Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě neomezené vycházky jdou. Záleží jen na lékaři, jakou napíše diagnozu.
S vycházkami nevím jak bych vyzvedávala děti ze školy, musím je vozit.
Taky si myslím, že záleží na každé mamince, co bude doma dělat. Já jsem byla ráda, že si můžu schrupnout, když jsem unavená, že můžu ven na vycházku, když se cítím fajn.
Nechápu proč to někdo odsuzuje. Zvlášť pokud je zaměstnání jakkoli rizikové.
V dnešní době je skoro každé těhotenství skoro zázrak, tak proč riskovat.
Proč se na nemocenské omezovat, pokud to není nutné.
Je fakt, že znám i takové co byly na nemocenské a našli si práci bokem .......
Asi takhle, bohužel někde i v dnešní době jde, jít na rizikové aniž by mi něco bylo…nechápu, že to někteří gynekologové dovolí, ale je to tak. To je opravdu nefér.
Pokud je rizikové oprávněné, jsem za neomezené vycházky.
užje to tady zase, nškdo má problém, chce ho objasnit a všichni se na něj vrhnou, umlatíme ji za to , že má neomezene vycházky.Teda nevím jestli je to tady samej zavistivec, kterýho štve, že do práce musí, protože nemá práci rizikovou, nebo bl…
Já sice nemarodím, ale doma jsem taky, jsem student,přerušila jsem studium odletního semestru tedy od pondělka.Na doporučení děkana,protože mi sám řekl, že bych nemusela dokončit LS když mám termín v květnu a zbytečně bych přišla o kredity.A blbě se kvůli tomu teda fakt necítím.
Podle platné právní úpravy je povolení vycházek, včetně jejich rozsahu a doby, zcela v kompetenci ošetřujícího lékaře, pokud zdravotní stav pojištěnce a stanovený léčebný režim vycházky nevylučuje. Stanovení neomezených vycházek právní předpis neupravuje.
Takže je to vždy na lékaři. Je smutné, že každý to píše jinak, prostě nespravedlivé
. Já třeba kdybych šla na nemocenskou, tak mám omezené vycházky, neomezené bych nedostala ani náhodou (údajně to nejde). I když mi v práci nebylo vždy úplně dobře, tak jsem to nějak vydržela, abych mohla třeba o víkendu jezdit s manželem na návštěvu k rodičům mým nebo jeho … Mít omezené vycházky, tak by to bylo nemožné. A vážně jsem se v práci někdy dost trápila. Takže neomezené vycházky pro těhotné jsou myslím v pořádku, jenže je nenapíšou všichni lékaři a to je nespravedlivé
… proč neměří všichni stejným metrem?
Izabella píše:
*Podle platné právní úpravy je povolení vycházek, včetně jejich rozsahu a doby, zcela v kompetenci ošetřujícího lékaře, pokud zdravotní stav pojištěnce a stanovený léčebný režim vycházky nevylučuje. Stanovení neomezených vycházek právní předpis neupravuje. *Takže je to vždy na lékaři. Je smutné, že každý to píše jinak, prostě nespravedlivé. Já třeba kdybych šla na nemocenskou, tak mám omezené vycházky, neomezené bych nedostala ani náhodou (údajně to nejde). I když mi v práci nebylo vždy úplně dobře, tak jsem to nějak vydržela, abych mohla třeba o víkendu jezdit s manželem na návštěvu k rodičům mým nebo jeho … Mít omezené vycházky, tak by to bylo nemožné. A vážně jsem se v práci někdy dost trápila. Takže neomezené vycházky pro těhotné jsou myslím v pořádku, jenže je nenapíšou všichni lékaři a to je nespravedlivé
… proč neměří všichni stejným metrem?
Hele , brácha je doma se zlomenou rukou a když se ptal na neomezené vycházky, tak mu doktorka řekla, že to není tak jednoduchý, protože ona to musí někam hlásit a odůvodňovat......takže se asi některých doktorům jen nechce
Nerada bych jim křivdila, ale myslím, že v těhotenství by opravdu měly být vycházky neomezené. I když má žena potíže, menší procházky jí udělají dobře .A sladit svoje zdravotní problémy s časovým rozvrhem od doktora prostě nejde ![]()
Asi takhle, bohužel někde i v dnešní době jde, jít na rizikové aniž by mi něco bylo…nechápu, že to někteří gynekologové dovolí, ale je to tak. To je opravdu nefér.
Pokud je rizikové oprávněné, jsem za neomezené vycházky.
ahojky..chápu tě,ale taky jsem se hned ptala na neschopenku…podle mě jsem na ní měla právo..mám za sebou tři potraty a mám leidenskou mutaci,kterou mi zjistily až na genetice…ta nemoc může za ty tři potraty,..a podle mě má právo každá maminka jít na neschopenku,která nemůže vykonávat svou práci..a pokud je práce kde jenom maminka sedí tak nevidim důvod proč by nemohla dále chodit do práce ![]()
a maminka když je na rizikovém tak jsou omezené vycházky na místě…taky jsem na rizikovém a mám vycházky jen od 13:00 hod do 17:OO hod a stěžuju si?Nestěžuju..vy máte všechny maminky větší vycházky než já,co bych za vaše vycházky dala..tak si pořád nestěžujte..nezlobte se na mě,ale pokud to tak váš lékař udělal tak k tomu měl jasný důvod,…
LORAINE:Nerada bych jim křivdila, ale myslím, že v těhotenství by opravdu měly být vycházky neomezené. …to co tu píšeš je nesmysl..nezlob se,ale je to tak…ano vycházky by měli být povolené,ale ne neomezené…těhulka se má šetřit a ne trajdat..jen na procházku,zařídit si popřípadě věci a ne trajdat…pokud v těhotenství chceš mít vycházky neomezemné tak si neměla chodit na neschopenku a pracovat a mohla si mít neomezené vycházky..nezlobte se na mě holky,ale vaše názory mě opravdu zaráží
![]()
buď ráda já na rizikovém mám jen od 13:00 hod do 17:00hod a za tu dobu se nedá stihnout ani kafe u kamarádky… ![]()
Lusisek Ano, přesně jak píšeš, těhulka nemá trajdat, ale na procházky chodit má, to doporučuje každý lékař. A jak má jít na procházky , když je jí blbě zrovna v tom časovém rozmezí, kdy může ven???? Pak je podle tebe odsouzená sedět doma??? Přeci těhule půjde ven když je jí dobře a né když udeří 13.00 hodina
Mě spíše zaráží, proč někteří doktoři napíšou neomezené a někteří omezené. Je to nespravedlivé.
Já mám od 8 do 20 hodin a nestěžuju si. Absolutně není na co. ![]()
gabi.design píše:
Já mám od 8 do 20 hodin a nestěžuju si. Absolutně není na co.
Takže vlastně neomezené, protože mimo tu dobu, kdyby přišla kontrola, tak řekneš, že jsi ještě spala, nebo už spala
a nikdo ti nic nemůže dokázat. Měl by být nějaký zákon, který to ujednotí. Je to strašně nefér.
když je těhulce špatně tak je jí špatně a je ráda,že je ráda ne?Tak nemá ani pomyšlení jít někam ven a půjde až se jí udělá dobře ne? a pokud odbije 13:00hodina a ona by měla jít ven tak půjde..je přece na neschopence kvůli tomu,aby bylo těhulkování ok a miminko taky ..nebo tobě jde jen o ty vycházky?Já jsem ráda,že jsem ráda a vůbec mi vycházky nevadí,že mám omezené..a mám je omezené ze vše vás tady nejvíce tak proč si stěžovat…
![]()
Izabella..protože to dělá podle toho jak moc rizikové těhotenství máš či nemáš..nedělá to proto,že by se jí nechtělo ti dát více vycházek,ale proto,že tvůj stav na víc v
vycházek neodpovídá ![]()
gabi.design:Ahojda,co ty tady? ![]()
Lusisek píše:
když je těhulce špatně tak je jí špatně a je ráda,že je ráda ne?Tak nemá ani pomyšlení jít někam ven a půjde až se jí udělá dobře ne? a pokud odbije 13:00hodina a ona by měla jít ven tak půjde..je přece na neschopence kvůli tomu,aby bylo těhulkování ok a miminko taky ..nebo tobě jde jen o ty vycházky?Já jsem ráda,že jsem ráda a vůbec mi vycházky nevadí,že mám omezené..a mám je omezené ze vše vás tady nejvíce tak proč si stěžovat…![]()
![]()
![]()
Izabella..protože to dělá podle toho jak moc rizikové těhotenství máš či nemáš..nedělá to proto,že by se jí nechtělo ti dát více vycházek,ale proto,že tvůj stav na víc v
gabi.design:Ahojda,co ty tady?vycházek neodpovídá
Právě , půjde ven, až se jí udělá dobře…to se shodnem… ale když se jí udělá dobře až po povolených vycházkách, tak má smůlu a může maximálně koukat z okna. Přeci neznamená, že když mi doktor napíše celodenní vycházky, tak budu od rána do setmění hopsat po venku.Navíc pokud Ti jsem trnem v oku s vycházkami, tak si přečti zpátky můj příspěvek, proč jsem vůbec doma. Věř mi, že bych mnohem radši chodila pracovat a měla nějaký prachy než byla doma na neschopence. A téma bylo založeno jako dotaz, jestli celodenní vycházky jdou…a to jdou, ať se to někomu líbí nebo ne.