Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já měla vycházky 8-18 a bylo to fajn. Ale stejně jsem měla přikázáno ležet s nohama nahoře! Kontrola mi nepřišla ani jednou. Asi záleží, na jakého dr. narazíte… pro něokho je problém všechno - pro někoho nic ![]()
No tak ja nevim devcata ale taky mam praci, kterou jsem uz dal nemohla delat a sla jsem na rizikove a mam vychazky neomezene. Na neschopence mam napsano NEOMEZENE. Vzdyt tehotna zenska (ktera nemuze delat praci z duvodu jine nez je nemoc) neni preci nijak nemocna, a musi taky chodit na prochazky a tak takze ja se diivm, ze nekteri doktori davaji od do. Prijde mi to takove ulitle.
![]()
a on si tady někdo snad stěžuje?Pouze jsem jen napsala jaké vycházky mám já a že si taky nestěžuji i přes to,že se nedá stihnout ani kafe u kamarádky…tady by to chtělo číst pořádně
![]()
Lusisek píše:
a on si tady někdo snad stěžuje?Pouze jsem jen napsala jaké vycházky mám já a že si taky nestěžuji i přes to,že se nedá stihnout ani kafe u kamarádky…tady by to chtělo číst pořádně![]()
Myslím, že čtu dobře. Píšeš u jednoho příspěvku, co by si za jiné delší vycházky dala!
Těhotenství není nemoc a to ani rizikové takže nechápu doktory, kteří říkají, že neomezené vycházky nejdou dát. Jdou, ale musejí chtít!!!
Ať jsou omezené, nebo neomezené. Ale mělo by se to ujednotit. Takhle je to nespravedlivé. Pokud omezené vycházky, tak pro všechny stejně hodin, s tím, že si každý může vybrat od kdy do kdy. A když neomezené, tak pro všechny. A myslím, že je na každé těhotné, jak hodně bude odpočívat, nebo chodit někde na procházky či na nákupy. Pokud jí bude špatně, bude ráda, že leží doma. Zákon zatím říká, že vycházky jsou plně v kompetenci lékaře. Jenže každý lékař – jiný přístup. Těhotná, která má vycházky 10-12 a 14-16 by třeba u jiného dostala neomezené vycházky.
Zdravím, já jsem na neschopence od 6tt a nemusela jsem ani řikat doktoru proč jí chci. Před půl rokem jsem prodělala potrat, tak to beru jako samozřejmost, že zůstanu doma. O vycházky jsem si řekla, že je chci odpoledne a dal mi je neomezeně a jsem za to velmi ráda. Někdy spim až do odpoledne a někdy zase celé odpoledne prospím. Mám vlkého psa, a tak jsem za neomezené vycházky ráda, kdykoliv spolu můžeme jít na procházku, zvlášť v posledních dnech, když je venku tak hezky. Rodiče mám 20 km daleko, tak když bych se za nima chtěla jet podívat, tak s omezenýma vycházkama by to byl celkem problém.
Vzpomněla jsem si na příhodu ohledně kontroly. Mamka si pozvala k nám jednu kamarádku, ale ta zapoměla, v kterém domě bydlíme (naši bydlí v řadovkách), tak se na ni ptala sousedů. Ti všichni zapírali, že žádná taková paní tam nebydlí, mysleli, že na mamku jde kontrola.
Ještě, že měla u sebe kamarádka mobil. Sranda veliká. Naopak, když jsme byly s tchýní obě teď na nemocenské, tak dojela má kolegyně z práce. Tchýně má malinké hospodářství, takže se musela postarat o zvířátka. No, sousedka hned práskala kolegyni, že tchýně je venku, křičela na ni:" tam je, tam ji vidím, nezvoňte". Potom dostala zdrba a chvíli jí tchýně nechala dusit, že to byla kontrola. Pak jí řekla, že je to návštěva pro mne.
No tak já ráda jsem a nestěžuju si…Jsem za ně ráda hlavně kvůli cestám se staršim synem do školky a ze školky…nevim,co bych dělala,kdybych je měla omezený,protože jenom cesta do školky nám přes celý město trvá skoro 45 min.
Ahojky, taky jsem pracovala jako zootechnicka, a vychazky mam od 10 do 12 a od 15 do 17:-(, ptala jsem se na neomezene a pan doktor mi rekl, ze se pisi pacientum z psychiatricke lecebny, co z me nakrklo, pac par lidi v mem okoli ma neomezene a blazni rozhodne nejsou.
tak já mám taky neomezené…
Jestli je zakaz neomezenych…tak proč to někteří doktoři můžou napsat a jiní ne…to je trošku zvláštní ne… ![]()
já myslím, že je to hodně i na ochotě lékaře, jestli dá neomezené vycházky a pak je schopný to rozhodnutí obhájit, kdyby s tím někde měli problém..
Záleží na doktorovi. Já jsem přešla od doktorky, která mě chtěla nemocenskou ukončit, i když to zrovna nebylo v pohodě a nový doktor to dělal postupně. První měsíc žádné vycházky, pak 4 hodiny a pak nemezeně. Přijde mi to logické kvůli riziku. Když jsi nespokojená, tak změň doktora. Jinak na víkend jde třeba změnit místo pobytu, to se hlásí u lékaře.
Tak to ti závidím, že si chodíš, kde chceš když máš určené vycházky od-do. Já jsem také doma, ale ne na rizikovém, ale hned kdy jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem šla na nemocenskou, a to z důvodu nevhodných podmínek v práci. Mám vycházky od 14.00- do 18.00. Taký jsem jezdila na chatu, chodila na delší procházky, jela do německa do Tropical Islands, a co se nestalo. V sobotu v 10,45 jsem měla kontrolu. Takže žádný doktor mě nemůže napsat omluvenku. No, měla jsem pech.Zatím nevím co se bude dít, jaký postih mě potká, ale čekám na dopis, na rozhodnutí. Je to,a le velká smůla, že zrovna já. K někomu nepříjde žádná kontrola a ke mě jo, a to ještě v sobotu. Jak jsem nastoupila na nemocenskou, tak jsem se ptala doktora jestli můžu dostat neomezené vycházky a on řekl, že to nejde, že to rovnou můžu chodit do práce.Nevím co mám dělat a když čtu, že někdo má neomezené, tak mi je do breku. Všechny známé mám ve Frýdku, takže s těma 4 hodinama co mám, můžu jen a jen sedět na zadku doma.Jsem na konci 16 tt a nevím jak to dál budu zvládat doma.
Souhlasim, ze by tehulky mely mit vsechny napsane neomezene vychazky. Mam je sice omezene, od 14 do 20, ale co jsem 4 mesice doma, tak mi prisla kontrola jen jednou. jinak, pro ty, co by chtely nekam jet, jde opustit misto vykonu nemocenske na 3 dny, a to i opakovane, staci to jen nahlasit sestricce. jinak vychazky vubec nehrotim, chodim kam chci a kdy chci, pro ty co by chtely moralizovat, samozrejme jen kdyz se citim dobre, a kdyby mi prisla kontrola a ja nebyla doma, tak si necham od jakehokoliv doktora potvrdit, ze jsem u nej byla v dobe kontroly na vysetreni.
jinak si tu jedna maminka stezovala, ze ma vychazky v dobe, kdy dite zrovna spi. vychazky se daji v prubehu nemocenske menit a slouzi k prohloubeni rekonvalescence nemocneho, takze nemaji smysl, kdyz je nevyuziva, takze pritvrdit na doktora, at je upravi podle toho, jak vyhovuji vam:-)