Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bytsamsebou píše:
Tady na emiminu se toho nakecá a já si teda nevšimla. Beru s přestávkami antikoncepci x let a žádný problém, naopak vše super. Jo, lepší se chránit dvojitě, takže když nemáš tělísko, či HA, tak radši dva kondomy naráz, bo jeden kondom přece taky není spolehlivý…
Musíš mít tělísko, brát HA a do toho 2 kondomy. Schválně, jestli se to podaří
.
Taky jinak znám případ z okolí, že otěhotněla přes HA. Asi to nebude tak spolehlivý ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,
Užívám antikoncepci, ale vzhledem k tomu že je mi 21 a studuji na VŠ, úplně nemám 100% důvěru v antikoncepci a ráda bych pro svůj vnitřní klid užívala i kondom. Ale vidím jak se příteli naprosto příčí užívání kondomu, prý mě „necítí“.
Někdo podobný problém, jak na to jdete s chlapy vy? Ráda bych našla nějaký kompromis, např. užívání ultra thin kondomů, má s nimi Někdo zkušenost?
Děkuji
No, blbý je, že si s tou antikoncepci nemůžeš hlídat plodné dny.
@Kazatel píše:
Záleží, jestli je jednosložková nebo dvousložková, jednosložková pracuje s hlenem, ne s ovulací samotnou. Ale to je celkem jedno, protože tady to máte jako doplňkovou metodu ve smyslu, co kdyby ovulace byla nebo v druhém případě, co kdybych selhal chemický mechanismus zabraňující oplodnění vajíčka. Tj. prostě není sex v době, kdy by za okolností bez HA mohlo dojít k otěhotnění.Je třeba si uvědomit, že tato metoda neznamená jen sledování teplot, ale také jen statistickou předpověď na základě délky cyklu (což používá většina mobilních aplikací a chytrých hodinek, protože nemají teplotní senzory).
Výpočty teplot jsou u této metody spolehlivé právě jen u sofistikovaných systémů jako je třeba LadyComp, kde máte nahraná porovnávací data, takže je schopné to brát v úvahu i probdělé noci, nemoc, posun teploty od standardizového času měření, vynechání, atp. Proto Pearl index je jiný u toho, když si to člověk píše sám a u toho, kdy mu to dělá počítač.
Příspěvek upraven 24.01.23 v 08:38
Naučit se sledovat svoje tělo, ne počítač.
@Kazatel píše:?
Doplňoval jsem příspěvek o info, že nejde o jen o teplotu, ale o používání statistickou metodou.
Neberu prasky, ani se nijak nechranime uz pres 7let a vse poradku
ovsem musi to stihnout 😄
@Anonymní píše:
Neberu prasky, ani se nijak nechranime uz pres 7let a vse poradkuovsem musi to stihnout 😄
Se z tebe zakladatelka orosi. Pak to jednou zkusí že to funguje a hned bude těhotná… No a pak ti poděkuje za radu ![]()
Zakladatelka užívá HA, takže je plně chráněná. Přerušovaná soulož by byla navíc a i kdyby to do ní přítel pustil, otěhotnění nehrozí.
@Lorre píše:
Musíš mít tělísko, brát HA a do toho 2 kondomy. Schválně, jestli se to podaří.
Taky jinak znám případ z okolí, že otěhotněla přes HA. Asi to nebude tak spolehlivý
Taky znám. Ale ta se přiznala, že brala v tu dobu antibiotika a nějak si neuvědomila, že by mohly snižovat účinnost antikoncepce.
@Anonymní píše:
Neberu prasky, ani se nijak nechranime uz pres 7let a vse poradkuovsem musi to stihnout 😄
Taky jsem nic nebrala 3 roky a jeli jsme přerušovanou soulož a nic. Ale s HA si to pořádně užije i chlap.