Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bytsamsebou píše:
Tady na emiminu se toho nakecá a já si teda nevšimla. Beru s přestávkami antikoncepci x let a žádný problém, naopak vše super. Jo, lepší se chránit dvojitě, takže když nemáš tělísko, či HA, tak radši dva kondomy naráz, bo jeden kondom přece taky není spolehlivý…
Zajímavé je, že jsem na několik ženách testoval ženský kondom (Femidom) a po vyzkoušení žádná nechtěla používat, jak je to nepříjemné, že nic necítí. V podstatě to znecitlivění přenese na stranu ženy čistě fyzikálně vzato. ![]()
@Bytsamsebou píše:
Nedivím se mu, spousta chlapů nesnáší kondomy. Když bereš pravidelně antikoncepci, nemusíš se chránit ještě jinak.
Tak on si taky muze ustriknout a zamrazit sperma a jit na vasektomii, proč má ona do sebe cpat od 21 sajrajt jen proto, ze rozmlsanému panáčkovi nevoní guma… ![]()
@Bytsamsebou píše:
Nedivím se mu, spousta chlapů nesnáší kondomy. Když bereš pravidelně antikoncepci, nemusíš se chránit ještě jinak.
a ne jen chlapů, já kondom taky nesnášim.. vadí mi to. Chápu na začátku vztahu, kvůli případným pohlavním chorobám, než se dva poznají, ale jinak za mě ne, je spousta jiných možností. Kondom beru hlavně jako ochranu proti chorobám..
Příspěvek upraven 24.01.23 v 11:53
@Kazatel píše:
Doplňoval jsem příspěvek o info, že nejde o jen o teplotu, ale o používání statistickou metodou.
Statistika založená na špatných vstupních datech nemůže dát správný výsledek. A jakákoliv hormonální antikoncepce ta vstupní data ovlivňuje. Btw, informace načtené na internetu se dost často rozcházejí s realitou. A věř, že oba dva druhy HA výrazně ovlivňují symptomy, na kterych jsou výpočty založeny. Vyzkoušeno osobně.
@Bytsamsebou píše:
Zato jíst každý den života prášky je extrémně pohodlné
nehledě na zdravotní rizika
@Matt 02 píše:
No tak někomu prostě ta šprcka vadí, nemyslím si, že je to o tom, že si to někdo dělá schválně složitější…
Nemůžeš po celý život dělat jen to. co ti nevadí.
@Uslava píše:
To určitě ne, to souhlasím, ale v sexu je myslím výjimka a měli by dělat oba dělat jen to, co jim vzájemně vyhovuje.
@Matt 02 píše:
No tak někomu prostě ta šprcka vadí, nemyslím si, že je to o tom, že si to někdo dělá schválně složitější…
Nejenom chlapům
@lucynka25 píše:
a ne jen chlapů, já kondom taky nesnášim.. vadí mi to. Chápu na začátku vztahu, kvůli případným pohlavním chorobách, než se dva poznají, ale jinak za mě ne, je spousta jiných možností. Kondom beru hlavně jako ochranu proti chorobám..
Já také.....ale těhotenství už hodn ě dlouho neřeším
Když si představím,že to takhle v dlouhodobých vztazích dělají pořád ,tak to by mně nebavilo@Sisika9 píše:O dost pohodlnější
Zato jíst každý den života prášky je extrémně pohodlnénehledě na zdravotní rizika
@Uslava píše:
Tak to platí i na ty prášky
@Sisika9 píše:
Zato jíst každý den života prášky je extrémně pohodlnénehledě na zdravotní rizika
Nejpohodlnější, máš je na nočním stolku a před každým spaním si dáš jeden. Žádné zdravotní rizika nemám, ani nikdo z mých přátel.
@Sisika9 píše:
To jsou názory z roku raz dva ![]()
@Bytsamsebou píše:
To řekne těm, co mají neplánovaná miminka s dementy, protože jim selhala hormonální antikoncepce.
Každý týden tu minimálně dvě takove zakládají diskuze.
@Jahru píše:
Statistika založená na špatných vstupních datech nemůže dát správný výsledek. A jakákoliv hormonální antikoncepce ta vstupní data ovlivňuje. Btw, informace načtené na internetu se dost často rozcházejí s realitou. A věř, že oba dva druhy HA výrazně ovlivňují symptomy, na kterych jsou výpočty založeny. Vyzkoušeno osobně.
Chtěl jsem to rozvádět krok po kroku, abych ukázal, že i při špatných parametrech a nejhorším možném případě, tedy kdyby ty vstupy hodily celou metodu do náhodného výskytu ovulace během celého cyklu, tak pořád samotný fakt, že 5 dní v měsíce nebude soulož do konce (nebo vůbec), sníží celkové riziko početí, ale bylo by to zase na x postů. Napsal jsem dost, abych vysvětlil, proč to tak je, a tím končím. ![]()
Příspěvek upraven 25.01.23 v 00:36
Souhlasim s valnou většinou. Nerespektuje tvůj požadavek mít kondom, tak holt nepripustit sex. Ty si v riziku, on ne. To je proste matka priroda. Za tím si stůj.