Obavy při zavedení nitroděložního tělíska (nerodička)

22.1.23 23:22

Obavy při zavedení nitroděložního tělíska (nerodička)

Ahoj holky..

Uvažovala jsem nad nitroděložním čípkem a gynekolog mi doporučil menší hormonální verzi. Přesněji neřekl značku, jen jsme se o tom bavili minulou návštěvu. Říkal že se to zavádí mladým a že je to docela častá volba.

Ještě jsem nerodila a jsem docela dost drobná. Všude čtu jak to hrozně bolí při zavedení a že to někomu dokonce nesedne po prvních měsících.

Za pár dnů mám jít na zavedení ale stále to můžu odvolat. Prášky brát nechci a opravdu nevím co mi zbývá. :think:

Hrozně se toho obávám, ale zas třeba to v pořádku bude. Kromě bolestí při zavedení tak i dlouhodobého působení.

Každopádně by mě zajímalo jestli někdo s tím nemáte vlastní zkušenosti. Opravdu bych ocenila pomoc a názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1099
22.1.23 23:48

Zkušenosti s nitroděložními tělísky se velmi různí. Faktem je, že jsou děvčata, která si pochvalují, že tělísko nevyžaduje každodenní pozornost, nemá na jeho spolehlivost vliv průjem, zvracení ani užívání léků. Některým ovšem dělá potíže a hormony v tělísku k tomu mohou přispívat. Uvažuj tedy o nehormonální klasické variantě, o které se nedá jednoznačně říci, že je horší, ale je podstatně levnější a v případě, že by ses tělíska musela předčasně zbavit, je finanční ztráta menší. Jdi do toho, protože budeš mít naprostou svobodu v intimní oblasti a nebudeš muset každý měsíc se strachem čekat, jestli jsi v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.1.23 07:48

Měla sem nehormonální tělísko po prvním dítěti. Zavedení bylo lehounce nepříjemné, ale v pohodě. MS sem měla pravidelnou, jen z toho 1 den bývala silná. Žádné potíže nebyly jinak, akorát po 4 letech sem otěhotněla. Teď bych ho chtěla dát znova, ale čekám na MS. Dítě bude mít v létě 3 roky a ještě sem MS neměla :lol:

• Citovat
  • Upravit
31287
23.1.23 07:57

Nemůžu bohužel dát recenzi nerodící ženy, ale za mě tělísko top.
Nechala jsem si zavést nehormonální, tehdy z důvodu, kdyby to nesedlo, tak hodím do kanálu 1500 a ne 6000. Mám se stříbrem.
Když jsem ho po sedmi letech měnila, dala jsem si stejné, hormonální možná až za tři roky na třetí kolo (na doporučení gyndr. ohledně začínajícího přechodu).
Zavádí se ideálně při menstruaci, kdy je čípek pootevřený, co si tak pamatuju, jen to štíplo.
Nemusím nad ničím přemýšlet, výměnu si odpočítávám podle synových narozenin :mrgreen: na první jsem se domlouvala během šestinedělí, sedm, čtrnáct, mooožná dvacetjedna a konec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.1.23 08:30
@Bobinka2704 píše:
Ahoj holky..

Uvažovala jsem nad nitroděložním čípkem a gynekolog mi doporučil menší hormonální verzi. Přesněji neřekl značku, jen jsme se o tom bavili minulou návštěvu. Říkal že se to zavádí mladým a že je to docela častá volba.

Ještě jsem nerodila a jsem docela dost drobná. Všude čtu jak to hrozně bolí při zavedení a že to někomu dokonce nesedne po prvních měsících.

Za pár dnů mám jít na zavedení ale stále to můžu odvolat. Prášky brát nechci a opravdu nevím co mi zbývá. :think:

Hrozně se toho obávám, ale zas třeba to v pořádku bude. Kromě bolestí při zavedení tak i dlouhodobého působení.

Každopádně by mě zajímalo jestli někdo s tím nemáte vlastní zkušenosti. Opravdu bych ocenila pomoc a názor.

Už mám druhé nehormonalni tělísko a žádné neplánované těhotenství. Menstruaci mám trochu silnější, ale jinak fakt spokojenost. Tělíska jsem si nechala zavádět v kratoucke narkoze, protože jsem srabek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
23.1.23 08:51

Ja mam hormonalni telisko, zavadeni hruza - to radsi pujdu jeste jednou rodit. Dlouho si sedalo, libido taky nic moc. Uvazuju nad tim, ze si ho necham vytahnout. Po druhem porodu bych chtela zkusit jeste to nehormonalni, jestli to nebude lepsi. Nestrasim te, jen moje zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.1.23 09:35
@Cullenova píše:
Ja mam hormonalni telisko, zavadeni hruza - to radsi pujdu jeste jednou rodit. Dlouho si sedalo, libido taky nic moc. Uvazuju nad tim, ze si ho necham vytahnout. Po druhem porodu bych chtela zkusit jeste to nehormonalni, jestli to nebude lepsi. Nestrasim te, jen moje zkusenost.
Švagrova má také hormonální a řeší stejné problémy, navíc má problémy udržet váhu na uzdě…hodně cvičí a drží dietu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.23 09:45

Děkuji za vaše příspěvky. :srdce:
Můj gynekolog mi právě doporučil jen a jenom hormonální. V klinice dokonce odebrali nehormonální, protože údajně jim otěhotněly ženy. Přišlo jim to zbytečné a nespolehlivé. Zrovna bych v tomhle chtěla mít jistotu že neotěhotním. Ještě jsem studentkou a rozhodně do 3 let nemám v plánu začít rodinu. :nevim:

Ale dost chápu, že ta cena se o dost liší. Vím na 100% že mě to bolet bude. Vzhledem k tomu, že jsem hormony ani formou prášku nebrala.. docela se bojím toho co očekávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.1.23 09:48
@Cullenova píše:
Švagrova má také hormonální a řeší stejné problémy, navíc má problémy udržet váhu na uzdě…hodně cvičí a drží dietu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
23.1.23 11:17

Mám hormonální, jsem s ním spokojená, téměř bez MS. Zavedení mě teda bolelo. A pár minut po zavedení jsem se ještě v ordinaci skácela k zemi. Výměny se z toho důvodu bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
23.1.23 11:51

První tělísko jsem si nechala zavést před dětmi, měla jsem Mirenu. Gynekolog přeměřoval, aby měl jistotu, že se vejde, protože taky nejsem nijak velká. Zavedení hrůza, fakt to bolelo, ten den jsem byla naprosto nepoužitelná, musela jsem si vzít brufen. Další den už dobré. Několik měsíců se střídalo špinění s obdobím klidu, jako bylo to na palici. Ale pak se to najednou ustálilo, byla jsem bez MS, žádné problémy, bolesti, ani jsem o něm něvěděla. Za mě naprostá spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
23.1.23 12:04
@AstraG píše:
Mám hormonální, jsem s ním spokojená, téměř bez MS. Zavedení mě teda bolelo. A pár minut po zavedení jsem se ještě v ordinaci skácela k zemi. Výměny se z toho důvodu bojím.

Já si nechala vyndat tělísko, otěhotněla, po dětech opět nechala zavést a zavedení nebe a dudy, vůbec nebolelo, vůbec jsem ho necítila a mohla normálně fungovat od opuštění ordinace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
23.1.23 13:06

Ahoj, tělísko budu mít cca 1 rok a jsem s ním spokojená. Mám se stříbrem. Zavedení mě jen štíplo a nic víc. Týden jsem měla menší bolesti podbrisku jako bych to měla dostat. A od té doby klid. Ani nevím, že ho mám. Menstrulaci skoro nemám. Dr říkal, že se mi menzes vytratí úplně. A čtu, že někdo otěhotněl, tak doufám, že mně se to nestane. Dr mě prostě 100% ujištoval, že těhotná nebudu. Tak mu věřím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
23.1.23 13:14
@Lucie.Kusa píše:
Ahoj, tělísko budu mít cca 1 rok a jsem s ním spokojená. Mám se stříbrem. Zavedení mě jen štíplo a nic víc. Týden jsem měla menší bolesti podbrisku jako bych to měla dostat. A od té doby klid. Ani nevím, že ho mám. Menstrulaci skoro nemám. Dr říkal, že se mi menzes vytratí úplně. A čtu, že někdo otěhotněl, tak doufám, že mně se to nestane. Dr mě prostě 100% ujištoval, že těhotná nebudu. Tak mu věřím :)

Také mám se stříbrem a spokojenost…první fungovalo 5 let a druhé mám druhým rokem. Před tím jsem užívala HA a to byla hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
23.1.23 14:09

Ty zkusenosti jsou opravdu vlemi rozlicne! Za mne skvele rozhodnuti.

Ja si nechala zavest po prvnim porodu a mela jsem podobne obavy, ale nestalo to ani za to, pro mne to byl podobny pocit jako standartni prohlidka zrcadly. Byla jsem i upozornena, ze si to muze mesice sedat, ale ja o tom druhy den nevedela. Nakoupila jsem si menstruacni kalhotky, ktere vlastne ani nepotrebuji, protoze to vlivem hormonalniho temer nemam, proste mam trochu spinave kalhotky.

Hrozne si to pochvaluji, ten cely management okolo - brani prasku, kupovani a tahani vlozek, bordel, neprijemne pocity atp. je pryc a jam ma pocit, jakoze se mne toto tema ani netyka. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí