Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem včera jsem byla na kontrole a malá měla ve 26+4 váhu 1125g doktorka řikal že to je dobře ale nevím není to fakt moc?? a nebude pak vysoká porodní váha??aby se nenarodila jako 4 nebo 5 kilová… ![]()
máte s tím někdo zkušenost??
Děkuji vám
![]()
naše malá měla v 21+4 tt pul kila a v 30+6tt 1616g. Asi je vaše váha akorát. ono to je stejně jen orientační a ne uplně přesné:-) A pokud dr. tvrdí, že je to v pořádku, tak snad ví ![]()
Buď v klidu, Adam měl odhadovanou váhu v cca 27-28 tt 1750g, doktor říkal, že bude větší. Narodil se 38+1 a vážil 3,65kg ![]()
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
podle tohohle je teda asi veliká, ale kašli na nějaký tabulky
no tak třeba bude větší no, nemáš třeba těhotenskou cukrovku nebo tak něco?
Normální váha.Navíc měření není uplně přesné.Týden před porodem dítě 4kg a narodil se 3400.Nemyslim si že by zhubnul ![]()
cukrovku nemám…ale bojí se že se pak narodí obří dítě a nevím kudy bych ji asi protlačila
no podle tabulek se neřídím ale mám kolem sebe těhotne jedna je stejný týden a před 10 dny měla jeji prcek 700g…aby naša fakt pak neměla 5 kilo ![]()
Taky bych odhadu váhy nepřikládala takový význam, je to jen orientační. Pokud je to podle tvé gyndr v pořádku, tak se zbytečně nestresuj.
U mě se s odhadem porodní váhy taky sekli. ![]()
Ach jo, tyhle tabulky(čehokoliv) mě hrozně dostávají každý jsme jiný a i mimča v bříšku všechna nerostou stejně. Naše mimčo ve 29+6 mělo 1354g prý je vše v normě, známá má 1700g a taky je to v normě.
Ahoj,já jsem měla odhadovanou váhu ve 27 tt. 1000g, rodila jsem ve 41tt. a Maty měl 3500g. Taky mě celý těhu Dr. strašila,že bude velikej a byl tak akorát.
Je to jen odhad, neni to uplne presne - bambuli mela ve 25tt asi 665 g a pry to odpovida.
Samisek mel ve 23tt odhad 600 g a ve 29tt 1,4kg … pri narozeni (40tt) mel 3,74 kg. ![]()
Malá měla ve 26+1 675g a ve 28+0 960g ale ve zprávě jsme měli uvedeno že odpovídá o týden méně, a porodní zatím nevím to až za chvilku ![]()
My jsme měli 27+4 1100g a doktorka říkala, že malá je maličká..
Vše je jen orientační. Mi dr tvrdil že budeme mít prcka, týden před porodem mi řekl podle utz že má 48 cm a 2800 gramů nanejvýš.
Hmmmmm…narodil se 48 cm ale 4050 gramů.