeně. Nebyla jsem na rizikovým, ale nemohla jsem vykkonávat práci. Poté se mi udělalo líp a přestala jsem zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
8.2.11 17:50
jizvíková píše:
Kvatapka píše:
Já měla u obou těhotenství neomezené, z čehož mi vyplývá, že to jde a zakázané to není…
Flooa - Proč by nemohla být neschopenka s celodenními vycházkami? Co třeba úrazy, se zlomenou rukou přece nemusí nikdo ležet doma…
proc? protoze si to protireci uz z logiky veci
neschopenka od neschopnost a kdyz je nekdo schopnej trajdat celej den venku, tak asi moc neschopnej neni

Já třeba zvracela od rána do večera, takže proto jsem dostala neschopenku. Po 3 měsíci mi začalo být líp, ale doktorka mi řekla, že by bylo nejlepší, kdybych přes zimu už zůstala doma, že dojíždět do práce autobusem 30 minut tam a 30 zpátky na ráno na 6: 30 vracet se práce po 17 hodině není dobré. Taky jsem přemýšlela, že se do práce vrátím, jak mi bylo líp, ale ještě, že jsem zůstala doma, šéf byl prý dost protivný a všechny přetěžoval. Nebere moc ohled na těhotné. Když to tak vezmu, tak jsem ty vycházky ani moc nevyužívala. Většinou jsem jezdila jen k doktorovi - gynda a dia, max. nějaký jiný doktor. Nevyužila jsem to k trajdání, max. jsem si zajela k našim na 4 hodinky.

• Citovat
  • Upravit
5394

Moje dr. dává autamaticky neomezené, měla jsem to tak u prvního syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
DaiquiriQ píše:
Mě teda zaměstnavatel přeřadit nemůže a bydlím od města 10 km, kdybych měla s těmi kurzy a cvičením a plaváním pro těhotné dodržet vycházky třeba 10-12 a 14-16 tak nemám šanci…prostě bych věčně nebyla k zastižení, nehledě na to, že všechny doktory včetně porodnice mám ve městě a to bych pořád musela někam volat a hlásit, že se chystám tam a tam a kdyby náhodou přišla kontrola, tak ať o tom někdo ví…to mi připadá praštěné, to je pro toho doktora jednodušší mi ty vycházky dát od rána do večera… 8-)

Ale to že tě zaměstnavatel přeřadit nemůže je jeho problém, ne problém doktora, správně by tě měl nechat za plný plat doma, pokud děláš práci, kterou těhotná dělat nesmí.
A pokud ti doktor neschopenku vypíše, tak je na něm jak ti dá vycházky… a upřímně, pokud si na neschopence z důvodů problémů v těhotenství, tak bys neměla courat po cvičení, kurzech a plavání…

Jinak příklad se zlomenou rukou je malinko něco jiného, tam je naprosto jasné, že pracovat se nedá, ale courat venku jo.

A neomezené vycházky napsat jdou, ale doktor musí být schopen si je obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
8.2.11 17:51

Stejně doktorka říkala, že pro těhu je horší sedět doma a čekat až někdo přijde, že je to tak na psychinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
8.2.11 17:52

Pokud chodíte na cvičení a plavání s těhulkami v klasickém předporodním kurzu tak se to počítá jako by jste byla u doktora. To nám hned na začátku kurzu řekla naše PA, vždy vypíše lístky do práce pro pracující těhulky - dává na ně razítko nemocnice. Takže když jsem na kurzu a příjde mi kontrola mám ji hned kontektovat a nemocnice mi samozdřejmě vyhotoví potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
8.2.11 17:52
DaiquiriQ píše:
LuciE : ale i tak si představ, že by kontrola přišla, nechala mi tam lístek, já musela volat doktorce, domluvit se s jí a pak volat na kontrolu a doložit to…a pak jak na sviňu by si mě pohlídali a bylo by to jak u bláznů…to, že jsem jako těhu na nemocenské neznamená, že musím doma sedět na prdeli a nic nedělat…pakárna… :andel:

To máš pravdu, já opravdu měla štěstí, že doktorka mi to navrhla sama a že mi kontrola nepřišla. Taky jsem měla strach, ale říkala jsem si, že to nějak kdyžtak ukecám. Ještě jsem měla doma tchýni, tak jsme se navzájem kryly :-D

• Citovat
  • Upravit
30316
8.2.11 17:54

To teda nechápu, proč by nemohly být neomezené vycházky. Jsou profese, kde těhotná pracovat nesmí, přeřadit ji jinak taky nejde a to jen proto by měla být zavřená 7 měsíců doma? Ono třeba kam přeřadit těhotnou v nemocnici, kde jde o nebezpečí nemocí a těch je v nemocnici plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
8.2.11 17:56

Zalezi na doktorovi,jak je ochotny,ja mela vychazky neomezene :wink: nastesti,rodice mam 80 kilaku vzdalene,tak na jeden den,by pro me nemelo cenu tam ani jezdit.. A na nemocenske jsem nebyla proto,ze bych se chtela flakat,svoji praci mam rada,ale nase cesta za miminkem,nebyla vubec jednoducha,nerada bych o nase poklady prisla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí