Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímalo by mě, jestli byste upřednostili spíše muže, který by dejme tomu vydělával 100 000 čistého na úkor času, tudíž by neměl tolik času na Vás, na sebe a na rodinu, nebo byste radši muže, který vydělává půlku, ale pracoval by třeba jenom 1 až 2 dny v týdnu a měl čas na Vás, děti, mohl na sobě pracovat apod.
Klidně i muži můžou odpovědět, jestli byste radši měli více peněz na úkor času, nebo byste to měli radši opačně.
Příspěvek upraven 05.08.23 v 00:00
Záleží na tom, co pro vás znamenají peníze, na základě toho je potom jednoduché rozhodnout.
@Prostě Vodnář O mě nejde, spíš mě zajímají názory ostatních. Vím, že je to hrozně individuální, ale i tak mě to zajímá.
K takovým penězům a benefitům se člověk musí propracovat, to se nedá sehnat. Je to možné i v našich končinách, ale je to o zdraví a ne vždycky se to povede. Vyhořelost, poměrně běžná záležitost a pak všechny ty prachy jsou na dvě věci.
@Bianca007 píše:
Kde takovou práci seženu? 50k za 1-2 dny v týdnu?
Obecně vzato raději méně peněz a více chlapa doma, ale dva dny v týdnu jen práce?
Stačí klasická pracovní doba (8-12h) chlap denně doma ![]()
Radši bych 50 tisíc měsíčně a víc volna, věnoval bych se rodině, chodil cvičit, výletil, vzdělával se, byl víc s rodičema apod, honit se za každou cenu nemá cenu, život utíká až moc rychle.
Určitě tu 2. možnost. každý normální člověk by bral 2. možnost ![]()
No tak dle diskuzí z emimina jsem nabyla dojmu, že kdo jsou jenom dvě skupiny lidí. Jedni vydělávají dvě stě a víc, druhým přistane na účtu měsíčně dvacka čistého za plný úvazek a brigádu k tomu. Prvé skupině nabídni pade za měsíc a neuplatí z toho ani hypotéku. Druhá skupina ti za těch pade urve ruce, i kdyby pro to měla makat 12 hodin denně.
Ale v reálu obvykle funguje něco mezi, že.
Brala bych druhého chlapa a poprosila ho, jestli nemůže dělat týdně ty dny tři ![]()
Ale jinak jsem spokojená s chlapem, co mám doma - i jeho výdělkem, i časem, který věnuje rodině. Což kolikrát nemusí souviset s množstvím času, kdy nepracuje. Někdo přijde domů ve čtyři a dětem se věnuje dvě hodiny týdně, někdo přichází v sedm a věnuje se jim dvě hodiny denně.
@Miil90 píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli byste upřednostili spíše muže, který by dejme tomu vydělával 100 000 čistého na úkor času, tudíž by neměl tolik času na Vás, na sebe a na rodinu, nebo byste radši muže, který vydělává půlku, ale pracoval by třeba jenom 1 až 2 dny v týdnu a měl čas na Vás, děti, mohl na sobě pracovat apod.Klidně i muži můžou odpovědět, jestli byste radši měli více peněz na úkor času, nebo byste to měli radši opačně.
Pokud by byl v práci 5× týdně max. 9,5 hodiny (pracovní doba + cesta) a nebyl z ní vyždímaný fyzicky ani psychicky, beru víc peněz.
Nechtěla bych s rodinou, hypotékou atd. otáčet každou korunu. Dovolené, vzdělávání, zábava, kultura,… stojí spoustu peněz.
Taky tedy předpokládám, že ten muž našel ve své práci seberealizaci.
Mít spoustu volného času automaticky NEznamená chtít tento čas z velké části věnovat partnerce a rodině.
Navíc je otázka, jak dlouhou dobu musí být v práci jeho žena. Děti musí plnit povinnou školní docházku+ kroužky, takže si čas s nepracujícím rodičem taky neužijí.
Pokud by mi 80 z těch 100 každý měsíc odevzdal na „děti, domácnost a zábavu“ a povolil milence, beru možnost 1, jinak možnost 2.
Čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, že peníze nejsou všechno a honba za jejich hromaděním není moudrá. Existují i jiné hodnoty. Nemovitosti, drahé kovy a drahokamy, starožitnosti a umělecká díla… Našlo by se toho spoustu. Člověk má zkrátka mít širší okruh zájmů
.
@Bianca007 píše:
Kde takovou práci seženu? 50k za 1-2 dny v týdnu?
Už ladim životopis. ![]()
Já teda chlapa nemám na peníze, nejsem prostitutka.
K čemu jsou mi peníze někoho jiného? Nemám jistotu, že by mi je vůbec dával, natož kolik, a taky nikdy nevím, kdy mě vymění za nový model a já budu mít zas prd.
Jinak osobně bych raději měla 50 000, které si užiju, než mít sice 100 000, ale nemít čas ani na jídlo a tudíž z nich nic nemít.
@Miil90 píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jestli byste upřednostili spíše muže, který by dejme tomu vydělával 100 000 čistého na úkor času, tudíž by neměl tolik času na Vás, na sebe a na rodinu, nebo byste radši muže, který vydělává půlku, ale pracoval by třeba jenom 1 až 2 dny v týdnu a měl čas na Vás, děti, mohl na sobě pracovat apod.Klidně i muži můžou odpovědět, jestli byste radši měli více peněz na úkor času, nebo byste to měli radši opačně.
Trochu mimo, ten druhy musi chodit kazdy den do prace, jinak si urcite tolik nevydela.. Za me druhy pripad