Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem matka samozivitelka a teď živím i ho… beru to, protože první rok přispíval hodně on… ale už jsem utratila všechny svoje úspory, kdyby se náhodou pokazila pracka nebo podobně.. tak nemám už žádnou rezervu. A on to asi nevidí… teď mě dostal s tím, že se mnou vlastně být nemusí, že hlavní je práce a prijem ![]()
Hadame se kvůli úplným blbostem, např že se neshodnem na co se dívat v televizi… a když mu řeknu, že se vlastně na nic dívat nepotrebuju, že si můžeme třeba povídat nebo se jít projít, tak se naštve a jde spát. Ještě nedávno to byla idylka, kdy mi snesl modré z nebe. Já ho nechápu
Tohle není o tobě ale o něm. Chce dobře placenou práci, která by potvrzovala jeho hodnotu. Nechce jít pod cenu. Prostě se hledá. Chce se kouknout ráno do zrcadla na úspěšného muže, ne na bábovku. Chlapi to mají s prací jinak.
Vydrž to, ale kdyby mělo být zle a on od tebe fakt odešel, tak mu nějak naznač, že si u tebe momentálně dělá dluhy, když ho teď živíš.
@Anonymní píše: Více
mně to přijde, že je vychytralý a nechává se od tebe vydržovat, píšeš, že jsi už utratila všechny úspory, to je docela děsivé, a možná se to brzy vyřeší samo, když přestaneš platit, tak pán zmizí jako pára nad hrncem
Takový plat a nemá rezervu ani podporu nebere? Mě by štval. Já mám vztah 2 roky a většinu času jsem byla doma. Nejdřív krachoval zaměstnavatel pomalu. Takže doma na 60%.To jsem brala max 13000.Pak pracák- podpora.2 měsíce jsem byla bez podpory.Pak práce, zdravotní problémy- neschopenka…Pak mě vyhodili po uschopnění. Pracák bez nároku na podporu…Pak zas nová práce. Ale celou dobu jsem si platila půlku nákladu na bydlení a šetřila co šlo. Takže přítel si platil svúj díl nájmu a jídla a já taky. Nebyl škodný na tom, že já měla méně peněz. Takže přístup tvého partnera se mi nelíbí.
Tak má snad nějaké úspory ze své bývalé dobře placené práce, ne? On Ti nic nedává a bydlí zadara u Tebe?
@jasperka2 píše: Více
No twl. jak naznač mu, že si u Tebe dělá dluhy ![]()
Ať nechodí pod cenu, potvrzuje si vlastní hodnotu ať se klidně hledá a dívá se do zrcadla na úspěšného muže ALE ZA SVOJE.
Takový lumen jistě dobře ví, že momentálně parazituje. Naznačovat může zakladatelka ještě x měsíců a bude jí to jenom víš k čemu ![]()
@Apolena05 píše: Více
Tak u notáře podepsaná dohoda o splácení dluhu je opačný extrém
..tak striktní bych zase nebyla. ![]()
Jinak souhlas, měl by se chlap hledat ZA SVÉ…I by mě zajímalo co je to za exemplář, když je tak vysoce vedený a vybíravý..třeba se chce časem stát ředitelem ( zeměkoule)- ambice mu k tomu nechybí..
@jasperka2 Ambice mu nechybí, ale není mu blbé se nechat dotovat
.Ten by letěl. Na co je takový chlap.
Snad pokud potřebujete peníze, tak na nějakou dobu pro začátek stačí chodit i do skladu, do nějakého obchodu vyrovnávat věci nebo na víc brigád. Hlavně ať nějaký příjem je. To chodí na ÚP každý měsíc? Nemá ani úspory? Doma něco dělá, nebo jen kouká na televizi? ![]()
Jenže mu nejde vysvětlit, že tady na něho nikdo nečeká s otevřenou náručí… mám z něj pocit, že se bude radši válet doma než aby šel dělat za 40.. což je pod jeho úroveň.. ale já nemám ani těch 40 a tahnu nájem a všechno. A to mu je jedno. Jeho odpověď je vždy, že má 47 let a něco umí a nebude dělat vola ![]()
@Anonymní píše: Více
Asi tak…psala jsem výše…Já s platem taky nejsem spokojená…Ale nemohla bych parazitovat na chlapovi.Ve stylu, jsem na pracáku bez podpory, tak se starej, plať…Radši jsem jela z úspor. A rozesílala životopis, kde byla šance, že mě vezmou..Fabrika je pro mě ideál, ale z té mě vyhodili. Nakonec jsem, ač nerada skončila v závodní jídelně ve škole jako pomocný kuchař. Nevyhovuje mi ta práce, ale neparazituji na chlapovi. Hledám dál fabriku. Prostě normální člověk bude třeba sbírat odpadky a hledat lepší práci.
Žijeme spolu asi rok, celkem jsme spolu 2 roky… když jsme spolu ještě nezili, tak měl dobře placenou práci. Přestěhoval se za mnou a od té doby nemůže najít práci, která by mu vyhovovala… vždy je někde pár týdnů a konec.. pak zas třeba měsíc hledá. Už jsem z toho zoufala, protože on je na nervy a hlavně se furt hadame… a táhnu to celé já… už mi i řekl, že raději bude mít kdekoliv dobře placenou práci za cenu takovou, že nebudem spolu… to mě šokovalo… vysvetluju mu, že nemusí mít příjem kolem 100 tisíc měsíčně! Že jsme na to dva, a život není o penězích, ale on má priority jinde.. našel si práci za 70 tisíc, ale nelíbila se mu filozofie majitele, tak odešel. Já tomu nerozumím… co si o tom myslet?