Neomezené vycházky na rizikovém těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.4.11 13:43
KPKristy píše:
Megii píše:
ahoj, tak jestli můžu taky přispět, u prvního těhu sem měla rizikové a bylo mi řečeno od sestřičky že neomezené nelze napsat,spousta kámošek je měla :nevim: , měla jsem dopo a odpo vycházky, absolutně sem to nedodržovala, jezdila i na týden pryč, nikdy kontrola nepřišla.
Tohle těhu mi na začátku nenapsali žádné, což teda bylo maso, s malým jen na zahradu, bála jsem si i se psem, ted jsou kontroly prý častější, na další kontrole sem sestřičce (jiné než původní) řekla jestli mi nemůže napsat aspon nákou vycházku, že vlastně nemůžu prakticky ani na poštu, prostě nic, ona mi řekla že mi musí změnit diagnozu, zabralo jí to asi minutu a napsala mi neomezené, takže sem se tam vznášela štěstím, pač na 2 hodiny jezdit někam na návštěvu je teda dost opruz.

Oni jsou lemry. Nechápu, co mají z toho, že buzerují chudinky těhule :lol:
Když to evidentně jde udělat!!

kaceslavapet, klikneš na citovat (jak se ti to povedlo před chvílí), pak hodíš kurzor pod poslední slovo /citovat/ a napíšeš reakci! :palec:

Tak díky. Skoro se mě to, ale povedlo, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.11 13:50

Jsem ráda, že existuje taková internetová adresa, kde člověk může pokecat o svých trampotách a někdy se i stane, že taková odpověď může člověka posunout o něco dopředu. Díky všem holkám, které měly čas a posílali příspěvky. Já to pak ukážu i manželovi, že doopravdy existují i neomezené vycházky nebo aspoň ty od rána do večera. Doufám, že se mě podaří změnit vycházky. Díky holky. Dnes se loučím, neboť jsem úplně unavená, asi tak jako to dnešní ubrečené počasí.Mějte se a zas někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
14.4.11 14:09

Taky nechápu proč to jednou jde a jednou ne, ale vidím to v tý diagnoze, je jich víc a na některý prostě ty neomezený napsat nejdou a dr. se tím dál nezabývá.
Kaceslavapet - to je teda fakt smůla s tou kontrolou, taky sem byla přesvědčená že o víkendu nechodí, asi ti seberou nemocenskou bych tipovala :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janula11
14.4.11 14:31

Já jsem byla z nedostání vycházek tak psychicky na dně, že jsem se rozhodla změnit doktora, a musím říct, že teď už si konečně to těhotenství užívám. Když mi je zle, tak prostě ležím, a když mi je dobře, tak se jdu projít a mám pohyb, který je potřeba.

• Citovat
  • Upravit
46669
14.4.11 16:05
Megii píše:
Taky nechápu proč to jednou jde a jednou ne, ale vidím to v tý diagnoze, je jich víc a na některý prostě ty neomezený napsat nejdou a dr. se tím dál nezabývá.
Kaceslavapet - to je teda fakt smůla s tou kontrolou, taky sem byla přesvědčená že o víkendu nechodí, asi ti seberou nemocenskou bych tipovala :cry:

Však není problém upravit diagnozu. Těhotné se přílišně nekontrolují a nehlídají, pokud k tomu není vážný důvod třeba v podobě těch šílených vycházek. Fakt záleží na doktorovi. I ten můj posera, když mi to nechtěl napsat, přiznal, že na těhule chodí kontroly jen hooodně zřídka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
14.4.11 16:23

Když jsem byla doma ve druhém meěsíci, tak jsem je měla omezené. Ptala jsem se na to Dr. zda by mi nenapsala neomezené a ona mi řekla, že by jsem je dostala až od třetího měsíce. Je to prý podle nějakýho pragrafu. Ale to už bylo vše Ok, tak jsem šla do práce. Doma to pro mě byla katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.11 12:34

chtěla jsem se zeptat některé z vás. Já když jsem otěhotněla, zavolala jsem ke gynekologovi, že jsem zjistila, že jsem těhotná. On mi řekl termín, kdy mám přijít.Když jsem tam přišla, tak po vyšetření mě řekl, že těhotná jsem. Zeptal se mě, jestli si to chci nechat. A to bylo vše. Pak jsem mu řekla a co práce. Já tam nemám dobré podmínky a tak jsem chtěla nastoupit hned na nemocenskou. A co on mi řekl? Nemám právo mám zakázat jít na nemocenskou. A tak mi ji napsal a vycházky si můžu vybrat. Buď ráno a nebo odpoledne. A to bylo vše. Nezaptal se mě co dělám, s čím a kde. Při další návštěvě se mě zeptal zas jestli si to chci nechat. Je toto normální? Pak už jsem byla ale rozhodnuta, že když se mě příště na to zeptá, tak už mu něco řeknu.
Napiště mě někdo a skuste mi napsat vaše setkání u doktora. Hlavně jestli se Vás ptal na zaměstnání atd. Je to pro mě moc důležité, protože dnes jdu odpoledne navštívit gynekologa. Jo a jaké máte skušenosti se změnou bydliště na tři dny. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
18.4.11 12:38

Ahoj, tak mě se teda Dr nikdy nezeptala jestli si to chci nechat- no, otěhotněla jsem po potratu, takže bylo jasný, že nehoda to asi nebyla. :palec: No a na práci se mě extra neptali do té doby, než jsem si postěžovala, že po dvanáctihodinový směně jsem začala špinit. Pak se ptali co dělám a tak jsem jim to živě popsala a Dr hned řekla, že pujdu na neschopenku. Naštěstí tahle moje Dr dává neomezený s tím, že těhotenství není nemoc a nemuže mi zakazovat chodit ven a že přeci sama poznám, na co mám a kdy je mi dobře, abych šla ven a kdy mám ležet. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.4.11 13:03

Mě se ptal, co dělám, jak dlouho sedím, stojím, atd. Když jsme mu řekla, že chci nemocenskou od 20tt, tak neprotestoval. Jen řekl, že už to bude půlka těhu, tak mám plné právo nepracovat a odpočívat. S vycházkama to dopadlo, jak už jsem psala výše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
18.4.11 13:19

Ahoj holky, pridam i sve zkusenosti. Kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak se me doktorka hned ptala kde pracuji a jestli to neni fyzicky narocne..Kvuli neschopence.Ja rekla ze neni a ze do prace chodit chci. Tak jsme to dal neresily.Pak jsem zacala spinit a sla na neschopenku..I potom jsem ji rekla,ze do prace jeste nastoupim a ona souhlasila, ze miminko musi zvladnout prvni 3 mesice s normalni zatezi..V patem mesici jsem ale mela porad nejaky problemy, tak uz mi sama doporucila jit na rizikove, ze je videt, ze ikdyz prace neni narocna nedela mi dobre tam travit 9,10 hodin..Sama mi napsala vychazky neomezene,protze na vychazky a na plavani chodit pry mam,tak me nebude omezovat kdy…Myslim si, ze v tehotenstvi je zbytecny omezovat casem, kdy muzes jit ven nebo ne. Proste se bud citis na praci a nebo ne, ale to neznamena nehnout se z domu. Ja se na praci treba citila,ale proste to neslo…ale byt jen doma, to bych se zblaznila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.4.11 13:20
veronika.st píše:
Ahoj holky, pridam i sve zkusenosti. Kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak se me doktorka hned ptala kde pracuji a jestli to neni fyzicky narocne..Kvuli neschopence.Ja rekla ze neni a ze do prace chodit chci. Tak jsme to dal neresily.Pak jsem zacala spinit a sla na neschopenku..I potom jsem ji rekla,ze do prace jeste nastoupim a ona souhlasila, ze miminko musi zvladnout prvni 3 mesice s normalni zatezi..V patem mesici jsem ale mela porad nejaky problemy, tak uz mi sama doporucila jit na rizikove, ze je videt, ze ikdyz prace neni narocna nedela mi dobre tam travit 9,10 hodin..Sama mi napsala vychazky neomezene,protze na vychazky a na plavani chodit pry mam,tak me nebude omezovat kdy…Myslim si, ze v tehotenstvi je zbytecny omezovat casem, kdy muzes jit ven nebo ne. Proste se bud citis na praci a nebo ne, ale to neznamena nehnout se z domu. Ja se na praci treba citila,ale proste to neslo…ale byt jen doma, to bych se zblaznila…

Máš rozumnou a moderní doktorku. buď ráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
18.4.11 13:21

veru - souhlas, být doma celé těhu je na nervy. Ale zase dobrej pocit, že když už tam je nějaký rblém (špinění např.) tak že to zbytečně nedráždím a neriskuju.
tohle je fakt o doktorovi samotném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.11 13:27
KPKristy píše:
Mě se ptal, co dělám, jak dlouho sedím, stojím, atd. Když jsme mu řekla, že chci nemocenskou od 20tt, tak neprotestoval. Jen řekl, že už to bude půlka těhu, tak mám plné právo nepracovat a odpočívat. S vycházkama to dopadlo, jak už jsem psala výše…

Dnes jsem volala sestřičce jestli bych nemohla navštívit pana doktora a domluvit se s ním na mých vycházkách i když mám kontrolu až 26.4. Víš co mě řekla, že to tak nejde, že musím přijít až 26.4. Tak jsem zavěsila a celá zklamaná. Pak mi volala můj muž, že pojede na chatu a že si když tak mám nahlásit změnu pobytu. Změna pobytu na dobu nejdéle tří dnů se hlásí ošetřujícímu lékaři. Tak jsem volala zas sestřičce a ta mě řekla, že musím se domluvit s panem doktorem. Takže tam i tak dnes půjdu a ne 26.4. No, připadám si jak u debilů. Takže když už tam budu, tak už se můžu zeptat na tý vycházky a ne čekat do 26.4. Já se snad asi udusím doma. Mám strach tam jít, protože se bojím toho, že se nebude chtít semnou o tom bavit.
Jo a jinak jsem na internetu zjistila toto: Posuzování dočasné pracovní neschopnosti (dále PN) je upraveno vyhláškou Ministerstva práce a sociálních věcí č.31/1993 Sb.V ní je stanoveno, že PN posuzuje ošetřující lékař. Ten podle paragrafu 4 odst. 4 uvedené vyhlášky: v legitimaci a hlášení příslušné okresní správě socialního zabezpečení vyznačuje den příštího lékařského ošetření a rozsah dobu vycházek práce neschopného občana. Ve vyhlášce není stanoven žádný časový rozsah vycházek proto, že je plně v kompetenci ošetřujícího lékaře podle závažnosti zdravotního stavu práce neschopného určit jejich rozsah, event. je vůbec nepovolit.

Lékař není oprávněn vycházky povolovat, zakazovat či určovat délku jejich trvání, neboť žádný zákon lékaře k takovému rozhodnutí nezmocňuje. Naopak podle ustanovení Listiny základních práv a svobod může každý činit, co není zákonem zakázáno a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá. Rozhodnutí o rozsahu a době vycházek je tedy na pacientovi, lékař rozsah a dobu vycházek v legitimaci pouze vyznačí.

To jsem nepsala tobě KPKristy, ale pro holky, které bojují jak já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
18.4.11 13:30

No ja jsem za ni fakt rada. Ja mam na tohle takovy stesti, ze kdybych je mela omezeny, tak bych si jen vybehla koupit rohlik a zrovna by me doma nezastihli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
18.4.11 13:33

Ahojek, tak pak pisni jak jsi dopadla.

Neobjednávala jsi se už na té Silesiamedical?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí