Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čekala jsi, jak Tě zajistí a místo toho to je flákač, neměla jsi ho tak dotovat, přeci měl mít nějakou rezervu, tohle nepochopím…i v manželství máme rozdělené finance, každý má svoji jistotu, i když by se nám něco stalo, ale taky každý z nás zadní vrátka…holky, vzpamatuje se a nenechávejte sebou orat ![]()
@Anonymní píše: Více
Jsi matka a máš se podle toho chovat. Jak můžeš takhle ohrožovat svoje děti, když kvůli nějakému chlapovi vyházíš svoje úspory?
dej si pár facek a kufry tomu chlapovi za dveře.
Ber to jako příležitost a vykopni ho. Tohle není chlap pro život ![]()
@Anonymní píše: Více
Kdybys bydlela sama, neřeknu nic, jsou ženy, které sponzorují chlapy celý život, nechají si nadávat, mlátit se, je to jejich věc.
Ale ty máš zodpovědnost za dítě a chlapa si vydržuješ z jeho peněz, děcko mohlo mít dovolenou o jarních prázdninách, nové hračky, oblečení, bohužel, maminka to nasype do nového nabíječe, který se válí doma a ještě se celý den hádá.
Takže jste bez úspor, hlavně že je doma chlap, nechápu… ![]()
@jasperka2 píše: Více
No a nebo je to netáhlo, kterému není hanba se nechat živit od ženy s děckem. Prý se hledá…
Ten by jel jak namydlený blesk. ![]()
Příspěvek upraven 04.02.25 v 07:23
Takže dokonce za válení doma při stotisícovém platu skoro 30 tisíc, tak ať padá na pracák a ty zakladatelko nebuď blbá a přestaň ho dotovat na úkor svého dítěte ![]()
Maximální výše podpory je omezena ve své výši pro rok 2025 částkou 26 163 Kč jako zákonem daných 58 % měsíční průměrné mzdy v ČR za prvních devět měsíců předchozího roku. Při rekvalifikaci je na všechny měsíce stanovena podpora ve výši 60 % se stropem pro rok 2025 ve výši 29 320 Kč.
Příspěvek upraven 04.02.25 v 11:29
Tak ten by letěl! Kdysi jsem žila s manipulátorem, kterého jsem taky živila…nejdřív měl skvělou práci, rozhazoval, následně dal výpověď, že jde za lepší prací, jenže ta nevyšla a od té doby jsem to táhla já. Naštěstí bez dětí. Rozchod byl to nejlepší, co se nám mohlo stát. Od té doby jsem hodně opatrná. Teď mám partnera, který má cca 40, ale stačí nám to a vím, že i kdyby o tu práci přišel, našel by si rychle jinou, případně by vzal dočasně i něco hůř placeného.
Je mi také trochu divné, že tvůj partner nemá žádné úspory z dob, kdy pracoval. Skutečně měl takové výdělky? Netahá tě za nos?
Mohu se zeptat jaké profesi se přítel věnuje? Jestli je lékař, advokát, stavební/strojní inženýr nebo architekt, programátor…, je zcela obvyklé, že v těchto profesích mladší chlapi často mění práci, protože je po nich hlad a mohou si vybírat, jestli je to tvůj případ, je to pochopitelné a dej mu čas. Už jsem ale se setkala několikrát s tím, že chlapi obecně velmi nadsazují své příjmy, klidně o mnoho desítek tisíc a tuto lež pak říkají svým patnerkám, které si pak myslí, že je vztah finančně zajištěn ![]()
(byla tu nedávno diskuse, kdy zakladatelka psala něco ve smyslu, že si finančně nemohou dovolit dítě, protože partner bere jenom, circa 120 měsíčně
a z toho rodina nejde utáhnout, mají staré rozpadlé auto a příťa odmítá koupit nové, že je to drahé atd… to byl podle mého přesně tento případ)
Takže je možné, že ti neříká úplnou pravdu a nechává se vydržovat- jak psaly kolegyně výše. Nemusí to tak být, ale tu možnost nelze vyloučit.
edit: doplnění a překlepy
Příspěvek upraven 04.02.25 v 09:05
Tak když ho živíš, asi i ví, že saháš do úspor, proč by se snažil
nechápu tě
Jestliže měl plat sto tisíc, tak snad má nějaké úspory nebo z takového platu bude mít maximální podporu, což je přes dvacet tisíc, tak ať hodlá naklusat na pracák, když nechce makat a z podpory ať platí svoje závazky nebo ať táhne. Je to příživník a parazit a hanba by mě fackovala, válet se doma a nechat se živit ženskou…